Βατερλώ της Δημοτικής Αρχής στον Πόρο – Ένταση και σκηνές απείρου κάλους στη Λαϊκή συνέλευση (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 12:23

Βατερλώ της Δημοτικής Αρχής στον Πόρο – Ένταση και σκηνές απείρου κάλους στη Λαϊκή συνέλευση (VIDEO)

Σε διχογνωμία και άμυνα βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στη Λαϊκή συνέλευση που συνεκλήθη με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Καμπίτση στον Πόρο με σκοπό την συζήτηση των προβλημάτων της περιοχής.

Αντεγκλήσεις για το αστυνομικό τμήμα Πόρου

Η σχεδιαζόμενη κεντρική απόφαση για απομάκρυνση του αστυνομικού τμήματος του Πόρου στα πλαίσια συγχωνεύσεων αποτέλεσε το πρώτο θέμα συζήτησης αλλά και το λόγο να αναδειχθεί η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Καμπίτσης εξέφρασε κραυγή αγωνίας ότι το τμήμα φεύγει και ότι πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός ώστε μια τέτοια κίνηση να αποτραπεί.

Ο Δήμαρχος όμως είχε αντίθετη άποψη εμφανιζόμενος καθησυχαστικός και ότι οι όποιες ενέργειες απομάκρυνσής του έχουν παγώσει.

Τα λόγια του Δημάρχου ανάγκασαν τον Αντιδήμαρχό του να επανέλθει επιμένοντας στην άποψή του ότι το τμήμα θα κλείσει στηριζόμενος σε ενημέρωση από το Υπουργείο και την Αστυνομία.

Με τη Δημοτική Αρχή τα έβαλαν κάτοικοι της περιοχής

Αρκετές όμως ήταν και οι στιγμές έντασης  με κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν τα παράπονά τους στη Δημοτική Αρχή , με αποτέλεσμα η τελευταία να εμφανίζεται απολογούμενη στους ίδιους τους κατοίκους για αστοχίες και παραλείψεις.

Πολλά τα προβλήματα της περιοχής

Οι μη προσδοκώμενες επιδόσεις των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, τα προβλήματα συντήρησης σχολείων της ευρύτερης περιοχής, η κακή ποιότητα του οδοστρώματος , η βελτίωση των συγκοινωνιών αλλά και η μεταφορά των μαθητών ήταν ανάμεσα στο θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης.

Στη Λαϊκή Συνέλευση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής κ. Α. Θεοπεφτάτου , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής , ο επικεφαλής του συνδυασμού  «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» κ. Θ. Μιχαλάτος , άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων.

Δείτε στο παρακάτω Video απόσπασμα από τις στιγμές έντασης αλλά και τοποθετήσεις και εικόνες

https://www.youtube.com/watch?v=VatlE-EmmlU