Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού (W.T.M. 2012) στο Λονδίνο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 14:39

Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς  στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού (W.T.M. 2012) στο Λονδίνο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος της Κεφαλονιάς εκπροσωπήθηκε, με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην World Travel Market στο Λονδίνο, από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής, κ.Ε.Κεκάτο.

Με δεδομένη την πρωτιά Πανελληνίως του Νησιού της Κεφαλονιάς στη συνολική αύξηση των αφίξεων τουριστών αεροπορικώς, στο ποσοστό των 13.8% για το 2012 σε σύγκριση με το 2011, επιβεβαιώνεται η ορθότητα της τουριστικής πολιτικής του Δήμου, γεγονός που δημιουργεί την ουσιαστική υποδομή για περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης για το 2013.

Ήδη, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επαφές με διεθνείς παράγοντες του Τουρισμού, οι προβλέψεις για την νέα χρονιά αγγίζουν την αύξηση του τουριστικού προϊόντος στο επίπεδο του 14% .

Το εντυπωσιακό και άριστα οργανωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εντός του προβλεπόμενου από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού χώρο, στο πιο κεντρικό σημείο της Έκθεσης, κέρδισε τις εντυπώσεις με την αθρόα προσέλευση επισκεπτών και διεθνών παραγόντων του τουρισμού, εξασφαλίζοντας την καλύτερη και ποιοτικότερη δυνατή προβολή τόσο της χώρας μας όσο και των Ιονίων Νησιών ειδικότερα.

Η προώθηση της Κεφαλονιάς και σε νέες αγορές πέραν της Αγγλικής αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα του Δήμου, που υλοποιείται κυρίως μέσω επαφών με Γερμανόφωνα Γραφεία Προβολής του Νησιού ,με στόχο την ανάπτυξη και διεύρυνση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, που εξασφαλίζουν τη χρονική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Τουριστικής Επιτροπής, τους Φορείς του Τουρισμού και όλους όσους ασχολούνται με την Τουριστική Βιομηχανία στο Νησί μας, υπενθυμίζοντας ότι η σωστή Τουριστική Ανάπτυξη και η διατήρηση της αυξητικής τάσης του Τουρισμού στην Κεφαλονιά, απαιτεί τον έγκαιρο προγραμματισμό και την διαρκή συνεργασία όλων μαζί.




00 inkefalonia general ad 300X250