Η Δημοτική Αρχή συγχαίρει το Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 07:22

Η Δημοτική Αρχή συγχαίρει το Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο και την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Γαλλοφωνίας και διοργανώνεται προκειμένου οι μαθητές από την Ελλάδα να γιορτάσουν τη συμμετοχή τους σε μία γλωσσική κοινότητα 300 εκατομμυρίων ανθρώπων, που «μοιράζονται τη γαλλική γλώσσα».

Το θέμα του Διαγωνισμού αυτή τη χρονιά για τα Δημοτικά Σχολεία ήταν "Μια καρτ-ποστάλ της Μεσογείου".

Φέτος πήραν μέρος στο Διαγωνισμό πάνω από 6500 μαθητές από όλη την Ελλάδα και βραβεύτηκαν πάνω από χίλιοι.
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι 13 μαθητές της ΣΤ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων, που δημιούργησε ένα diaporama, μια ιστορία με εικόνες και αφήγηση.

Στις 6 Ιουνίου 2014, το Σχολείο γιόρτασε τη Γαλλοφωνία και τη νίκη του στο Διαγωνισμό.

Τη σεμνή αλλά τόσο ουσιαστική τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Θεόδωρος Μπαγιώκης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Ντίνα Βασιλάτου, υπεύθυνη Εκπαιδευτικών θεμάτων του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Χαλιώτου Κατερίνα, Διοικητικός στο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και πλήθος κόσμου.

Το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση εκπροσώπησε ο Α/Δήμαρχος Παιδείας κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος μετέφερε τα Συγχαρητήρια της Δημοτικής Αρχής στη Διευθύντρια του Σχολείου κ.Ειρήνη Φωκά , στην Καθηγήτρια Γαλλικών κ. Μενούτη Κανέλλα, στην κ.Εμμανουέλλα SINAGRA,επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας και φυσικά στα βραβευμένα παιδιά.