Σπαθής σε Παρίση: ''Με μια μικρή έρευνα θα διαπίστωνε ότι όλες οι ΔΕΥΑ, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, λόγω εκτίναξης τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος''

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 10:17

Σπαθής σε Παρίση: ''Με μια μικρή έρευνα θα διαπίστωνε ότι όλες οι ΔΕΥΑ, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, λόγω εκτίναξης τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος''

Όλοι γνωρίζουν ότι η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ αφορά τη λειτουργία ύδρευσης και αποχέτευσης όλου του νησιού καθώς και ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο απαρτίζεται από αυτοδιοικητικούς παράγοντες και δημότες, προερχόμενους και από τους τρεις Δήμους.

Επιπρόσθετα θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει απόφαση που να έχει καταψηφιστεί από τα μέλη του Δ.Σ.

Είναι αλήθεια ότι η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ οφείλει 11.000.000,00 € από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Όμως πρέπει οι συμπολίτες μας να μάθουν ότι και οι καταναλωτές της οφείλουν 9.000.000,00 € από ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Με μια μικρή έρευνα, θα μπορούσε η ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ να διαπιστώσει ότι οι ΔΕΥΑ, σε πανελλήνιο επίπεδο, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με μας λόγω της εκτίναξης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του χαμηλού δείκτη εισπραξιμότητας.

Επίσης αν επιθυμεί να γίνουν διακοπές νερού, θα πρέπει να απευθυνθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, που είναι το μόνο αρμόδιο για να λάβει αυτή την απόφαση.

Από τη μεριά μας και εμείς θα μπορούσαμε να φέρουμε τον Ισολογισμό του Δήμου Κεφαλονιάς, με ημερομηνία 31/08/2019, που έχει ψηφισθεί και από την παράταξη της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, και να συγκρίνουμε τα οικονομικά στοιχεία με αυτά του Δήμου Αργοστολίου.

Θα μπορούσαμε να φέρουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το 1.000.000,00 € που κατέβαλε ο Δήμος Αργοστολίου στο ΙΚΑ από την απασχόληση 12χρονων και 85χρονων στα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης.

Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε να έρθει στη δημοσιότητα ο καταλογισμός των 200.000,00 € που επιβλήθηκε στη ΠΕΔΙΝ για μη σύννομα έξοδα ταξιδιών κ.α.

Όμως δεν θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο

Θα πορευθούμε με διάλογο, προτάσεις και σκληρή δουλειά προκειμένου να διαμορφώσουμε το Αργοστόλι του 2028.

Σταύρος Σπάθης

Πρόεδρος ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ




00 inkefalonia general ad 300X250