Γ. Καλούδης: Σε χειρότερη κατάσταση έφεραν τα νησιά οι βουλευτές μας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 01:27

Γ. Καλούδης: Σε χειρότερη κατάσταση έφεραν τα νησιά οι βουλευτές μας

ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΚΥΒ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΩΝ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΕΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ Η αλλαγή της σειράς του πρωτοκόλλου, όπου οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ομιλούν μετά τον Περιφερειάρχη,βουλευτές, και να μιλήσω πρώτος μετά τη πολιτική ομιλία του κ.Σκούρτη, για να απαντάτε απεριόριστα σε μένα δεν με ξενίζει, ούτε με φοβίζε, διότι καλό προμήνυμα για το μέλλον, αφού σύμφωνα με την ευαγγελική ρήση «και οι έσχατοι έσονται πρώτοι».

Από μικρό παιδί που η μάνα μου με έπερνε στΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ, έμαθα το «Λέγε την αλήθεια και θα έχεις το θεό βοήθεια».
Αυτό ΤΉΡΗΣΑ σε όλη μου τη ζωή μέχρι σήμερα.
Σεβασμιώτατε, Σεβασμιώτατε, έκανα καλά ;


Από τον Επτανήσιο (μισό Ζακυνθινό μισό Κρκυραίο) Εθνικό ποιητή Διονύσιο Σολωμό έμαθα το «Εθνικόν το Αληθές».
Με αυτές τις διδαχές πορεύομαι σε όλη μου τη ζωή, και δεν το μετάνοιωσα, γιατί λέγοντας την αλήθεια δεν εξαπάτησα ποτέ τον λαό. Δεν είπα ποτέ μου ψέμματα, πάντα έκανα απεικόνιση της πραγματικής κατάστασης, ανάλυση και αίτια της πραγματικότητας και συμπεράσματα και προτάσεις ορθές για το μέλλον του τόπου μας και του λαού μας.


Η κατάσταση σήμερα είναι χειρότερη από πέρυσι. Πολύ χειρότερη, παρά τις ευχές κάποιας και κάποιων που με τη ψήφο τους μας έκαναν φτωχότερους.
Τον τόπο τον οδήγησαν σε χρεωκοπία αυτοί που τον εξαπατούσαν και συνεχίζουν να τον εξαπατούν με ψέμματα, κρύβουν τη πραγματικότητα, αποσιωπούν την αλήθεια, ψελίζουν περιστασιακά μισές αλήθειες ενώ κρύβουν τις μεγάλες αλήθειες, δηλ. υπαίτιες είναι θλιβερές κομματικές νομενκλατούρες που μόνη τους έννοια είναι το δικό τους προσωπικό συμφέρον και των κομματαρχών τους.
Οι περισσότεροι είμαστε σε χειρότερη οικονομική κατάσταση.


Πόσιμο Νερό δεν έχουμε ούτε από φράγματα ούτε από πηγάδια, για να βράσει μία νοικοκυρά φακές θέλει 4 μπουκάλια
Τα Νησιά μας είναι σε χειρότερη κατάσταση απότι πέρυσι.Ένα ολόκληρο καλοκαίρι και καράβι με την Ιταλία δεν υπήρχε. Η Ιθάκη και η Κεφαλλονιά χωρίς συγκοινωνία με τη Πάτρα,(μόνον μέσω Κυλλήνης) οι Παξοί αποκλεισμένοι από τη Κέρκυρα, το ίδιο σχεδόν οι Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι. Ένας Παξινός που έσπασε το χέρι του έπρεπε να πάρει θαλάσσιο ταξί να πάει στην Ηγουμενίτσα και από εκεί ταξί για το Νοσοκομείο Φιλιατών, και όλα τα έξοδα από τη τσέπη του.
Οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας είναι σε απόγνωση, δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους. Το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε μέσα σε τρία από τα 81 χρόνια στα 77 ½.


Θα κάνετε ευχές για την υγεία, αλλά όποιος δεν έχει χρήματα να πληρώσει δεν έχει υγεία. Θέλουμε χρήματα για να έχουμε υγεία.
Την ίδια ώρα βουλευτές και υπουργοί βουτηγμένοι στα προνόμιά τους, με αφορολόγητο το ΄ποσό από τα 20.000 ευρώ μέχρι όπου, κ.τ.μ.ο. τα 90.000 ευρώ, με διπλές και τριπλές συντάξεις κλπ.


Εάν το πολίτευμα ήταν δημοκρατικό και όχι ολιγαρχικό, και οι βουλευτές ήταν εκπρόσωποι του λαού έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα. Και επειδή δεν το δίνουν το παλλαικό αίτημα να καταργηθεί η σύνταξη του βουλευτή(τους αρκεί του επαγγέλματός τους), να περιορισθεί ο μισθός τους σε 2.000 ευρώ, και πολλά που τους είναι, αφενός μεν για να καταλάβουν πως ζεί ο κόσμος με 700 ευρώ κ.τ.μ.ο. μηνιαίο μισθό και αφετέρου διότι δεν κάνουν και τίποτα αφού κυρίως «ψηφίζουν» καθ΄υπαγόρευση αυτά που έχουν γράψει η Τρόικα και οι τραπεζίτες.
Ψήφισαν να μας πάρουν τα σπίτια. Δεν πρέπει να μας εξηγήσουν πως αυτοί και αυτές έχουν και 20 και 30 και 60 σπίτια ;

Σ.Σ. : 1. Είναι μέρος της υπό τις διακοπές του κ. Σκούρτη και της κ.Γκερέκου, ομιλίας του Γιώργου Καλούδη στη πίττα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
2. Ο «προεδρεύων» κ.Σκούρτης δεν τον άφησε να μιλήσει ελεύθερα και τον διέκοπτε συνεχώς μαζί με τη κ.Γκερέκου,
με το θεατρινίστικο και υποκριτικό ότι είναι μέρα μόνον για ευχές ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελαν να ακουσθούν τα λαικά αιτήματα αλλά ούτε και κριτική στα δημόσια «πεπραγμένα» τους με το, ενώ αυτός προηγήθηκε και μίλησε και πολιτικά και προεκλογικά, όπως και όλοι οι επόμενοι, της κ.Γκερέκου συμπεριλαμβανομένης που μίλησε και για ψήφο στις ευρωεκλογές. Ο δε κ.Σπύρου μίλησε σαν Φιντέλ Κάστρο για 45 λεπτά πολιτικά !
ο tempora, o mores !