Παρουσίασε τους υποψηφίους της για την Κεφαλονιά η ΑΝΑΣΑ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 15:11

Παρουσίασε τους υποψηφίους της για την Κεφαλονιά η ΑΝΑΣΑ

Στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Π.Ε Κεφαλονιάς

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Κεφαλονιάς, έγινε η παρουσίαση των υπόλοιπων υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της ΑΝΑΣΑ για την Κεφαλονιά, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου. Ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί επί θητείας του στην Κεφαλονιά, όπως η ολοκλήρωση υποδομών της γέφυρας του χάρακα, τα δύο Λύκεια Αργοστολίου, την οικονομική στήριξη του γηροκομείου του Αργοστολίου, τα έργα της βραχοπροστασίας για την οδική ασφάλεια και την στήριξη ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, παρουσίασε τους ακόλουθους υποψήφιους κατά αλφαβητική σειρά: Παναγής Ατσάρος, Τάκης Βασιλάτος, Σπύρος Γαλιατσάτος. Παναγής Δρακουλόγκωνας, Παναγής Νεόφυτος, Αικατερίνη Παπαχρήστου, Σουζάνα Πεφάνη, Σπύρος Παγώνης, Κυριάκος Σταμούλης.

Όσον αφορά την Κεφαλονιά ο κ. Γαλιατσάτος, τόνισε ότι η οικονομία της λειτουργεί στους ρυθμούς της τουριστικής οικονομίας σε μεγάλο βαθμό και η Περιφέρεια συνέβαλε  αποφασιστικά μέσω της τουριστικής προβολής για την σημερινή εικόνα του τουρισμού της Κεφαλονιάς. "900.000 τουρίστες περισσότεροι μόνο αεροπορικώς, από το 2014, αυτό δείχνει ότι η περιφέρεια ακολουθεί πορεία ανάπτυξης και προσφέρει καλύτερες συνθήκες και νέες θέσεις εργασίας".

Επίσης αναφέρθηκε στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, τονίζοντας μάλιστα την κορυφαία δύναμη που κατέχει η Κεφαλονιά στον συγκεκριμένο τομέα, σε σχέση με τα υπόλοιπα Επτάνησα.

" Έχουμε ανταποκριθεί σε όλα τα επίπεδα και ετοιμάζουμε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον".

Αναφέρθηκε ωστόσο και σε θέματα πολιτισμού λέγοντας ότι έχουν χρηματοδοθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη έξι έργα με μνημεία που υπάρχουν σε τόπους ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας. Επίσης  ένα νέο εγχειρίδιο για την Ιστορία των Ιονίων Νήσων, θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες στην Κεφαλονιά και στόχος είναι σε συννενόηση με το Υπουργείο να διαδάσκεται προαιρετικα και στα σχολεία.

Ανάμεσα στους νέους στόχους της ΑΝΑΣΑ είναι η σύνδεση του άξονα βορά νότου στο Ιόνιο για τη σύνδεση των λιμανιών των Επτανήσων μεταξύ τους.

Καταλήγοντας τόνισε ότι η θέση της Περιφέρειας ήταν περιορισμένου βεληνεκούς τα προηγούμενα χρόνια και η εικόνα της  ήταν προβληματική. "Δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Εμείς της δώσαμε κύρος και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Ετοιμάζουμε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον".

Επιμέλεια: Χριστίνα Αντωνίου 

DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007DSC 0007

 




00 inkefalonia general ad 300X250