Αστική συγκοινωνία με ηλεκτρικό λεωφορείο στο Αργοστόλι (Μινέτος στον COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 13:32

Αστική συγκοινωνία με ηλεκτρικό λεωφορείο στο Αργοστόλι (Μινέτος στον COSMOS 96,5)

O αντιδήμαρχος έργων Διονύσης Μινέτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για το ηλεκτρικό λεωφορείο που πρόκειται να αποκτήσει ο Δήμος Αργοστολίου, μετά από αίτηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πιο συγκεκριμένα:

«Ο Δήμος παρακολουθώντας τις εξελίξεις των καιρών, προσπαθεί γενικά να μπει στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και για τον λόγο αυτό, σε πρόσκληση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την ηλεκτροκίνηση  έχουμε καταθέσει μια πρόταση προκειμένου ο Δήμος να προμηθευτεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έχουμε παραγγείλει και 5 σταθμούς φόρτισης για τις ανάγκες των αυτοκινήτων του Δήμου. Ένα από αυτά τα οχήματα αφορά ένα λεωφορείο για αστική συγκοινωνία, προκειμένου να βάλουμε την αστική συγκοινωνία μέσα στην πόλη – όπως προβλέπεται και από την κυκλοφοριακή μελέτη – για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι μέσα στην πόλη.

Ο αρχικός σχεδιασμός έχει ως εξής: Υπάρχει χρηματοδότηση για να διαμορφώσουμε τα πάρκινγκ που υπάρχουν στα γήπεδα, ώστε όσοι έρχονται στο Αργοστόλι να μπορούν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους εκεί. Από εκεί θα ξεκινάει και θα κάνει δρομολόγια προς την πόλη, θα περνάει από την παραλία.

Η πρότασή μας είναι στην φάση της επεξεργασίας από το Υπουργείο και δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό. Πιστεύω όμως ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εγκριθεί ή θα μας πει το Υπουργείο να διορθώσουμε κάτι. Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό γιατί η κυκλοφοριακή μελέτη αποτελείται από πολλά κομμάτια τα οποία πρέπει να συμπληρωθούν για να γίνουν πιο ανθρώπινα τα πράγματα».




00 inkefalonia general ad 300X250