Ψηφιοποίηση υπηρεσιών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 09:47

Ψηφιοποίηση υπηρεσιών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα το πιλοτικό ψηφιακό έργο

το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, ύψους 1.600.000 ευρώ.

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου:

“Κάνουμε ήδη το πρώτο άλμα της ψηφιακής έξυπνης Περιφέρειας.

Ξεκίνηση και ολοκληρώθηκε το πρώτο έργο ψηφιοποίησης αρχείων

και ψηφιακών υπηρεσιών με κατάλληλες υποδομές”

Ψηφιοποιήθηακν 3.000.000 αρχεία, 90.000 φάκελοι  αδειών οδήγησης της Διεύθυνσης Μεταφορών

 

*** *** ***

Με την συμμετοχή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα η παρουσίαση ενός καινοτόμου πιλοτικού έργου με τίτλο “H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην ψηφιακή εποχή - στην υπηρεσία των πολιτών” που οδηγεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην σύγχρονη εποχή και το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, ύψους 1.600.000 ευρώ.

Την παρουσίαση του έργου που υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του OTE και των εταιρειών INITIA AE και SRC AE έκαναν ο Αντιπρόεδρος INITIA Αλέξης Έιτκεν και ο Σύμβουλος ICT INITIA Aφεντούλης Γαρδιάνος.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το αρχείο και τις υπηρεσίες Μεταφορών στην Κέρκυρα και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, ξεκίνησε η ενεργοποίηση πάνω από 180 υπηρεσιών για τους πολίτες όπου εντοπίζονται τα μεγάλα προβλήματα διεκπεραίωσης υποθέσεων. Έχει ήδη γίνει η βασική εκπαίδευση υπαλλήλων της Περιφέρειας και η Σύμβαση προβλέπει την συνεχή εκπαίδευση και υποστήριξη για 2 χρόνια στην συνέχεια.

Μέσω της ψηφιοποίησης ο χρόνος εξυπηρέτησης για τις υπηρεσίες που παρέχονται με φυσική παρουσία θα μειωθεί στο 1/3 του χρόνου που απαιτείται σήμερα, θα τηρείται η εμπιστευτικότητα, θα προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα, θα αυξηθεί ο βαθμός ικανοποίησης, θα μειωθεί η εσωτερική γραφειοκρατία και το κόστος εσωτερικής παραγωγής και ο χρόνος για τους πολίτες. Θα είναι εφικτή η παροχή μεγάλου πλήθους ψηφιακών υπηρεσιών που θα διευκολύνουν πολίτες και επαγγελματίες να εκτελούν διάφορες διαδικασίες online χωρις να επισκέπτονται τα γραφεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου τόνισε την σημασία που έχει το ξεκίνημα της ψηφιακής μετάβασης της Περιφέρειας και την συνέχεια την οποία πρέπει να έχει για να ολοκληρωθεί στο σύνολο των υπηρεσιών για να δίνει πραγματική εξυπηρέτηση, απλοποίηση, διαφάνεια και ασφάλεια τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και τους πολίτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα και πρόσθεσε “Ο γενικότερος σχεδιασμός μας είναι ένα έργο ύψους 12.000.000 ευρώ. Ελπίζουμε να μπορέσει να υλοποιηθεί. Κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να μπει στην ψηφιακή εποχή με ένα άνοιγμα στην κοινωνία αλλά και καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών για να έχει ένα ασφαλές μέλλον”.

Τέλος, η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Περιφέρειας το οποίο που θα χρηματοδοτηθεί από το “Αντώνης Τρίτσης” για την υλοποίηση Ψηφιακού Αγροδιατροφικού Χάρτη σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ιονίων Νήσων για το οποίο θα γίνουν άμεσα ανακοινώσεις.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250