Βασίλης Ρουχωτάς: «20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα αυτοδιοικητικά, έκλεισαν για εμένα» (Συνέντευξη στον InKefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 13:48

Βασίλης Ρουχωτάς: «20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα αυτοδιοικητικά, έκλεισαν για εμένα» (Συνέντευξη στον InKefalonia 89,2)

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την   Δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης  “ΠΑΛΛΗ – ΛΗΞΟΥΡΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ”  στον Δήμο Ληξουρίου Βασίλης Ρουχωτάς, επιχειρώντας ένα συνοπτικό απολογισμό της 20ετούς δραστηριοποίησης του στον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης.

« Για μένα έκλεισε μία περίοδος 20 ετών συνεχούς παρουσίας . Ξεκινήσαμε το 2003  και κινήθηκα με παρρησία, ασυμβίβαστα και αγωνιστικά. Δεν έβαλα ποτέ νερό στο κρασί μου και μου λένε πολλοί ότι θα έπρεπε να είμαι λίγο πιο διαλλακτικός για να είμαι συνέχεια δήμαρχος, όμως τότε δεν θα ήμουν ένας καλός δήμαρχος, θα ήμουν ένας συμβιβασμένος δήμαρχος. Δεν συμβιβάστηκα και με την Δημοτική Αρχή του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς.

Η πορεία για μένα ήταν παραγωγική , πήραμε το Ληξούρι και το πήγαμε αρκετά μπροστά, αφήσαμε ένα αποτύπωμα και σαν ομάδα λειτουργήσαμε ( σ αυτό το σημείο απαρίθμησε δράσεις, πολιτιστικά, αθλητικά , εκπαιδευτικά και κοινωνικά δρώμενα) και ήμασταν παραγωγικοί. Ήταν μία παραγωγική διαδικασία που το Ληξούρι απέκτησε προσωπικότητα ».  

Ο κ Ρουχωτάς έκανε αναφορά στο άνοιγμα της πόλης στην παραλία που κατέστησε το Ληξούρι εξωστρεφή πόλη, επέκρινε την Δημοτική Αρχή Παρίση για το ότι παραμέλησε το Ληξούρι αλλά και όλη την περιφέρεια του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς.

Στάθηκε εμφατικά στις απ ευθείας αναθέσεις που λαμβάνουν χώρα με την πρόφαση του ‘Ιανού’ από τη Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη τις οποίες χαρακτήρισε όνειδος και έκανε  γνωστό ότι έχουν καταγγελθεί στους αρμόδιους Υπουργούς οι ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας.

Σημείωσε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη έκλεισε την παρούσα θητεία της με ανορθόδοξο τρόπο με την εισαγωγή του Τεχνικού της Προγράμματος ( ανέλυσε κατά προσέγγιση σε τι αναφαίρετε το Τεχνικό Πρόγραμμα και επέκρινε την στάση και χρονοτριβή της Δημοτικής Αρχής):

« Είναι κωμικοτραγικά τα πράγματα στο Ληξούρι, γι αυτό βρίσκεται και η πόλη στην θέση που βρίσκεται. Υπάρχει ανυπαρξία οράματος. Το να λέμε ότι κάνουμε αγροτική οδοποιία όταν δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης, θα μας μείνει ο αγροτικός δρόμος χωρίς αγρότες. Το να κάνουμε ασφαλτοστρώσεις από δω κι από κει τάζοντας στον καθένα για να κερδίσουμε τις εκλογές, δεν νομίζω ότι το Ληξούρι κέρδισε ένα βήμα μπροστά».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σχολείο Βαλεντή   που στο εσωτερικό του είναι κουφάρι όπως το χαρακτήρισε:

« Όταν δόθηκε η ευκαιρία μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης για να χρηματοδοτηθεί πλήρως η επισκευή του και να εγκατασταθούν εκεί όλες οι υπηρεσίες του Δήμου , ο κ. Κατσιβέλης είχε ως όραμα να φτιάξει 7 διώροφες παράγκες  σε ένα χωράφι που δεν τις χωρούσε  και το απέρριψε το Δημοτικό Συμβούλιο για να το κάνει δημαρχείο. Το τεχνικό πρόγραμμα που πέρασε αφορά από το 2000 και πίσω, με τι προοπτική να πάμε το Ληξούρι πιο πέρα».

Κλείνοντας ο κ. Ρουχωτάς,  δήλωσε ότι όσον αφορά την μη εκλογή του στην Περιφέρεια με τον κ Τρεπεκλή, θα συνεχίσει να είναι ενεργός  και δεν προτίθεται να αποστρατευτεί από τα κοινά. Κατέθεσε δε την απογοήτευση του για τα όσα δεν έχει δει Χριστουγεννιάτικα στο Ληξούρι εφάμιλλα των ημερών και ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά με υγεία σε όλους.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250