KEFALONIAN LINES : Στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά να έρθει το θέμα της δρομολόγησης του «ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 18:20

KEFALONIAN LINES : Στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά να έρθει το θέμα της δρομολόγησης του «ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ»

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2013 ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ :  1) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ               2) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Αξιότιμοι κύριοι, Όπως γνωρίζετε, η Εταιρεία STRINTZIS FERRIES διαθέτει το τελευταίο της πλοίο, «ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ», το οποίο ενώ υπηρετούσε επί σειρά ετών τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού μας, τον περασμένο Νοέμβριο εγκατέλειψε το νησί μας χωρίς λόγο και χωρίς αιτία, προφασιζόμενη ότι η γραμμή που εκτελούσε δεν ήταν βιώσιμη.  

Ενώ λοιπόν από πέρυσι τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα το πλοίο ‘’φιγουράρει’’ σε διεθνείς ιστοσελίδες ως πλοίο προς πώληση και ενώ η πώληση του ακόμα δεν έχει επιτευχθεί, τις τελευταίες 30 μέρες το πλοίο κάνει την εξής περιπλάνηση : Την μία πωλείται, την άλλη ενοικιάζεται, την επομένη δρομολογείται στο Αιγαίο, την μεθεπόμενη στην Ζάκυνθο και τις τελευταίες πέντε μέρες στην Κεφαλονιά.

Η δρομολόγηση ενός πλοίου στις γραμμές μας την 1η Ιουλίου και ενώ το πλοίο υπήρχε και αποχώρησε ολόκληρο τον χειμώνα, σημαίνει ότι έχει στόχο τις εισπράξεις του Ιουλίου-Αυγούστου, γεγονός που αν πραγματοποιηθεί σημαίνει απλά, ότι τον χειμώνα το νησί μας θα βρίσκονταν με μαθηματική ακρίβεια χωρίς πλοία.

Διότι αν η δρομολόγηση είχε επιτευχθεί και το πλοίο έμπαινε στη γραμμή 1η Ιουλίου, θα είχαμε ένα τρανό δεδικασμένο με βάσει το οποίο όλα τα πλοία θα σταματούσαν δέκα μήνες τον

χειμώνα, που είναι οικονομικά ασύμφορος, και θα επανέρχονταν στην δρομολόγηση το καλοκαίρι που υπάρχει οικονομικό αντικείμενο για αυτά.

Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω, ποια εταιρεία θα διατηρούσε τα πλοία της στις γραμμές κατά τη χειμερινή περίοδο ;

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουμε ότι τα νησιά μας, οι τοπικές μας οικονομίες, οι τοπικές μας κοινωνίες δεν είναι απλά χρήμα και business, η Εταιρεία

μας ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας μας να αποφασίσει επ’ αυτού και να ζητήσει από την Πολιτεία να μην εγκρίνει καμία ευκαιριακή και εποχιακή δρομολόγηση στο μέλλον, αλλά να εγκρίνει μόνο μόνιμες και διαρκείς λύσεις στις θαλάσσιες συγκοινωνίες μας.

Τούτο επιτυγχάνεται μόνο όταν απορρίπτονται οι αιτήσεις του Ιουλίου-Αυγούστου, ενώ ταυτόχρονα να είμαστε όλοι  θετικοί και υπέρμαχοι των δρομολογήσεων που ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο και μετά, αφού αυτές αποδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις των Εταιριών για προσφορά.

Παρακαλούμε το θέμα να τεθεί προς συζήτηση σε προσεχές Συμβούλιο που εσείς θα επιλέξετε προκειμένου τα νησιά μας να έχουν άποψη επί των ανωτέρω.

Με εκτίμηση,

Διονύσης Λυκούδης

Για την KEFALONIAN LINES




00 inkefalonia general ad 300X250