Πάλλης Ξεκίνημα: "Είμαστε ένα ψηφοδέλτιο από ανθρώπους, έτοιμους να αναλάβουν δράση και όχι θέση"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 18:40

Πάλλης Ξεκίνημα: "Είμαστε ένα ψηφοδέλτιο από ανθρώπους, έτοιμους να αναλάβουν δράση και όχι θέση"

Άρθρο 2 του Ελληνικού Συντάγματος

O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Το να δηλώσουμε, απερίφραστα και με ειλικρίνεια, ότι έχουμε αποτύχει ως κράτος και ως κοινωνία, αποτελεί.... θεωρώ..... ελάχιστο άλλα καί επιβεβλημένο δείγμα κοινωνικής ευθύνης.

 Το να προσπαθούμε, πλέον, με επικοινωνιακά τεχνάσματα και ακριβοπληρωμένους επικοινωνιολόγους, να επιταχύνουμε την κοινωνική λήθη, εξασφαλίζοντας, την πολιτική μας επιβίωση, αποτελεί  για εμάς , εγκληματική ενέργεια από πρόθεση, σε βάρος της κοινωνίας.

 Οι εποχές έχουν είδη αλλάξει. Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και γενικά, η σχέση του ανθρώπινου  είδους με το περιβάλλον, είναι πλέον  σε βαθιά κρίση, για να μην πω σε πλήρη ρήξη.

 Αγαπητοί  συμπολίτες, ήρθε η ώρα που ως κοινωνία, πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις. Αποφάσεις, που θα έχουν σχέση, με το κοινό καλό και όχι με το προσωπικό μας συμφέρον. Έχει παρέλθει ο χρόνος του κοινωνικού και πολιτικού παλιμπαιδισμού.

Ήρθε η ώρα που.....  από αδηφάγοι καταναλωτές της ιστορίας και του πολιτισμού μας, πρέπει να γίνουμε  δημιουργοί  και εμπνευστές,  μιας νέας Πολιτικής και Κοινωνικής αντίληψης.

 Επιβάλλεται: Δήμοι, Περιφέρειες και κεντρικό κράτος, συντεταγμένα να ξανά σχεδιάσουμε, απαρχής,    ένα σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό  κράτος.

 Ενα κράτος  που θα μπορεί, με στιβαρότητα, να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις των καιρών.

Ένα κράτος που με αξιοκρατία και πολιτικό θάρρος,  θα ανοίγει δρόμο στο μέλλον, επενδύοντας στην ευημερία των πολιτών και όχι στις άρρωστες πελατειακές σχέσεις.

 Συγκρούστηκαν  τρένα, γιατί επιλέξαμε να συντηρούμε ένα ξεπερασμένο, κομματικο-πολιτικό δίκτυο. Καίγονται τα δασικά αποθέματα της χώρας και δεν έχουμε φτιάξει ένα σωστό μηχανισμό παρακολούθησης, έγκαιρης αντιμετώπισης και επέμβασης. Πλημμυρίζουμε, γιατί δεν υπάρχει μια υπηρεσία παρακολούθησης και καταγραφής του φυσικού περιβάλλοντος. Πετάμε ανθρώπους στην θάλασσα, γιατί χαλάνε την αισθητικής μας και σφυρίζουμε αδιάφορα. Και κάπως έτσι, δημιουργήσαμε  ένα κράτος θρασύ, αλαζονικό  και κυρίως αυτοκαταστροφικό.

Ο λόγος που συστάθηκε ο συνδυασμός μας και διεκδικεί την ψήφο σας, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, είναι,  γιατί δεν μας εκφράζει πια, ούτε ο τρόπος, ούτε και η νοοτροπία, που έχει εγκατασταθεί σε αυτόν τον τόπο. Είμαστε ένα ψηφοδέλτιο της επόμενης μέρας, το οποίο αποτελείται από  ανθρώπους, έτοιμους να αναλάβουν δράση και όχι θέση.

Είμαστε μια πολιτική ,πλέον, οντότητα,  που δεν έρχεται να υπερασπιστεί κομματικές γραμμές, αλλά νέες, καινοτόμες ιδέες.

Είμαστε οι άνθρωποι που, θα διεκδικήσουμε και θα συγκρουστούμε, με ότι δεν μας ταιριάζει και κυρίως, με ότι δεν ταιριάζει στο μέλλον αυτού του τόπου. Διεκδικούμε την ψήφο σας, για να λειτουργήσουμε συλλογικά και όχι ρουσφετολογικά. Διεκδικούμε την ψήφο σας,  για να χτίσουμε μαζί σας, μια νέα Παλική, αναβαθμίζοντας λειτουργικά και ηθικά τον τόπο, αλλά, καί τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Με εκτίμηση,

Δημήτρης Γερ. Μεσσάρης,

Υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου




00 inkefalonia general ad 300X250