Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στην Α.Ε.Ν Ιονίων Νήσων- Επίσκεψη Ενημέρωσης και Συνεργασίας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 09:33

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ στην Α.Ε.Ν Ιονίων Νήσων- Επίσκεψη Ενημέρωσης και Συνεργασίας

Τι συζητήθηκε

Στο πλαίσιο δράσεων της δημοτικής παράταξης Δημοτική Συμπολιτεία, πραγματοποιήθηκε, σήμερα 15 Μαΐου 2019, επίσκεψη ενημέρωσης και καταγραφής προβλημάτων  στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων.

Ο στόχος της συνάντησης  στην Ακαδημία,  αφορούσε στο να βρεθούν τα  πεδία που μπορεί και έχει το δικαίωμα ο Δήμος να συμβάλλει, ως προς την ομαλή λειτουργία της Ακαδημίας, αλλά και προς στους σπουδαστές, οι οποίοι περνούν  τουλάχιστον δύο έτη από τα τέσσερα των σπουδών τους στο Δήμο μας, αποτελώντας ένα ποιοτικά ξεχωριστό και πάντα καλοδεχούμενο σύνολο για τους Δημότες και την τοπική κοινωνία του νησιού μας.

Τόσο κατά τη συζήτηση με το Διοικητή της Ακαδημίας κ. Αναστάσιο Σχοινά (Πλωτάρχης Λ.Σ), όσο και κατά τη συζήτηση με τον Υποδιοικητή κ. Ανδρέα Βόσσο (Πλωτάρχης Λ.Σ) καθώς και τον Πρόεδρο Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Σπύρο  Σταματελάτο, καταγράφηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες τόσο της Ακαδημίας όσο και των σπουδαστών, ως προς την καθημερινότητά τους στον Δήμο μας.

Επίσης συζητήθηκε  η χρήση του περιβάλλοντα χώρου της Ακαδημίας κατά τους θερινούς μήνες, που η σχολή είναι κλειστή, ως χώρος στάθμευσης τόσο για τα τουριστικά λεωφορεία όσο και για τα  Ι.Χ αυτοκίνητα με σκοπό να μειωθεί  η κίνηση που δημιουργείται στον πολύ στενό δρόμο έξω  από τη Σχολή κατά την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων. 

Εκφράστηκε η άποψη από κοινού ότι η Α.Ε.Ν Ιονίων Νήσων  αποτελεί τη Ναυαρχίδα της Εκπαιδευτικής κοινότητας στο νέο Δήμο Αργοστολίου, φιλοξενώντας  το μέλλον της Ελληνικής Ναυτιλίας  και  η Δημοτική Συμπολιτεία εγγυήθηκε ότι με την εκλογή της   στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα εφαρμοστεί ένα νέο σχέδιο δράσης.

Ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος υποστήριξε την άμεση και αμφίδρομη συνεργασία, με την προσφορά της Νέας Δημοτικής Αρχής σε κάθε επίπεδο προς την Ακαδημία.

Όλο το προσωπικό ευχήθηκε στον κ.  Θεόφιλο Μιχαλάτο  καλή επιτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές και  οι δυο πλευρές έδωσαν τα χέρια καταλήγοντας στο ότι οφείλουν να πράξουν τα μέγιστα για την Κεφαλονιά της Ναυτικής Παράδοσης κυρίως  στους σπουδαστές της, οι οποίοι αύριο θα μιλούν ως Στελέχη του Εμπορικού Ναυτικού για το Δήμο Αργοστολίου στους πέντε ωκεανούς.

Εκ του γραφείου τύπου

της Δημοτικής Συμπολιτείας

AEN4AEN4AEN4