«Πυρά» κατά της Δημοτικής Αρχής για τις 7 χαμένες «Γαλάζιες Σημαίες» (video)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 21:12

«Πυρά» κατά της Δημοτικής Αρχής για τις 7 χαμένες «Γαλάζιες Σημαίες» (video)

Στην αντεπίθεση πέρασε η αντιπολίτευση για τις απώλειες στις παραλίες της Κεφαλονιάς 

Ευθύνες στην Δημοτική Αρχή καταλόγισε σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, αναφορικά με τους χειρισμούς της στο θέμα των «Γαλάζιων Σημαιών» των παραλιών και την απώλεια επτά εξ' αυτών. 

Το θέμα έφερε ως εκτός ημερησίας ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σπύρος Σαμούρης.

Τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, όσο και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, κατηγόρησαν την δημοτική αρχή για λάθος χειρισμούς στο θέμα.

Αρχικά στο ξεκίνημα της συζήτησης, δημοτικός υπάλληλος εξήγησε στο Σώμα τους λόγους που χάθηκαν οι επτά «Γαλάζιες Σημαίες» τονίζοντας ότι βασική αιτία ήταν η έλλειψη ναυαγοσωστών. 

Θεόφιλος: «Πήρατε ένα ρίσκο που οδήγησε σε ένα κακό αποτέλεσμα»

«Η δημοτική Αρχή ξεκίνησε να μιλάει απαξιωτικά για τις Γαλάζιες Σημαίες. Είναι δικαιολογίες αυτό που επικαλείται η Δημοτική Αρχή για τις ημερομηνίες. Η δημοτική αρχή πήρε το ρίσκο και έκανε ένα διαγωνισμό για όλες τις παραλίες και αυτό οδήγησε σε αυτό το πρόβλημα. Ηταν εξ' αντιμειμένου δύσκολο να βρεθεί εταιρία που να έχει 13 ναυαγοσώστες για να καλύψει όλες τις παραλίες της Κεφαλονιάς. Πήρατε ένα ρίσκο που οδήγησε σε ένα κακό αποτέλεσμα» ήταν τα λόγια του κ. Μιχαλάτου.

https://www.youtube.com/watch?v=pHCmmNLpx7Y

Από την πλευρά του δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σπύρος Σαμούρης τόνισε: «Κάποιες ενέργειες δεν έγιναν σωστά. Υπήρξε ή αδιαφορία ή αδυναμία. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για την Κεφαλονια με τις απώλειες των επτά Γαλάζιων Σημαιών. Πρέπει σε αυτά τα θέματα να ξεκινάμε να τα συζητάμε νωρίς, πρέπει από φέτος να συζητάμε για την επόμενη σεζόν".

https://www.youtube.com/watch?v=mxVdOyQUIDk

Ο Διονύσης Αραβαντινός δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε πως: «Εχετε βασική ευθύνη για το πώς χάσαμε τις «Γαλάζιες Σημαίες». Λίγη αυτοκριτική δεν θα έβλαπτε».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, έγινε πρόταση να γίνει δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά για τον τουρισμό.

 DSC 0001DSC 0004DSC 0006DSC 0008DSC 0010DSC 0014DSC 0015DSC 0017DSC 0018DSC 0020DSC 0021DSC 0027DSC 0029DSC 0032

 




00 inkefalonia general ad 300X250