ΑΝΑΣΑ: Δρόμος “διαφυγής” στην περιοχή του Ναυαγίου. Ως πότε θα επιμένει η περιφερειακή αρχή σε κοστοβόρα έργα και παράνομες πρακτικές;

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 17:52

ΑΝΑΣΑ: Δρόμος “διαφυγής” στην περιοχή του Ναυαγίου. Ως πότε θα επιμένει η περιφερειακή αρχή σε κοστοβόρα έργα και παράνομες πρακτικές;

Δρόμος “διαφυγής” στην περιοχή του Ναυαγίου. Ως πότε θα επιμένει η περιφερειακή αρχή σε κοστοβόρα έργα και παράνομες πρακτικές;

Προς κ. Περιφερειάρχη.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι το έργο του λεγόμενου δρόμου διαφυγής που προκρίνατε δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήταν απαραίτητο, δηλ. ένας δρόμος με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και φυσικά με πολύ μικρότερο κόστος.

Επιλέξατε έργο περιβαλλοντικά προβληματικό λόγω μεγάλων επιχωματώσεων και εκβραχισμών και ιδιαίτερα κοστοβόρο, της τάξεως των 700.000 ευρώ. Επιλέξατε έργο που προσομοιάζει με λεωφόρο και όχι με δασικό δρόμο διαφυγής.

Στην σπουδή σας αυτή, που για πολλούς συνδέεται με την «φιλική συμπεριφορά σας απέναντι στην παράνομη αγοραπωλησία των ορεινών, δεν φροντίσατε να έχετε εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δεν έχετε έγκριση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, δεν έχετε περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Παρά ταύτα προχωρήσατε, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, σε ανάθεση του έργου σε εργολάβο, με ελάχιστη μάλιστα έκπτωση.

Τώρα μάλιστα επιχειρείτε να ορίσετε επιβλέποντες όχι δασολόγους αλλά πολιτικούς μηχανικούς

Επερωτάται η περιφερειάρχης:

  1. Τι σας ωθεί να προχωρείτε παρανομώντας συνεχώς; Ποιο είναι το υπέρτερο για σας;
  2. Αφήσατε το «Ναυάγιο» να κλείσει απαξιώνοντας το πρώτο τοπόσημο της Ζακύνθου. Το 1/100 της ενέργειας που διαθέσατε για αυτόν τον παράνομο δρόμο αν το είχατε διαθέσει για την προστασία του «Ναυαγίου» σήμερα η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.
  3. Ζητάμε να μας καταθέσετε όλα τα έγγραφα που έχετε ανταλλάξει με το ΥΠΕΝ (ΟΦΥΠΕΚΑ), με την Αρχαιολογία και το Δασαρχείο για την πλήρη ενημέρωση μας.

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250