Κεφαλονιά Νησί για Όλους: Επίσκεψη στο Δημοτικό Γηροκομείο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 15:10

Κεφαλονιά Νησί για Όλους: Επίσκεψη στο Δημοτικό Γηροκομείο

 Χθες, Τρίτη 19/9/2023, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Παντελειός, μαζί τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, Αλεξάνδρα Μαρίνου και Διονύση Μπενετάτο, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή, Διονύσιο Ραζή και την Πρόεδρο, Άννα Ζαπάντη.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα οικονομικά του ιδρύματος, το οποίο κατά τη χρήση του 2022, δημιούργησε ζημία μεγαλύτερη των διακοσίων χιλιάδων ευρώ, που καλύφθηκε από τα ταμειακά διαθέσιμα. Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα της έλλειψης άδειας λειτουργίας, η υποστελέχωση και η αδυναμία εξυπηρέτησης νέων αιτήσεων εισαγωγής. Οι εκπρόσωποι της παράταξής μας κατέθεσαν τις προτάσεις της κίνησης "Νησί για όλους", ώστε για να μπορέσει καταστεί το Γηροκομείο οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο: Εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας σε Αργοστόλι και Αθήνα Διερεύνηση ασφαλών επενδύσεων για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων για τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους (φωτοβολταϊκά, ηλιοθερμία). Άμεση κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας στους 136 φιλοξενούμενους αντί για περίπου 75 σήμερα. Συμπλήρωση και αναβάθμιση του εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση της ανωτέρω δυναμικότητας. Εξυπηρέτηση των εκκρεμών αιτήσεων ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Οικονομική ενίσχυση και τεχνική υποστήριξη του γηροκομείου από τον Δήμο. Η πρόνοια για τους ηλικιωμένους είναι ένας χαρακτηριστικός δείκτης πολιτισμού. Το γηροκομείο χρειάζεται μια διοίκηση με ευαισθησία και όραμα.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας χρειάζονται ένα Γηροκομείο για Όλους

Κεφαλονιά Νησί για όλους 

 




00 inkefalonia general ad 300X250