Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής στα εγκαίνια της Αμβρακίας οδού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 16:10

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής στα εγκαίνια της Αμβρακίας οδού

Στην εκδήλωση παράδοσης - παραλαβής του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής.

Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία, έχει μήκος 48,5 χλμ με χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου, ένα έργο το οποίο  υλοποιείται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων εξέφρασε την χαρά του και την ικανοποίηση του γιατί είναι ένα σημαντικό έργο, το οποίο αναβαθμίζει τις  οδικές υποδομές, σε μια περιοχή που υπολείπεται άλλων περιοχών στα συγκεκριμένα έργα και θα ωφελήσει τη  Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά, κυρίως Λευκάδα και Κέρκυρα, αφού θα δώσει ώθηση στον οδικό τουρισμό, την αγροτική ανάπτυξη αλλά και τις εμπορευματικές μεταφορές.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής μετά το τέλος της τελετής παράδοσης-παραλαβής του οδικού άξονα της Αμβρακίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τις νέες προοπτικές που διανοίγονται για τη Λευκάδα αλλά και την Κέρκυρα, με την προϋπόθεση να συνεχιστεί  και να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας μέχρι την Ηγουμενίτσα και να βελτιωθεί ο δρόμος Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα. Είναι πολύ σημαντικό να αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο που οδηγεί σε λιμάνια και περιοχές οι οποίες συνδέονται με τα Ιόνια Νησιά, γιατί εκτός του ότι θα βελτιωθούν οι εμπορευματικές μεταφορές, κυρίως θα αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη του οδικού τουρισμού προς τους τουριστικούς μας προορισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφερειακή μας αρχή, έχει θέσει ως προτεραιότητα, τον σχεδιασμό συγκεκριμένων διεκδικήσεων από την Κυβέρνηση, χρηματοδοτικών εργαλείων που θα μας παρέχουν τη δυνατότητα ολιστικών παρεμβάσεων για την κατασκευή οδικών αξόνων στα νησιά μας, όπως ο άξονας Βορρά – Νότου στη Κέρκυρα, δεδομένου ότι  δεν επαρκούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ 2021-2027. Με τεχνοκρατικά τεκμηριωμένες προτάσεις και αποφασιστική διεκδίκηση, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις.

εικόνα 2024 01 31bεικόνα 2024 01 31c




00 inkefalonia general ad 300X250