Ευάγγελος Ανδρεάτος: Πράξεις και όχι λόγια με δύο σημαντικές δράσεις για τον Δήμο μας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 11:08

Ευάγγελος Ανδρεάτος: Πράξεις και όχι λόγια με δύο σημαντικές δράσεις για τον Δήμο μας

ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ!

Είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Συνδυασμό  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ του Κου Μιχαλάτου και ζητώ την ψήφο σας  … Γιατί όμως;;

  • Διότι, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας σας υπηρέτησα για 32 έτη ,δεν έλειψα ποτέ από κάποια πυρκαγιά και φρόντιζα σε συνεργασία πάντα με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Δήμους να μην υπάρξει ανθρώπινη απώλεια  ή σημαντικές καταστροφές σε περιουσίες.
  • Διότι ,σε όλες τις περιπτώσεις που γινότανε  απροσπέλαστο το επαρχιακό αλλά και δημοτικό οδικό δίκτυο λόγω πλημμυρικών φαινομένων ,φρόντιζα,μετά από ολονύκτιες προσπάθειες με μηχανήματα της Νομαρχίας και με  εργολάβους  όπως με τους Κυρίους Τζιβρά  Παπαδάτο, Τζάκη Ζαπάντη,Γιαννάκη  ,Γασπαρή ,Καμπίτση και πολλούς  άλλους  - και που τελικά  ήρθε και η ώρα να τους ευχαριστήσω και δημόσια διότι οποιαδήποτε ώρα μέσα στη νύκτα αν και όχι πληρωμένοι όλες τις φορές ,δεν μου αρνήθηκαν ποτέ τη συμβολή τους - να αποκαθίσταται η βατότητα έτσι ώστε το επόμενο πρωί να πηγαίνετε ασφαλείς στην εργασία σας
  • Διότι , κατά το έτος 1983 ,όπου και διορίστηκα στο Δημόσιο , η Κεφαλονιά αντιμετώπιζε τεράστιο υδρευτικό πρόβλημα , αρκεί να σας πώ ότι η Σάμη μετέφερε νερό από Αστακό ,  τα δε Ομαλά  ,υφάλμυρο νερό από Ραζάτα … κλπ..

Ξεκίνησα ένα πρόγραμμα ανορύξεων γεωτρήσεων σε Δήμους και κοινότητες ,  μελέτησα και επέβλεψα ΠΑΝΤΑ  με επιτυχία δεκάδες γεωτρήσεις σε βάθη μέχρι και 400 μέτρα όπως Σάμη , Αγία Ευφημία ,Αργοστόλι ,Ομαλά ,Φαγιά ,Κουρνή, Πλατιές, Παλική   κλπ  που είχε  σαν αποτέλεσμα την επίλυση σε μεγάλο βαθμό του υδρευτικού  προβλήματος του Νησιού  … ακόμη και η βρύση επί του Επαρχιακού δρόμου στα Κομποθεκράτα προέρχεται από μία από αυτές τις προαναφερόμενες  γεωτρήσεις .

Και όλα τα πιο πάνω αφορούσαν το παρελθόν και υλοποιήθηκαν.

Ας περάσουμε όμως  και στο μέλλον που είναι και το ζητούμενο...

Ξεκινάω όχι με το τι  ΘΑ  κάνω αν εκλεγώ αλλά με το τι έχω ξεκινήσει ΝΑ κάνω πρίν εκλεγώ και θα αναφέρω αρχικά δύο σημαντικές δράσεις.

1η Δράση

Ξεκίνησα πρίν ενάμισυ χρόνο περίπου μετά την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Κυρίου Θεόφιλου Μιχαλάτου, μία προκαταρκτική έρευνα που αφορά την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας όλων των Δημοτικών καταστημάτων  ξεκινώντας από  τη Δ.Ε.Υ.Α  Κεφαλονιάς και το κολυμβητήριο μέχρι το τελευταίο σχολείο  και νηπιαγωγείο καθώς και το Δημοτικό φωτισμό.

 Η πιο πάνω αναφερόμενη έρευνα ολοκληρώθηκε πρόσφατα  σε συνεργασία πάντα με το  Κύριο Δήμαρχο, με  εξιδικευμένους στο συγκεκριμένο αντικείμενο συνεργάτες μου ,και  με τίς Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου φυσικά,  που μου παρείχαν τα απαραίτητα στοιχεία καταναλώσεων ηλεκτρικής ενέργειας  των τελευταίων ετών αναλυτικά.

Μετά λοιπόν από αυτή τη διερευνητική εργασία ,προέκυψε ότι αυτή η δράση μπορεί να υλοποιηθεί με την τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων  (Net metering) έτσι ώστε  ο Δήμος Αργοστολίου ,  Πράσινος πλέον, να εξοικονομεί αυτά τα τεράστια ποσά  που καταβάλλονται  στη ΔΕΗ για  αγορά  ηλεκτρικής ενέργειας και να τα διαθέτει  πχ  για τις άμεσες ανάγκες των πολιτών ,για δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ευάλωτα νοικοκυριά  .

Επίσης , για να χρηματοδοτεί επεκτάσεις δικτύων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε μικρές κτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούν με πετρελαιοκίνητες ηλεκτρογεννήτριες και που το κόστος λειτουργίας είναι φυσικά δυσβάστακτο ,καθώς και για πολλές άλλες πρωτοβουλίες που σκοπεύω να εισηγούμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

2η Δράση

Σαν Προιστάμενος του Εργοταξιακού Γραφείου και υπεύθυνος για την  κατασκευή του πιο  κάτω αναφερόμενου Εργου :

‘’ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΕΙΜΑΡΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΥΦΙ  Δ.Ε. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ  ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ πού έχει αναλάβει η Εταιρία  στην οποία εργάζομαι, πρόκειται να εγκαταστήσω την ερχόμενη εβδομάδα τον Εργολάβο στον οποίον έχει ανατεθεί το  συγκεκριμένο Εργο έτσι ώστε να αρχίσει άμεσα η κατασκευή του .

Κατά την εγκατάσταση του εργολάβου  και την έναρξη εγασιών κλήθηκαν να παρευρεθούν:

Ο βουλευτής Κεφαλληνία  και Ιθάκης  Κύριος Παναγής Καππάτος ,ο Δήμαρχος Κύριος   Θεόφιλος Μιχαλάτος ,   ο Αντιπεριφερειάρχης Κύριος  Σταύρος Τραυλός, ο Διευθύνων Συμβούλος της  Αναδόχου Εταιρείας, η Δασάρχης Κυρία Αννα Λύτρα –που θα παραλάβει και το Εργο -καθώς και ο Πρόεδρος του οικισμού Νυφίου

Με σεβασμό και υπευθυνότητα

Ευάγγελος Ανδρεάτος




00 inkefalonia general ad 300X250