Στα τάρταρα η συμμετοχή των γυναικών στο Δήμο - Επιστολή - κόλαφος της αρμόδιας Αρχής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 09:39

Στα τάρταρα η συμμετοχή των γυναικών στο Δήμο - Επιστολή - κόλαφος της αρμόδιας Αρχής

Σε έλεγχο της τήρησης της ποσόστωσης στην συμμετοχή των γυναικών στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Κεφαλονιάς προέβη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, αρμόδια αρχή που ελέγχει ότι σε κάθε Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Δημοσίων Υπηρεσιών των Ν.Π.Δ.Δ. των ΟΤΑ τηρείται η κατά το 1/3 ελάχιστη συμμετοχή του κάθε φύλου.

Το πόρισμα, το οποίο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το INKEFALONIA.GR, προήλθε μετά από παρέμβαση της αυτοδιοικητικής παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» μέσω του επικεφαλής της κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα του ελέγχου, τα οποία αποτελούν χαστούκι για τη Δημοτική Αρχή,  διαπιστώθηκαν τα εξής :

  1. Στον ΟΚΑΠ δεν τηρείται η ποσόστωση στα αναπληρωματικά μέλη καθώς αντί 4 γυναικών έχουν ορισθεί 3 έναντι 14 ανδρών.
  2. Στη ΔΕΥΑΚ δεν τηρείται η ποσόστωση στα τακτικά μέλη καθώς έχει ορισθεί 1 γυναίκα έναντι 10 ανδρών. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των αναπληρωματικών μελών
  3. Στην ΚΕΔΗΚΕ δεν τηρείται η ποσόστωση στα τακτικά μέλη καθώς έχει ορισθεί 1 γυναίκα έναντι 11 ανδρών.
  4. Στο Λιμενικό Ταμείο δεν τηρείται η ποσόστωση στα τακτικά μέλη καθώς δεν έχει ορισθεί καμία γυναίκα έναντι 5 ανδρών. Παρόμοια εικόνα και στα αναπληρωματικά μέλη όπου η παρουσία γυναικών είναι επίσης μηδενική, έναντι 4 ανδρών.

Μέσω της επιστολής η οποία απευθύνεται στο Δήμο Κεφαλονιάς και κοινοποιείται στην αποκεντρωμένη Διοίκηση και την παράταξη ζητείται η χορήγηση κάθε απόφασης συγκρότησης συλλογικών οργάνων του Δήμου , στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Αρχής για την παρακολούθηση της ισότητας των δυο φύλων. 

  • Ακολουθεί η επιστολή




00 inkefalonia general ad 300X250