Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: Προστατέψτε εδώ και τώρα την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 11:53

Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: Προστατέψτε εδώ και τώρα την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

Προστατέψτε εδώ και τώρα την ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η  Λαϊκή  Συσπείρωση  καταδικάζει  την    άνανδρη  και  ανοίκεια  επίθεση  που  δέχτηκε  η

Ιακωβάτειος βιβλιοθήκη από «αγνώστους» που προξένησαν φθορές στον εξοπλισμό  της.

Ουσιαστικά πρόκειται για βεβήλωση ενός πνευματικού ιδρύματος που όπως καταγγέλλει το ίδιο το Δ.Συμβούλιό του, δεν είχε τα χαρακτηριστικά μιας αθώας νεανικής αποκοτιάς αλλά έγινε από κάποιους, «… για να βανδαλίσουν, για να προσβάλουν, για να καταστρέψουν – ίσως και για να προειδοποιήσουν…».

Η παραπάνω καταγγελία είναι πολύ σοβαρή, όπως άλλωστε και το ίδιο το γεγονός που εκτός των άλλων δείχνει ότι υπάρχει στοχοποίηση του ιδρύματος από κάποιους.  Θα είναι όμως πολύ τραγικό αν αυτή η στοχοποίηση έχει να κάνει με την ενόχληση κάποιων από την πλούσια-πολυσχιδή πολιτιστική , πνευματική και ερευνητική δράση που έχει αναπτύξει όλο το τελευταίο διάστημα η Ιακωβάτειος βιβλιοθήκη, δημιουργώντας ένα μεγάλο πνευματικό και πολιτιστικό απόθεμα και μια σοβαρή παρακαταθήκη για τον μικρό μας τόπο .

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να προστατέψουν το χώρο από τους βανδάλους , να στηρίξουν και να αναδείξουν με κάθε τρόπο, το σπουδαίο έργο αλλά και την υλική και πνευματική περιουσία  της  Ιακωβατείου  βιβλιοθήκης,  ως  αυτονόητη  υποχρέωσή  τους απέναντι στο Λαό της Παλικής.

Είναι αυτονόητο επίσης, ότι η επισκευή του παραδοσιακού κτιρίου και κηποθεάτρου της Ιακωβατείου που βρίσκεται τσακισμένο και εγκαταλειμμένο  από τους σεισμούς του 2014 μέχρι σήμερα, πρέπει να αποτελέσει επείγουσα προτεραιότητα από την Κυβέρνηση και τις νέες τοπικές Αρχές ( Δημοτική και Περιφερειακή ),   μιας και μέχρι σήμερα το έχουν εγκαταλείψει απροστάτευτο στην μανία της φύσης αλλά κυρίως της πολιτικής τους.

Στις 8 Οκτώβρη αλλάζουμε τους συσχετισμούς γιατί τα προτάγματα και οι ανάγκες των πολλών δεν μπορούν άλλο να περιμένουν. Για να είναι ο Δήμος Ληξουριού ασπίδα προστασίας για το λαό και όχι δούρειος Ίππος στην πολιτική που τον τσακίζει.

ΛΗΞΟΥΡΙ 3/10/2023                                 Η Λαϊκή Συσπείρωση στο ΔΗΜΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250