Παρουσίαση συνδυασμού Αλ. Καλαφάτη: Επανάληψη της ιστορίας ή φάρσα; (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 15:16

Παρουσίαση συνδυασμού Αλ. Καλαφάτη: Επανάληψη της ιστορίας ή φάρσα; (εικόνες)

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν... τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα» λέει ένα από τα γνωστά αποφθέγματα και σίγουρα όσα διαδραματίστηκαν στο Ξενοδοχείο «Λιμανάκι» κατά την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του Αλέκου Καλαφάτη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το σίγουρο είναι πως άνοιξαν μία... τρύπα στο χρόνο! Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Ο Αλέκος Καλαφάτης ξεκίνησε την ομιλία του σχετικά «μουδιασμένος» και με... σαρδάμ «χαίρομαι πολύ που είσαστε σήμερα μαζί σας», αλλά ως «πολύ παλιά καραβάνα» στην πολιτική δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε.

Άλλωστε, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ότι μετά από επτά χρόνια που έχει να μιλήσει πολιτικά σε εκδήλωση, είχε... τρακ (και αυτό είναι ανθρώπινο).

Παραδέχθηκε επίσης ότι είχε μπει στην «πολιτική αποστρατεία» και δεν σκόπευε να αναμειχθεί ξανά με την πολιτική και να είναι υποψήφιος. Ωστόσο πείστηκε από φίλους του να αλλάξει άποψη και να κατέβει εκ νέου ενεργά στην πολιτική.

Η "επανάσταση" των... άσπρων μαλλιών και των πράσινων αποχρώσεων!

Η «επανάσταση» των... άσπρων μαλλιών (λόγω του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας των 180 περίπου ατόμων που βρέθηκαν στην αίθουσα) και των... πράσινων αποχρώσεων (λόγω των πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση), εμπλουτισμένη και με κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ξεκίνησε από το «Λιμανάκι»!

Ο κ. Καλαφάτης προσπάθησε βέβαια χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και χωρίς καμία «συγνώμη», να πείσει ότι αυτό το οποίο εκφράζει δεν είναι κάτι «γερασμένο», αλλά κάτι νέο και επίκαιρο.

Βέβαια τα ερωτήματα που τέθηκαν μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του κ. Καλαφάτη του Ανεξάρτητου (;) – όπως ο ίδιος τον χαρακτήρισε – δημοτικού συνδυασμού με το όνομα «Ενωμένη Τετράπολη» είναι πολλά και ουσιαστικά.


Πρώτον, πώς γίνεται να χαρακτηρίζεται κάποιος ανεξάρτητος, όταν εδώ και 30 χρόνια στην πολιτική (σχεδόν δηλαδή για μια ζωή), έχει αφιερωθεί υποστηρίζοντας (και από τη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης) με σθένος την σκληρή κομματική γραμμή του κάποτε κραταιού ΠΑΣΟΚ και δεύτερον πώς γίνεται να επιθυμεί την επανένωση των Τεσσάρων πόλεων του νησιού εξ ου και Τετράπολη», όταν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ όταν κυβέρνησε διέλυσε τις δομές και όλους τους μικρούς δήμους εφαρμόζοντας τον Καλλικράτη...

Οι 10 αρχές του Καλαφάτη

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε εκτενώς στις 10 αρχές που θα διέπουν τον δήμο Κεφαλονιάς αν νικήσει στις εκλογές.
Και εδώ πάλι, επισημαίνουμε πως όμορφα ήταν τα ωραιοποιημένα και βαρύγδουπα λόγια που ακούστηκαν για κάθε μία από τις 10 αρχές του, εντούτοις και πάλι υπήρχαν μερικές αντιφάσεις και παραλείψεις στα λεγόμενά του.

Ενδεικτικά επισημαίνουμε...

Ο κ. Καλαφάτης μίλησε ως πρώτη αρχή του για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού δήμου... Βέβαια δεν απάντησε πώς και γιατί εδώ και 30 χρόνια μέσα στα οποία βρέθηκε και αυτός στην κορυφή της ιεραρχίας της τοπικής αυτοδιοίκησης ως δήμαρχος Αργοστολίου για δύο τετραετίες , δεν φτιάχτηκαν αυτές οι σύγχρονες δομές τις οποίες τώρα επιθυμεί να δημιουργήσει . Ποιος φταίει που το 2014 η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμα να έχει σύγχρονους δήμους;

Μίλησε για ... Οικονομική εξυγίανση: Βέβαια δεν είπε για το ποιος έφερε τη χώρα στα Μνημόνια και την οδήγησε στην οικονομική λαίλαπα και την καταστροφή των κοινωνικών ιστών.

Μίλησε για... διαφάνεια: Δεν απάντησε βέβαια στο ποιοι έφεραν η διαφθορά στη χώρα και δημιούργησαν ένα διεφθαρμένο κράτος.

Μίλησε για... αποκεντρωμένη λειτουργία: Δεν αναφέρθηκε ωστόσο στο ποιος έφερε τον Καλλικράτη που διέλυσε τους μικρούς δήμους και δημιούργησε «δήμους τέρατα».

Μίλησε για ...συμμετοχή πολιτών: Ωστόσο ο κ. Καλαφάτης δεν απάντησε πώς και γιατί τα κόμματα κατάφεραν και έκαναν τους νέους και τους ενεργούς πολίτες να σιχαθούν τα κοινά και να απαξιώσουν μαζί και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μίλησε για ...αξιοκρατία: Πότε όμως εφαρμόστηκε η αξιοκρατία στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία 30 χρόνια και πότε οι προσλήψεις στους δήμους γίνονταν μέσω του ΑΣΕΠ;

Μίλησε για... αποτελεσματικότητα: Δεν απάντησε όμως πως μία «δοκιμασμένη συνταγή» που δεν επέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο δήμο Αργοστολίου που υπηρέτησε, μπορεί να μιλάει εκ νέου για αποτελεσματικότητα.

Συν τοις άλλοις, ο κ. Καλαφάτης θα μπορούσε κάλλιστα να κατέβει ξανά στον στίβο της πολιτικής σαν απλός δημοτικός σύμβουλος και να αφήσει να βγει μπροστά κάποιος πιο νέος άνθρωπος που θα ήταν σαφώς πιο «φρέσκος» και πιο αποτελεσματικός. Δεν το έκανε όμως.

Μίλησε για... αλληλεγγύη: Δεν αναφέρθηκε βέβαια στο τι προσέφεραν αυτός και οι συνεργάτες του τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης για τους δοκιμαζόμενους πολίτες του νησιού. Παράλληλα, αρκετά είναι τα παράπονα από κατοίκους του Ληξουρίου, ότι δεν εμφανίστηκε πουθενά στην περιοχή την περίοδο που τόσο δοκιμάστηκαν από τους σεισμούς.

Μίλησε για... πολιτισμό και ποιότητα ζωής: Εδώ είναι ένα κεφάλαιο που θα θέλαμε να κάνουμε πολλά σχόλια σχετικά με τον πολιτισμό κατά τη διάρκεια των προηγούμενων θητειών . Θα το προσπεράσουμε...

Όσο για την ποιότητα ζωής, θα είχε βάση αν ο κ. Καλαφάτης είχε καταφέρει να λύσει αυτός και οι προηγούμενοι δήμαρχοι το θέμα του νερού του Αργοστολίου που εδώ και 30 χρόνια ταλανίζει τους πολίτες που δεν μπορούν να το πιούν.
Ερωτήματα για την ποιότητα ζωής των πολιτών, αποτελούν και ο βιολογικός που δημιουργήθηκε στην τουριστική περιοχή του Αργοστολίου, αλλά και το περίφημο «Σχέδιο Λάσσης».

Τέλος μίλησε για την... ορθή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου: Εδώ οφείλουμε να τον παραδεχθούμε και να πούμε πως όντως είναι ένας μεγάλος στόχος. Άλλωστε ο Αλέκος Καλαφάτης είχε βοηθήσει τα μέγιστα να λειτουργεί σωστά το Νομαρχιακό Συμβούλιο με Νομάρχη τον Μάκη Μεταξά. Εγγύηση για να λειτουργήσει σωστά το νέο ΔΣ θα αποτελέσει και η συμμετοχή σε αυτό των Καμπίτση, Ρουχωτά και Κουνάδη.

Αυτές ήταν οι 10 αρχές που ανέλυσε ο κ. Καλαφάτης ξεκινώντας και επισήμως την προεκλογική του εκστρατεία.

Παράλληλα ανακοίνωσε και τους πρώτους 45 υποψηφίους (η αλήθεια είναι πως περιμέναμε πολλούς περισσότερους) του ψηφοδελτίου του.

Οι πρώτοι 45 υποψήφιοι είναι οι παρακάτω.


1. Αλυσανδράτος Σπύρος, Επαγγελματίας
2. Αρτελάρη – Ντεροζάριο Άρτεμις
3. Βαγγελάτος Βαγγέλης, Επαγγελματίας
4. Βασιλάτος Κώστας, Επαγγελματίας
5. Βεντούρας Νέστορας, Επαγγελματίας
6. Βλάχος Γιώργος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
7. Γαβριελάτος Αργύρης, Αυτοκινητιστής
8. Γαβριελάτου Μαρία, Επαγγελματίας
9. Γρουζής Ευάγγελος, Επαγγελματίας
10. Δήμα Κατερίνα, Επαγγελματίας
11. Διβάρη Μισελίν, Αρχαιολόγος
12. Ζαπάντης Ανδρέας,Οικονομολόγος
13. Θεοχαράτος Κώστας, Συνταξιούχος
14. Κανάκης Γεράσιμος, Οικονομολόγος
15. Καππάτος Γεράσιμος, Πολιτικός Μηχανικός
16. Κατσούρης Διονύσης, Ηλεκτρολόγος
17. Κοτσιλίνης Μάρκος, Πολιτικός Μηχανικός
18. Κοτσοβού Μαριάννα, Ιδιωτική Υπάλληλος

19. Κουρούκλης Νίκος, Πυροσβέστης
20. Λασκαράτος Γιώργος, Επαγγελματίας
21. Λυκιαρδόπουλος Παναγής, Άνεργος
22. Μαγδαληνός Χρίστος, Επαγγελματίας
23. Μινέτος Ηλίας, Πολιτικός Μηχανικός
24. Μουρελάτος Γιώργος, Συνταξιούχος
25. Παγουλάτος Γεράσιμος, Συνταξιούχος
26. Παπαδάτος Αντώνης, Επαγγελματίας
27. Παπαδάτος Σωκράτης, Ηλεκτρολόγος
28. Παπαθεωδορόπουλος Αναστάσιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
29. Παπαϊωάννου Τζούλια, Δικηγόρος
30. Παπαντώνης Γιώργος, Συνταξιούχος
31. Πολυχρονάτος Γιώργος, Επαγγελματίας
32. Πρέντζας Κώστας, Επαγγελματίας
33. Ρεπούσης Δημήτρης, Δημόσιος Υπάλληλος
34. Ρουχωτάς Βασίλης, Πολιτικός Μηχανικός
35. Ρουχωτάς Βίκτωρας, Ορθοδοντικός
36. Σαμούρης Σπύρος, Αυτοκινητιστής
37. Σκλάβος Νίκος, Μαθηματικός
38. Σκλαβουνάκης Διονύσης, Επαγγελματίας
39. Σπαθής Δημήτρης, Επαγγελματίας
40. Στεφάτου Ειρήνη, Επαγγελματίας
41. Τουλιάτου Δέσποινα, Ιδιωτική Υπάλληλος
42. Φόρτες Γεράσιμος, Βιολόγος
43. Φωκάς Σπύρος, Επαγγελματίας
44. Χαϊδεμένος Γεράσιμος, Δημόσιος Υπάλληλος
45. Χαρίτου – Καραντινού Ελένη, Επαγγελματίας

DSC 0001DSC 0002DSC 0003DSC 0005DSC 0006DSC 0007DSC 0008DSC 0009DSC 0010DSC 0011DSC 0012DSC 0013DSC 0015DSC 0016DSC 0017DSC 0019DSC 0020DSC 0023DSC 0024DSC 0025DSC 0026DSC 0029DSC 0030DSC 0031DSC 0032DSC 0035DSC 0036DSC 0040DSC 0043DSC 0044DSC 0045DSC 0049DSC 0051DSC 0058DSC 0059DSC 0063DSC 0064DSC 0067DSC 0068




00 inkefalonia general ad 300X250