Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων: Σε Σάμη και Ληξούρι συνεχίστηκε η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 12:55

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων: Σε Σάμη και Ληξούρι συνεχίστηκε η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού

Με περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Σάμης και τις υπηρεσίες του Δήμου Σάμης ξεκίνησε η 3η ημέρα της περιοδείας του κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, και του Νίκου Γκισγκίνη, υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου, μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σάμης, Νίκο Αθανασάτο. Στο Κέντρο Υγείας αναδείχτηκαν τα σοβαρότατα προβλήματα της υποστελέχωσης αλλά και της εγκατάλειψης του κτιρίου. Με τους εργαζόμενους του Δήμου Σάμης συζητήθηκε η μείωση του εισοδήματος τους, οι συνθήκες εργασίας και η έλλειψη μέσων.

Ακολούθως, το κλιμάκιο επισκέφθηκε τη δομή του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» στο Ληξούρι μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο, Βασίλη Βασιλάτο, και τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο, Βαγγέλη Βαλλιάνο. Ήταν καθολική η παρουσία των εργαζομένων και των ωφελούμενων της δομής και έγινε πλούσια συζήτηση από την οποία αναδείχθηκε η ανάγκη για κρατική στήριξη της δομής που έως τώρα είναι ελάχιστη και αποσπασματική. Επόμενος σταθμός ήταν το Γηροκομείο Ληξουρίου, όπου συναντήθηκαν με την Πρόεδρο, τους εργαζόμενους και τους τρόφιμους. Και εδώ επιβεβαιώθηκε η καθοριστική συμβολή των εργαζομένων στην λειτουργία του Γηροκομείου, καθώς το κράτος είναι απών από οποιαδήποτε στήριξη.

Στη συνέχεια, στο Ματζαβινάτειο Νοσοκομείο καταγράφηκαν τα ίδια χρόνια προβλήματα της έλλειψης προσωπικού και της μη επισκευής του 10 χρόνια μετά τους σεισμούς, ενώ στους εργαζόμενους στη «Βοήθεια στο Σπίτι» προβλήθηκε η ανάγκη για μεγαλύτερη στήριξη αυτών των δομών από το κράτος.

Αργότερα στο Ληξούρι πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη των Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων της περιοχής στην οποία αναδείχθηκε η μεγάλη απουσία κράτους, Περιφέρειας και Δήμου, που ελάχιστα έχουν βοηθήσει τόσο οικονομικά όσο και με την κατασκευή και επισκευή των υποδομών που λείπουν. Τέλος, έγινε στο Ληξούρι μια μαζική σύσκεψη των υποψηφίων του Δημοτικού & Περιφερειακού ψηφοδελτίου, όπου διαπιστώθηκε η μαχητικότητα και η προθυμία των υποψηφίων Συμβούλων να παλέψουν, ώστε η γραμμή της αμφισβήτησης και της ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής να γίνει κτήμα του λαού της περιοχής και μέχρι την τελευταία ημέρα να μην μείνει λαϊκό σπίτι και εργαζόμενος που δεν θα μπει στην μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών, τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια.

μπαλού1μπαλού3




00 inkefalonia general ad 300X250