Α. Παρίσης : "Μύθοι και πραγματικότητα για το νερό στο λιμάνι Αργοστολίου"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 12:44

Α. Παρίσης : "Μύθοι και πραγματικότητα για το νερό στο λιμάνι Αργοστολίου"

Επειδή πολλά ανυπόστατα δημοσιεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την διάθεση του νερού στο λιμάνι του Αργοστολίου, το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας ξεκαθαρίζει τα εξής:


1. Επί μια περίπου δεκαετία υπήρχε κατανάλωση νερού από τις παροχές του λιμανιού χωρίς να εισπράττει το Λιμενικό Ταμείο ούτε ένα ευρώ.
Η κατανάλωση αυτή έφθανε τα 25.000,00 ευρώ ετησίως κάτι που ζημίωνε το Λιμενικό Ταμείο και κατ΄ επέκταση την κοινωνία της Κεφαλονιάς, αφού τα παραπάνω χρήματα είτε τα εισέπρατταν άγνωστοι που τροφοδοτούσαν τα πλοία νερό, είτε δεν εισπράττονταν καθόλου.
2. Η Λιμενική Επιτροπή Κεφ/νίας στα τέλη του Μαΐου του 2012 έλαβε μοναδική αίτηση από Ναυτικό Πρακτορείο, συμπατριώτη μας, προκειμένου να αναλάβει η επιχείρησή του την διαχείριση του νερού και στην συνέχεια με βάση την μέτρηση των καταμετρήσεων να αποδίδει τα χρήματα στο Λιμενικό Ταμείο.
Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε ενδιαφέρον από άλλον επαγγελματία και ένεκα αυτού, του παραχώρησε την υπηρεσία αυτή για το Καλοκαίρι του 2012 , με την αρ. Πρωτ. οικ. 676/14-5-12 και την ορθή επανάληψή της με αρ. Πρωτ. οικ. 785/24-5-12, η οποία μάλιστα προέβλεπε ότι εάν την επόμενη σαιζόν προκύψει και έτερος ή έτεροι ενδιαφερόμενοι για την Υπηρεσία αυτή, τότε θα λάβει χώρα δημόσια διαδικασία για την ανάθεσή της.
3. Κατόπιν των ανωτέρω κανένας αλλοδαπός, κανένας οικονομικός μετανάστης, κανένα άλλο υπαρκτό ή ανύπαρκτο πρόσωπο (όπως τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται) δεν έχει προσληφθεί από το Λιμενικό Ταμείο ή του έχει παραχωρηθεί το παραπάνω δικαίωμα.
Ποιους υπαλλήλους και ποιο προσωπικό χρησιμοποιεί ο συμπατριώτης μας επαγγελματίας για να εργάζονται στην επιχείρηση του , είναι θέμα που δεν αφορά το Λιμενικό Ταμείο , αλλά τον ίδιο.
4. Με τις παραπάνω ενέργειες της Λιμενικής Επιτροπής, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, δόθηκε ένα τέλος στην φαυλότητα που επικρατούσε στο λιμάνι Αργοστολίου σχετικά με το νερό, ενώ τα 25.000,00 ευρώ που έκαναν «φτερά» χρόνια τώρα, θα αποτελούν πλέον τμήμα των εσόδων του Λιμενικού Ταμείου που θα τα έχανε.
Αν αυτό ενοχλεί κάποιους δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για αυτούς , διότι , η Λιμενική Επιτροπή Κεφ/νίας υπηρετεί τον τόπο, τα δημόσια έσοδα και την νομιμότητα.

O Πρόεδρος
Αλέξανδρος Παρίσης




00 inkefalonia general ad 300X250