Βαλλιανάτος: Πάντα έβαζα στην άκρη το προσωπικό μου συμφέρον

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 11:46

Βαλλιανάτος: Πάντα έβαζα στην άκρη το προσωπικό μου συμφέρον

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή  « Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο   και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος.

Ο κ Βαλλιανάτος αρχικά  στιγμάτισε αυτούς που πολιτικολογούν εις βάρος του εμπλέκοντας προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις σημειώνοντας ότι σε πολιτικό επίπεδο μπορεί να υπάρχουν διαφορές , αλλά σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο επιβάλλεται να είναι κάποιοι προσεκτικοί.

Και στην συνέχεια, στάθηκε στην αντιπολιτευτική τάση της τελευταίας περιόδου: « Υπάρχει μία μικροοξύτητα από κάποιους που ίσως έχουν προβλήματα συγκρότησης ψηφοδελτίων , η θέλουν να αναδεικνύουν πράγματα σε προσωπικό επίπεδο , όμως είναι λάθος».  ( αναφέρθηκε στο πάρκινγκ στο λιμάνι Αργοστολίου και  τα όσα ειπώθηκαν για την χρήση του)

Στην συμμετοχή του ξανά στις Εκλογές του Οκτωβρίου με την Παράταξη « Δημοτική Συμπολιτεία με επικεφαλής τον κ Θεόφιλο Μιχαλάτο: « θεωρώ ότι έγινε έργο από την  σημερινή Δημοτική Αρχή παρ όλο τον covid-19 και τα δύο χρόνια στασιμότητας και εγώ νομίζω ότι πέτυχα στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου σε επίπεδα αρκετά ικανοποιητικά, συνεργαζόμενος με όλες τις παρατάξεις. Είναι και  επιθυμία μου να συμμετέχω στα κοινά, εξάλλου 50 χρόνια ασχολούμαι  με τα πολιτικά και είμαι και  άμισθος.( αναφέρθηκε σ αυτό το σημείο στο καθεστώς των συνταξιούχων Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων, το οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο σε σχέση με τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν).

Στο αν θα επιχειρήσει ξανά να λειτουργήσει ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου αν επικρατήσει στις εκλογές του Οκτωβρίου η παράταξη του που απάντησε πιθανώς όχι, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας ενός προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην στήριξη που αναμένει από τον κόσμο εν όψει των εκλογών : « Ζήτησα την στήριξη του κόσμου γιατί πιστεύω τόσα χρόνια που ήμουν και πρόεδρος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και στην Περιφέρεια, λειτούργησα με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και όχι το προσωπικό μου. Έχω αποδείξει ότι το προσωπικό μου συμφέρον το έβαζα πάντα στην άκρη  και πολλές φορές συγκρουόμενος και με στενά συγγενικά μου πρόσωπα. Δεν εκμεταλλεύτηκα ποτέ καμία θέση για προσωπικό μου όφελος  και ο κόσμος το ξέρει και προσπάθησα να βοηθήσω όποιον ζητούσε την βοήθεια μου ανεξαρτήτως του τι ψήφιζε.  Αν ο κόσμος δεν με στηρίξει είναι δικαίωμα του και πάντα στις εκλογές αποδέχομαι και την νίκη και την ήττα. Πιθανολογώ ότι είναι η τελευταία φορά που θα είμαι υποψήφιος λόγω ηλικίας, αλλά είμαι ζωντανός ακόμα και μακάρι να εκλεγώ».

Στην συνεργασία του με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο: « Ήταν άριστη και με τον Δήμαρχο και με τις υπηρεσίες του Δήμου και με τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων».

Στους λόγους που αξίζει ο ψηφοφόρος να στηρίξει την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου ενέταξε την κυκλοφοριακή μελέτη, τον δρόμο του Φαγιά, τον δρόμο Τρωιανάτων Ραζάτων, τον δρόμο Κρανιά –Κομποθεκράτα, τις ασφαλτοστρώσεις στο Αργοστόλι  που περιλαμβάνουν και άλλους δρόμους στην συνέχεια, την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων στις Λαϊκές Κατοικίες, τα γήπεδα σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, τις εκδηλώσεις πολιτισμού, την ανάπλαση της παραλίας από το άγαλμα του Καββαδία μέχρι το Λιμεναρχείο, τους αγροτικούς δρόμους που έγιναν και αυτούς που έπονται, την γεώτρηση στα Ομαλά , τα έργα που είναι σε τροχιά υλοποίησης ,όπως το Μουσείο Σκλάβου, η ανάπλαση πλατειών και δρόμων στην πόλη του Αργοστολίου, της Σιτεμπόρων και της παραλιακής ζώνης. ( αναφέρθηκε στην προεργασία όλων των προηγούμενων  σημειώνοντας ότι η κατασκευή έργων δεν έχει σχέση με τις εκλογές του Οκτωβρίου , αλλά με τα όσα επιβαλλόταν ι να προηγηθούν αυτών). 

Τέλος μνημόνευσε την δράση του ως εθελοντής αιμοδότης επί 55 συναπτά έτη αφηγούμενος το πώς κινήθηκε μια ομάδα συντοπιτών μας μαζί του , την βράβευση τους για αυτό το εγχείρημα  και πέρασε το μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία προς όλους και την δωρεά οργάνων  που επίσης έχει ενταχθεί από το 1975.

Κλείνοντας ενημέρωσε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα των πτηνών του Κουτάβου, παρ όλο που δεν είναι στην ευθύνη του Δήμου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250