Περιφέρεια : Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 13:28

Περιφέρεια : Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής συγκάλεσε την Παρασκευή 13-7-2012 σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Κεφαλληνίας σχετικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου και συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου Αργοστολίου Σαββαόγλου Σάββα, του Αντιδημάρχου Παλικής, Θεοφιλάτου Βαγγέλη, του Αντιδημάρχου Ερίσου, Πυλαρινού Δημήτρη, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, Κ. Τσίκλη και εκπροσώπων της ΠΕ Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα των Προϊσταμένων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σ. Γαλίδη, και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Μ. Φλωράτου αντίστοιχα αλλά και στελεχών των δύο υπηρεσιών και της εργολήπτριας εταιρείας σχετικά με τη διενέργεια του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών.

Ήδη έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του με ψεκασμό εδάφους και θα συμπεριλάβει τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης. Τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα εγκεκριμένα από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η χρήση τους θα γίνει με σεβασμό προς το περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο. Οι τοπικές κοινότητες θα ενημερώνονται έγκαιρα για τα προληπτικά μέτρα ψεκασμού.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ