Στανίτσας για εκλογές ΠΕΔΙΝ: ''Φτάσαμε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαμε, γιατί μας το ''διέκοψε'' ο Αλέκος''

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 10:21

Στανίτσας για εκλογές ΠΕΔΙΝ: ''Φτάσαμε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαμε, γιατί μας το ''διέκοψε'' ο Αλέκος''

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας Μίλησε στην εκπομπή ''Μέρα Μεσημέρι'' στον ΡΣ INKEFALONIA 89,2

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες επισκέψεις του στην Αθήνα σε πέντε Υπουργεία για θέματα που αφορούν στη Ιθάκη και για τις εκλογές της ΠΕΔΙΝ που έγινα το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

«Στο Υπουργείο Εσωτερικών είχα συνάντηση με τον κ Λιβάνιο για τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου που έχουν μείνει χωρίς προσωπικό και βρήκαμε κάποια λύση.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον με τον Γ. Γραμματέα κ Γραφάκο για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού που τρέχει ήδη η μελέτη και του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών.

Την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ Γεωργιάδη για το Κέντρο Υγείας Ιθάκης κλπ», τόνισε αρχικά. 

Για τις εκλογές της ΠΕΔΙΝ που είχε εκδηλώσει τη υποψηφιότητα για πρόεδρος, ανέφερε: « Είχα κάνει γνωστό από καιρό ότι θα ήθελα να ήμουν υποψήφιος για την προεδρία της ΠΕΔΙΝ , το συζήτησα και με τους Δημάρχους της Κεφαλονιάς και υπήρξε θετική ανταπόκριση.

Φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό , λόγω της διακοπής του από τον Αλέκο Παρίση. Ενώ οι ψηφοφορίες ήταν διαφορετικές, εγώ ήμουν υποψήφιος για πρόεδρος και ο Αλέκος Παρίσης για αντιπρόεδρος, που θα μπορούσαμε να είχαμε μια συνεργασία έτσι ώστε να μπορέσουν τα νησιά μας να εκπροσωπηθούν και πάλι στην ΠΕΔΙΝ με πρόεδρο κάποιον από τον Νομό της Κεφαλονιάς, δεν υπήρξε συνεργασία, με αποτέλεσμα πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ να εκλεγεί ο κ Στασινόπουλος από τον Νομό Ζακύνθου, που στον πρώτο γύρο δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και στον πρώτο γύρο μάλιστα είχε μπεί υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο που στηρίζαμε οι υπόλοιποι Δήμαρχοι της Κεφαλονιάς. Είναι σαν τις μεταγραφές της τελευταίας στιγμής που βγαίνει ο παίχτης από το γήπεδο , τον περιμένει ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού και είναι ποιο πίσω ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού και τον παίρνει, τον βάζει στο αυτοκίνητο του και φεύγουνε. Ίσως αυτό να είναι και καλό, γιατί μετά από κάποιες τέτοιες διαδικασίες βάζεις και μυαλό και ξέρεις και πως είναι κάποια πράγματα για να τα σκεφτείς μετά. Εγώ δεν ήταν κάτι που το είχα και το έχασα, είχα διατυπώσει μία άποψη και θεωρώ ότι θα μπορούσα να προσφέρω. Θα έχουμε συνεργασία με όλους τους Δημάρχους, θα είμαστε εκεί, γιατί θεωρώ ότι η ΠΕΔΙΝ πρέπει να αλλάξει τον ρόλο που έχει μέχρι τώρα και να γίνει ποιο δημιουργική».

ΥΣ. Οι εκλεγέντες Εκπρόσωποι που αναδείχτηκαν από τις Γενικές Συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, θα συμμετέχουν στις 2 Μαρτίου στην ΙΖ’ Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ – Εκλογές για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων (διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2, Μαρτίου 2024 και ώρα 9:00 στο ξενοδοχείο Caravel αίθουσα OLYMPIA.

Στην γενική συνέλευση συμμετέχουν
Α) όλοι οι δήμαρχοι
Β) οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί ως εκπρόσωποι κάθε ΠΕΔ στην γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ
Γ) όσο διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εποπτικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, εφόσον έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι και διατηρούν την ιδιότητα αυτή.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-1-3-2024?si=124dfbf9370b4f19b96cf48afaa02fcd&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250