Δίχασε το συμβούλιο η ημέρα αργίας της Παναγίας της Δραπανιώτισσας – Ανοικτός ο Δήμος τη Δευτέρα!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 21:04

Δίχασε το συμβούλιο η ημέρα αργίας  της Παναγίας της Δραπανιώτισσας – Ανοικτός ο Δήμος τη Δευτέρα!

To θέμα της αργίας στον Δήμο Κεφαλονιάς τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, την ημέρα δηλαδή της γιορτής της Παναγίας της Δραπανιώτισσας, που μπήκε εκτάκτως ως θέμα στο συμβούλιο κατόπιν προτάσεως του προέδρου των δημοτικών υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς κ. Kώστα Διακάτου, προκάλεσε όχι μόνο ένταση, αλλά και διχασμό ανάμεσα στους συμβούλους. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης της αργίας στον Δήμο που είχε θεσπιστεί το 2005 ο τότε Δήμος Αργοστολίου, ενώ κάποιοι άλλοι διαφώνησαν τονίζοντας πως πρέπει να παραμείνει ανοικτός.
Στην ψηφοφορία 15 σύμβουλοι ψήφισαν ο δήμος να παραμείνει ανοικτός, κάποιοι σύμβουλοι απείχαν (Θεοφιλάτος, Αραβαντινός και οι τρεις σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι οποίοι πρότειναν να ισχύσει ο,τι και πέρσι) και κάποιοι άλλοι ψήφισαν κατά και χαρακτηριστικό είναι πως υπήρχε διχογνωμία απόψεων ακόμα και μέσα στις ίδιες τις παρατάξεις. Ως εκ τούτου και οι δύο προτάσεις που κατατέθηκαν δεν συγκέντρωναν τους απαιτούμενους ψήφους.

Τελικά το προεδρείο αποφάσισε ο Δήμος να παραμείνει ανοικτός τη Δευτέρα, επειδή δεν υπάρχει ΦΕΚ που να επικυρώνει την απόφαση αργίας που είχε πάρει ο πρώην δήμος Αργοστολίου.
Φυσικά, η απόφαση αυτή δεν ικανοποίησε τον κ. Διακάτο και μένει να δούμε τι στάση θα κρατήσουν οι υπάλληλοι του Δήμου τη Δευτέρα το πρωί.




00 inkefalonia general ad 300X250