Υποψήφιος με τον συνδυασμό ''Κεφαλονιά, νησί για όλους'', ο Νίκος Παυλάτος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 10:26

Υποψήφιος με τον συνδυασμό ''Κεφαλονιά, νησί για όλους'', ο Νίκος Παυλάτος

Νίκος Παυλάτος
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου.
Κεφαλονιά, νησί για όλους》
Υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Παντελειός

Φίλες και φίλοι.
Να αντισταθούμε στην παρακμή. Με ποιον τρόπο;
Μα με της ζωές μας, το συναίσθημα και την νόηση μας,τη φυσική μας παρουσία, τη συμμετοχή μας σε μια πορεία για την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση του Δήμου.
Αυτή η ανάγκη λοιπόν, να αντισταθούμε στην παρακμή οδήγησε σε συνοδοιπορία τις δύο παρατάξεις μας Κεφαλονιά, νησί για όλους και Φάρος Δημοτική Κίνηση Αργοστολίου με στόχο να συναντήσουμε και να ενισχύσουμε την ελπίδα για τον τόπο.
Αυτή η ελπίδα θα πρέπει να έχει ως αξίες τον άνθρωπο, την οικογένεια, τον πεζό πολίτη, τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, την πόλη και το ποδήλατο, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, την υπεράσπιση κι ενίσχυση της δημόσιας υγείας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των ζώων, την αξιοπρέπεια των πολιτών, την Δημοκρατία, την ομορφιά.
Μέσα από μια τέτοια συνθήκη πορείας προγράμματος, ενός ολιστικού σχεδίου με έμπνευση και όραμα θα προσπαθήσω με περίσσευμα και με τις όποιες δυνάμεις διαθέτω (ψυχική κ σωματική) να είμαι ωφέλιμος για τον τόπο.
Σε αυτή την πορεία θα πρέπει να απαντήσουμε και σε μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα όπως για παράδειγμα: δεν μπορούμε να λύσουμε το κυκλοφοριακό αν δεν απαντήσουμε συνολικά τι πόλη θέλουμε.
Όπως και δεν μπορούμε να έχουμε ποιότητα στην καθημερινότητά εάν δεν ακουμπήσουμε στον πολιτισμό και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας σε όλες εκφάνσεις της.
Φίλες και φίλοι.
Με την ευκαιρία αυτής της τοποθέτησής μου θα ήθελα με σεβασμό να καλέσω όλες τις παρατάξεις, τους αξιότιμους υποψηφίους Δημάρχους, τις φίλες και τους φίλους που μετέχουν στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων μετά τις εκλογές και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει, να συμφωνήσουμε και να συμπορευθούμε σε μερικά δομικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία μας και όχι μόνο. Όπως: ένα κοινό σχέδιο υλοποιήσιμο για τον Πολιτισμό (πχ. Δημοτικό Ωδείο, μουσικά εργαστήρια - στούντιο ηχογράφησης) που μέσα από αυτήν την τοποθέτηση θα δώσουμε οξυγόνο σε όλες τις τέχνες ζωγραφική, εικαστικά, λογοτεχνία, ποίηση, χορός κλπ.
Ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τον Πολιτισμό που θα εξελίσσεται σε όλο το εύρος του Δήμου.
Βεβαίως το μουσικό σχολείο που έχει βαλτώσει, ανοιχτό Θέατρο, το Μουσείο μας κλπ.
Κοινή αντιμετώπιση για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας, ενίσχυση του Νοσοκομείου και αναβάθμιση του σε όλα τα επίπεδα. Αναγέννηση και ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για εξεύρεση κατοικιών γιατρών κ νοσηλευτών και όχι μόνο που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.
Κοινό σχέδιο για την προστασία του φυσικού Περιβάλλοντος το Δημόσιο συμφέρον δεν είναι τα έσοδα με οποιοδήποτε κόστος, αλλά πρωτίστως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Ο άνθρωπος είναι μέρος του φυσικού περιβάλλοντος όχι το αντίστροφο.
Την ανασυγκρότηση και αναγέννηση στον Αθλητισμό, επανίδρυση ιστορικών ποδοσφαιρικών ομάδων, ενίσχυση των Ακαδημιών, συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, δημιουργία γυμναστηρίου στίβου κλπ.
Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ενίσχυση θεσμών συμμετοχή κι ενεργοποίηση των πολιτών στις αποφάσεις και ιδιαίτερα των νέων μας με ιδέες και προτάσεις (Δημοτικό Συμβούλιο Νέων).
Φίλες και φίλοι.
Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο που θα αφορά ένα νέο τρόπο αστικής διακυβέρνησης και διαχείρισης μέσω συμπράξεων - συνεργιών τοπικών αρχών και κοινωνίας, με κοινό παρονομαστή τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, τις βιώσιμες γειτονιές, τα βιώσιμα χωριά μας, το βιώσιμο Φυσικά και δομημένο περιβάλλον.
Είμαι ο Νίκος Παυλάτος και οι μικρές μου δυνάμεις είναι στην διάθεση της τοπικής κοινωνίας.
Συνοδευόμενος στο κοινό όνειρο με τους συνταξιδιώτες των παρατάξεων μας και στην διάθεση του αγαπητού, επικεφαλής υποψηφίου Δημάρχου Αλέξανδρο Παντελειό δηλώνω συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ελπίδας, της αναγέννησης και της ανασυγκρότησης του ΔΉΜΟΥ.
Αγαπάμε τα όνειρα μας για να εξασφαλιστεί η ελπίδα για το μέλλον.
Γιατί η πόλη και τα χωριά μας είναι τα παιδιά μας.
Σας καλώ όλες και όλους να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια σε μια αδέσμευτη και ακομμάτιστη πορεία, να εμπνευστούμε, να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το Δήμο που ονειρευόμαστε.
Να στολιζόμαστε στο φως , να χαριζόμαστε στη ζωή.

Με τιμή Παυλατος Νίκος




00 inkefalonia general ad 300X250