Σαμούρης: ‘’Tα σχόλια για την καθαριότητα είναι πολύ θετικά - Ας το ‘’χωνέψουν'' κάποιοι που προσπαθούν να μηδενίσουν τα πάντα’’

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 16:35

Σαμούρης: ‘’Tα σχόλια για την καθαριότητα είναι πολύ θετικά - Ας το ‘’χωνέψουν'' κάποιοι που προσπαθούν να μηδενίσουν τα πάντα’’

Συνέντευξη στον Inkefalonia 89,2 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης.

Ο κ Σαμούρης έκανε οξεία κριτική στους ‘’εντεταλμένους’’ φωτογράφους και τους χρήστες του fb που για αλλότριους σκοπούς δυσφημούν την Κεφαλονιά:

«Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές τα πάμε πολύ καλά , γιατί η αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος στο νησί μας είναι κατά 10% . Βλέπουμε ότι η τουριστική κίνηση του νησιού είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, και το αν δαπανούν ή όχι χρήματα, είναι ένα άλλο θέμα. Αυτό είναι και μία απάντηση σε όσους προσπαθούν να μηδενίσουν τα πάντα , όπως και οι εντολοδόχοι φωτογράφοι που προσπαθούν την νύχτα να βρούν κανένα γεμάτο καλάθι για να μας ψέξουν. Εμείς όμως πάντα και χρειαζόμαστε βέβαια και την βοήθεια των συμπολιτών μας και των επισκεπτών μας, φροντίζουμε για την καθαριότητα ,όπως έκανε και δήλωση Άγγλος επισκέπτης μας που την κοινοποίησα και μία επισκέπτρια μας για την καθαριότητα στον Δήμο μας. Μετά την κοινοποίηση των δηλώσεων τους έπεσαν τα «κοράκια» να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τόπο μας , λες κι ο κόσμος δεν βλέπει. Προσωπικά έχω γνώση για την προτέρα περίοδο και έχω απαντήσεις για όλα.

Με βάση το προσωπικό που έχουμε και με βάση αυτά που δεχόμαστε από τους επισκέπτες μας, θεωρώ ότι είναι πολύ θετικά τα σχόλια. Ας προσπαθήσουν λοιπόν οι «εντεταλμένοι» να το χωνέψουν, γιατί ο κόσμος δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου».

Για την αντιπολιτευτική τάση που έχει αρχίσει να οξύνεται λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου σημείωσε: « Βλέπω ότι έχει ενταθεί και μάλιστα από μία παράταξη την «Ισχυρή Κεφαλονιά», η οποία κινείται σε άλλα επίπεδα και είναι ντροπή με τα δελτία Τύπου που βγαίνουν και με αυτά που γράφονται και με τα όσα προσπαθούν να περάσουν στην κοινωνία. Εμείς είμαστε κακοί μαθητές και αυτά που μας δίδαξαν δεν τα πήραμε 9 χρόνια που διοίκησαν και ας μην άγονται και φέρονται με όλα αυτά που γράφουν. Θεωρώ ότι σε μια παράταξη είμαστε όλοι και αυτά που γράφονται ακουμπάνε όλους μας και για όλα αυτά που διαβάζω έχω απαντήσεις».

Ο κ Σαμούρης αναφέρθηκε και σε ένα επεισόδιο που βίωσε προσωπικά με μέλος της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» που του καταλόγισε ευθύνες για πιέσεις σε τρίτο πρόσωπο εν όψει εκλογών.

Αναφέρθηκε στα όσα κυκλοφορούν σε σχέση με το έργο της Δημοτικής Αρχής και τόνισε: « Μπορώ να απαριθμήσω σειρά όχι μόνο μεγάλων αλλά και μικρών έργων σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου. Δημοτική και αγροτική οδοποιία , επισκευές κτηρίων, γεώτρηση στα Ομαλά, αναπλάσεις κλπ. Τα έργα που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε η αυτά που είναι προς ένταξη , αφορούν ένα αστρονομικό ποσό για την Κεφαλονιά και έχω γνώση γι αυτό ως αυτοδιοικητικός 24 χρόνια. Αφορούν ένα ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ και είναι έργα που για πρώτη φορά έχουν εκτελεστεί οι μελέτες στην ίδια 4ετία , έχουν δημοπρατηθεί και έχουν αναδόχους και έπονται και άλλα. Αυτό είναι μια υπέρβαση της Δημοτικής Αρχής, που δείχνει τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί. Σε όσους «φίλους» μας επιθυμούν, μπορώ να τους στείλω έναν απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής που έχουμε τυπωμένο, από 1η 9ου του 2019 , μέχρι 31-12ου του 2022 για να κάνουν τις παρατηρήσεις τους και να τους δώσουμε και απαντήσεις. Μιλάει το έργο μας και δεν θα μπούμε στην διαδικασία να αντιπαρατεθούμε μαζί τους σε επίπεδο «χαβούζας». Προσωπικά θα κρατήσω το επίπεδο της πολιτικής σε πολύ υψηλότερα στάνταρ από αυτά που επιδιώκουν αυτοί οι τύποι».

Όσον αφορά το πάρκινγκ στο λιμάνι του Αργοστολίου ανέφερε: « Βγαίνανε και πανηγυρίζανε ότι δεν θα γίνει, αντί να πουν ότι αξίζει η προσπάθεια. Καθυστέρησε να λειτουργήσει γιατί οι αδειοδοτήσεις των αρμόδιων φορέων είναι δύσκολες και μόνον μειδιάματα μπορούν να προκαλέσουν στην κοινωνία τα όσα ειπώθηκαν. Ας βρούν σοβαρότερα θέματα για να κάνουν αντιπολίτευση».

Κλείνοντας ο κ Σαμούρης τόνισε ότι από την θέση ευθύνης του κάνει αυτό που κάνει για να αφήσει το αποτύπωμα του ως αυτοδιοικητικός διαφορετικά θα έπρεπε να ιδιωτεύσει και άφησε αιχμές για κάποιους που δεν έχουν ίχνος αυτοκριτικής και σοβαρότητας των θέσεων που κατέχουν.

Με την ρήση δε του Σωκράτη «Χωρίς εχθρούς δεν υπάρχεις, είσαι ένα τίποτα. Όταν όμως, έχεις εχθρούς, σημαίνει ότι αξίζεις» προέτρεψε κάποιους τύπους όπως τους χαρακτήρισε,να εμβαθύνουν στην σκέψη και την ηθική τους, γιατί δεν αξίζει στην Κεφαλονιά η αντιπαράθεση τύπου λάσπης.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-21-8-2024?si=e72689eb0e274987992d12d4341f2b7f&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250