Ανουσάκης: Κανένα πρόβλημα με τον βιολογικό - Όσοι διαμαρτύρονται έχτισαν μετά

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 12:18

Ανουσάκης: Κανένα πρόβλημα με τον βιολογικό - Όσοι διαμαρτύρονται έχτισαν μετά

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις που σχετίζονται με τον βιολογικό καθαρισμό, την ανακεφαλαιοποίηση της ΔΕΥΑΚ και τα έργα του ζωγράφου Στέρη.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το σοβαρό θέμα της δυσοσμίας του Αργοστολίου και ο κος Ανουσάκης τόνισε πως ο βιολογικός ελέγχεται συνεχώς από την διεύθυνση περιβάλλοντος και όχι μόνο. Παραδέχτηκε πως κάθε καλοκαίρι υπάρχει πρόβλημα λόγω αέρα και ζέστης, όμως η ΔΕΥΑΚ από την πλευρά της έχει καθαρίσει και έχει ρίξει νερό στα φρεάτια και το πρόβλημα όπως χαρακτηριστικά είπε «έχει αρχίσει σιγά σιγά να λύνεται». Επισήμανε δε, πως τώρα που τέθηκε σε λειτουργία και ο βιολογικός της Σκάλας, τα βυτία πηγαίνουν και εκεί.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής είπε ότι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται καθώς όλα όσα έγιναν στην περιοχή (ενοικιαζόμενα, σπίτια, μαγαζιά), χτίστηκαν μετά την κατασκευή του βιολογικού (μετά το 1992). «Κανένας δεν θέλει βιολογικό καθαρισμό δίπλα στο σπίτι του, ούτε εγώ θα ήθελα. Όλοι έχτισαν μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης (των χρεών της ΔΕΥΑΚ προς τον δήμο) και ο κος Ανουσάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. «Ένα μέρος του ρεύματος της ΔΕΥΑΚ το πληρώνει ο δήμος. Είναι τυπικό – λογιστικό το θέμα».

Και στο θέμα που έχει προκύψει με την συλλογή πινάκων του Στέρη, επισήμανε πως αυτός που πρέπει να δώσει εξηγήσεις είναι ο πρώην δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες.

Ακούστε τα όσα είπε ο κος Ανουσάκης


πηγή: 965.gr




00 inkefalonia general ad 300X250