Συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα για τις ανεμογεννήτριες (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 10:56

Συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα για τις ανεμογεννήτριες (video)

Οι τρεις νέες ανεμογεννήτριες, οι οποίες θα "φυτευτούν"  στα Κηπούρια (έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες τοποθέτησής τους), μας έκανε να βρεθούμε στο γραφείο του Αντιπεριφεριάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, για να ζητήσουμε την άποψή του επί του θέματος που τον τελευταίο καιρό έχει απασχολήσει σημαντικά.

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Ο ίδιος, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αντίθεσή του στην προοπτική, αύξησης των ανεμογεννητριών στη νησί και όπως πολλάκις έχει τονίσει έχει εισηγηθεί αρνητικά σε τέσσερις αιτήσεις που έχουν φτάσει στην Περιφέρεια, από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Όπως μας τόνισε και μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ολιγόλεπτη συνέντευξη, οι ανεμογεννήτριες θεωρούνται υπεύθυνες για πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν εμφανιστεί στο νησί.

Μάλιστα, έχουν αποσταλεί και δύο επίσημα έγγραφα (μπορείτε να τα δείτε παρακάτω), σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται και έχουν τοποθετήσει ανεμογεννήτριες στην Κεφαλονιά, ώστε να συνδράμουν στο να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις πλημμύρες.

Όπως άλλωστε μπορείτε ξεκάθαρα να δείτε, στις εικόνες που παρουσιάζονται μέσα από την υπηρεσία Google Earth με την πάροδο του χρόνου, έχει δημιουργηθεί ένα «Δέλτα» που ευθύνεται για την αλλαγή κατεύθυνσης του νερού και προκαλεί τα πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους στα Διλινάτα.

14 εκατομμύρια ευρώ η εκτίμηση για τις ζημιές από τις πλημμύρες στο οδικό δίκτυο του νησιού

Ο κ. Δρακουλόγκωνας δεν παρέλειψε επίσης να μας ενημερώσει για την εκτίμηση των ζημιών που έχει υποστεί το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς από τις πλημμύρες. Όπως τόνισε οι ζημιές φτάνουν τα 14 εκατομμύρια ευρώ! Στόχος της Περιφέρειας, είναι η Κεφαλονιά να χαρακτηριστεί ως πλημμυρόπληκτη, ώστε να μπορέσουν να δοθούν και οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Όμως αυτό μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και οκτώ μήνες (μας θύμισε την περίπτωση των Παξών).

Παρακάτω η ενδιαφέρουσα συνέντευξη

https://www.youtube.com/watch?v=uby_eVw07Vg

Παρακάτω οι εικόνες απο το Google Earth για τις αλλαγές που έχει υποστεί το έδαφος και το "Δέλτα" που έχει δημιουργηθεί από τις πλημμύρες στα Διλινάτα

Το 2003 το "Δέλτα" δεν έχει ακόμα σχηματιστεί

dil2003

Το 2005

dil2005

Το 2009

dil2009

Το 2013 φαίνεται ξεκάθαρα...

dil2013

Το 2015

dil2015DSC 0295DSC 0299

Τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί στις εταιρίες που έχουν τοποθετήσει ανεμογεννήτριες στο νησί, για να συνδράμουν στο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα
DSC 0304DSC 0305


Ετικέτες: