Στέλιος Σπαθής: Δυστυχώς ξεκινήσαμε λάθος!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 21:47

Στέλιος Σπαθής: Δυστυχώς ξεκινήσαμε λάθος!

Δήλωση του συνδυασμού "Ανοιχτοί Ορίζοντες" Δήμου Σάμης

Κατά την κείμενη νομοθεσία που διέπει τους νεοδημιουργηθέντες Δήμους, όπως ο Δήμος μας, ισχύουν, μεταξύ άλλων, τα προβλεπόμενα στο αρ.18 παρ.8 ν.4263/2019,υπό την επιφύλαξη της παρ. 1 του άρθρου 157 του ν. 4600/2019.

Και ο πλέον αδαής, προσφεύγοντας στην βοήθεια ενός έμπειρου νομικού διαπιστώνει ότι μέχρι τη λήξη τους, οι συμβάσεις για το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη, το σπήλαιο Δρογκαράτη, την παραλία του Μύρτου καθώς και το τουριστικό αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας και η υλοποίησή τους ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Σάμης, αφού δεν υφίστανται για αυτές απαιτήσεις, δεν οφείλουν, ούτε παράγουν ελλείμματα.

Ο κ. Δήμαρχος Σάμης, με σημερινή ανακοίνωσή του, αποδέχεται, άκριτα και χωρίς στοιχειώδη νομική τεκμηρίωση, ότι η ευθύνη λειτουργίας των παραπάνω συμβάσεων ανήκει στο Δήμο Αργοστολίου (άρα και τα έσοδά τους).

Με βάση πια γνωμοδότηση, ποιού νομικού συμβούλου, «αποφαίνεται» υπέρ του Δήμου Αργοστολίου;

Γιατί δε ζήτησε τη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών τόσο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών;

Και αν τα ζήτησε, γιατί τα αποκρύπτει και δεν τα δημοσιοποιεί;

Γιατί για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν ενημέρωσε αμέσως το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, με έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, για τη χάραξη μιας στοιχειώδους στρατηγικής αντιμετώπισης του ζητήματος;

Γιατί, τέλος, παραιτείται κάθε διεκδίκησης από τα ανήκοντα στο λαό της Σάμης;

Κύριε Δήμαρχε,

Πράγματι, «για να γίνει πράξη ο νέος Δήμος Σάμης», όπως αυτάρεσκα διακηρύσσετε, απαιτείται, πρώτιστα, σοβαρότητα, γνώση, ικανότητα και ειλικρίνεια.

Δυστυχώς, όμως , με τη σημερινή σας ανακοίνωση δείχνετε να στερείστε των παραπάνω προϋποθέσεων.

Η αδυναμία κατανόησης και διαχείρισης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των νέων Δήμων είναι προφανής. Όπως προφανής είναι και η έλλειψη ικανότητας διεκδίκησης των αυτονόητων.

Σε κάθε περίπτωση η παράταξή μας δηλώνει την αντίθεσή της στη λογική της από πλευράς σας παραίτησης κεκτημένων σε βάρος του Δήμου αλλά και την ετοιμότητά της να συμβάλει στην αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού ζητήματος στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών θεσμών.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250