Ειρήνη Στεφάτου:"Μεγάλο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα κλείνουν μέσα τους οι πόρτες του Δημοτικού Γηροκομείου"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 08:19

Ειρήνη Στεφάτου:"Μεγάλο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα κλείνουν μέσα τους οι πόρτες του Δημοτικού Γηροκομείου"

Με το παρόν θέλω να αναφερθώ στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου την βοήθεια του οποίου οι αδελφές μου και εγώ ζητήσαμε για την φροντίδα της υπερήλικης μητέρας μας . Με μεγάλη έκπληξη , απογοήτευση αλλά και αποτροπιασμό συνειδητοποίησα το μεγάλο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που κλείνουν οι πόρτες του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου.

Η διοίκηση του πραγματοποιείται από πρόσωπα ακατάλληλα , χωρίς σοβαρά και αντικειμενικά κριτήρια για την φροντίδα των τροφίμων του Ιδρύματος , με μεθόδους δικτατορικές και με παράβαση των κανόνων των χρηστών ηθών και χωρίς ίχνος ανθρωπιστικής συμπεριφοράς .

Το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου «απασχολεί» προσωπικό αγνώστων προσόντων και αρμοδιοτήτων , εκδιώκει τις ντόπιες εργαζόμενες γιατί για κάποιον λόγο συγκεκριμένες έχουν περισσότερα «προσόντα» .

Στο αποκορύφωμα όλων αυτών η διοίκηση δεν απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα που του θέτουν οι ενδιαφερόμενοι συγγενείς των τροφίμων του Ιδρύματος και δεν συγκαλεί ποτέ τακτικά Διοικητικό Συμβούλιο , όπως ο νόμος το επιβάλλει , ώστε να αποφεύγει να θίγονται τα κακώς κείμενα και να διαιωνίζει την λερή κατάσταση στο εσωτερικό του .

Τέλος ο ευρισκόμενος στην Τρίτη ηλικία πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου με σκληρότητα και μηδενική ευαισθησία για τους συνομηλίκους συμπατριώτες του απαξιώνει την Τρίτη ηλικία και τα προβλήματά της .

Είναι πασιφανές , καθότι όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά δεν μιλούν , πως πρέπει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να επιληφθεί του θέματος και να πάψουν να υποτιμώνται και οι τρόφιμοι του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου και οι συμπολίτες μας ως κοινωνικά όντα .


Με το παρόν επίσης εκφράζω την επιθυμία μου και τον σκοπό μου να παρευρεθώ άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο στο πρόβλημα του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου που περιγράφω ανωτέρω .

Ευχαριστώ ,
Μετά τιμής ,

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΕΦΑΤΟΥ , Περιφερειακή Σύμβουλος Ιονίων Νήσων.




00 inkefalonia general ad 300X250