Γιάννης Τρεπεκλής στον Inkefalonia 89,2: «Θα λειτουργήσουμε με συνεργασίες και ισότιμα για όλα τα νησιά’’

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 13:36

Γιάννης Τρεπεκλής στον Inkefalonia 89,2: «Θα λειτουργήσουμε με συνεργασίες και ισότιμα για όλα τα νησιά’’

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, για την ηχηρή επικράτηση της παράταξης του στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.

«Ήξερα ότι θα υπήρχε διαφορά αισθητή υπέρ μας , όμως δεν ήξερα σε ποιο ύψος θα έφτανε και αυτό προέκυπτε από το ότι στην Κέρκυρα που γνώριζαν την ανεξάρτητη αυτή πρωτοβουλία, οι συμπολίτες μας μας έδωσαν το 44% την πρώτη Κυριακή και στην κ Κράτσα το 19%. Η λέξη «αντάρτης» ψυχολογικά λειτουργεί αρνητικά , εμπεριέχει τη υπόνοια ότι αυτοί αντιδρούν γιατί δεν τους έδωσαν κάτι, είναι πικραμένοι, απογοητευμένοι κλπ, όμως εδώ είχε καταγραφεί η δυναμική ότι «νομιμοποιημένη» από την κοινωνία ήταν η υποψηφιότητα της «Ιόνιας Εποχής», γι αυτό πήραμε μια καθαρή νίκη την πρώτη Κυριακή.

Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο, γιατί το κλίμα των ανταρτών στο οποίο επένδυσε η κ Κράτσα και μας υπολόγιζε στο 10% δεν έπιασε και την 2η Κυριακή, ελευθερώθηκαν οι άλλες δυνάμεις των άλλων παρατάξεων και ήταν μια συντριπτική νίκη.

Η Κεφαλονιά μας τίμησε με 71,24% και δεν νομίζω ότι υπάρχουν τέτοια αυτοδιοικητικά αποτελέσματα στο παρελθόν τουλάχιστον εδώ στην Κέρκυρα με 76, 61%.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου και τους συνεργάτες μου».

Για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Περιφερειακή Αρχή Τρεπεκλή από 1/1/2024:

«Όλο αυτό το διάστημα εμείς κάναμε μία διαδρομή και πέρασε το μήνυμα ότι θα λειτουργήσουμε ισότιμα σε όλα τα νησιά. Το 2ο μήνυμα είναι ότι θα υπάρχει δημοκρατική διαδικασία και ένα άλλο μοντέλο με ανοιχτή την πόρτα του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του και αυτό θα το επιβάλλουμε.

Ο κόσμος που μας τίμησε την 1η Κυριακή πήρε μία ευθύνη πάνω του, διότι το χρίσμα μας το έδωσαν οι συμπολίτες μας και νομίζω ότι το υπερασπιστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο και την 2η Κυριακή ήταν ένα κύμα σε όλα τα Ιόνια , που πραγματικά απογείωσε την παράταξη και έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα πανελλαδικά. Ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα διότι δεν είχαμε καμία στήριξη από κόμμα και είμαστε οι μόνοι με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και ένας συνδυασμός πολυσυλλεκτικός».

Στην συνέχεια ενημέρωσε για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κεφαλονιά:

«Από Τετάρτη 18 έως Δευτέρα 23 Οκτωβρίου θα είμαι στην Κεφαλονιά, θα κάνουμε την διαδρομή σε όλους τους συμπολίτες μας και θα τους ευχαριστήσω γι αυτή την τιμητική επιλογή τους. Φέρουμε βαριά την τιμή που μας δώσανε για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Με τους συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε τον διάλογο με την κοινωνία και στην συνέχεια θα επισκεφθώ Ζάκυνθο και Λευκάδα και θα επανέλθω στην Κέρκυρα για να ενημερωθούμε θεσμικά για τα προβλήματα που υπάρχουν σε εκκρεμότητα και από την αρχή του 2024 να ξέρουμε τα πρώτα βήματα μας. Φυσικά θα οργανώσουμε τις συνεργασίες μας με τον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης , τους Δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια, τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σημαία μας θα είναι η συνεργασία και δεν θα υπάρξουν εγωιστικές συμπεριφορές και ανταγωνισμός με τον Α’ και Β’ βαθμό που δεν σταθώ στο ποιος ευθύνεται, αλλά δικαίως υπήρχε μία γκρίνια όλο αυτό διάστημα.

Θα παρευρεθούμε στην Γιορτή του Αγίου Γερασίμου, δεν θα μπορούσαμε εξάλλου να μην είμαστε παρόντες στην χαρά και την γιορτή των συμπολιτών μας».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-17-10-2023?si=c14b129968a741448f887954584accd1&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

 




00 inkefalonia general ad 300X250