Αναβαθμίζεται το δημοτικό των Διλινάτων με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 11:58

Αναβαθμίζεται το δημοτικό των Διλινάτων με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (video)

Αναβαθμίζεται το σχολείο των Διλινάτων! Αυτό αποφάσισε χθες το βράδυ ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς. Το θέμα ήρθε στην ημερήσια διάταξη με τίτλο «Έγκριση γνωμοδότησης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Διλινάτων από τριθέσιο σε εξαθέσιο και αλλαγής Φ.Ε.Κ. καθορισμού γεωγραφικής κατανομής» και το εισηγήθηκε ο Γιώργος Κατσιβέλης. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκαν κάτοικοι των Διλινάτων και γονείς, οι οποίοι επιθυμούσαν την αναβάθμιση του σχολείου τους, μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιώργο Γασπαράτο και τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Γιώργο Σπυράτο.

https://www.youtube.com/watch?v=Cucj3u-cLX4

«Όταν ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μία φυλακή» είπε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς Θόδωρος Μπαγιώκης, δίνοντας έτσι το στίγμα του σκεπτικού για την θετική απόφαση.

https://www.youtube.com/watch?v=Ev7GKQW6vHA

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε πως «έπρεπε να ήταν μέλημα της Δημοτικής Αρχής να αγκαλιάσει το Δημοτικό Σχολείο Διλινάτων. Τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο. Εμείς στηρίζουμε να μην κλείσει το σχολείο και να αναβαθμιστεί».

https://www.youtube.com/watch?v=nVKFuOLI_2A

Ο Σπύρος Σαμούρης επεσήμανε πως «είναι άκαιρο το θέμα της συζήτησης τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό θα έπρεπε να έχει συζητηθεί πριν από μήνες».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Βαγγέλης Κεκάτος δήλωσε για το θέμα : «Το σχολείο πρέπει να ενισχυθεί για να αποτελεί ένδειξη ποιότητας και πολιτισμού».

Ο Γιάννης Κουρούκλης από την Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε πως «υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τη μη εφαρμογή της γεωγραφικής κατανομής και της υποβάθμισης των σχολείων πέρα από την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και υποδομών. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει φτάσει το Δημοτικό των Διλινάτων σε αυτή την κατάσταση».

DSC 0398DSC 0400DSC 0403DSC 0405DSC 0406DSC 0407DSC 0409DSC 0411

 




00 inkefalonia general ad 300X250