Αποκάλυψη Τραυλού μέσω του COSMOS 96,5 - "Έρχεται έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης για τον δρόμο Αργοστόλι - Πόρος"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 14:46

Αποκάλυψη Τραυλού μέσω του COSMOS 96,5 - "Έρχεται έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης για τον δρόμο Αργοστόλι - Πόρος"

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιά και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την ακύρωση των Βεργώτειων αλλά και για τα έργα που εκτελούνται στο Αδράκι. Παράλληλα αποκάλυψε σε τι στάδιο βρίσκεται το έργο του δρόμου Αργοστόλι – Πόρος.

Για την ακύρωση των Βεργώτειων

«Οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει με την ακύρωση των Βεργώτειων και ειδικά προς την Περιφέρεια είναι από την ΑΝΑΣΑ. Τα πράγματα έχουν ως εξής: To γήπεδο ανήκει στον Δήμο, δηλαδή υπεύθυνος για την αλλαγή του ταρτάν είναι ο Δήμος. Εμείς επειδή κληθήκαμε να πάρουμε για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, κάποιες αποφάσεις και επειδή στηρίζουμε τον αθλητισμό ζητήσαμε όλο το ποσό που είχαμε διαθέσιμο, να διατεθεί στα γήπεδα της Κεφαλονιάς. Αυτά δεν ήταν υποχρέωση της Περιφέρειας να το κάνει αλλά, αποφασίσαμε να το κάνουμε για να βοηθήσουμε τους Δήμους. Εγκρίθηκε αυτή η πρόταση – παρά το γεγονός ότι υπήρχε η πεποίθηση ότι δεν θα εγκριθούν γιατί τα γήπεδα ανήκουν σε άλλον φορέα – και τα γήπεδα αυτά θα γίνουν και θα είμαστε όλοι περήφανοι. Το ότι καθυστέρησε η διαδικασία, κανείς δεν το κρύβει και δεν είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί ένα έργο καθώς η γραφειοκρατία στο Δημόσιο καλά κρατεί. Αυτό που δεν λένε οι συνάδελφοι της ΑΝΑΣΑ είναι τι έκαναν αυτοί 5 χρόνια για τα γήπεδα της Κεφαλονιάς.

Εμείς βγήκαμε μπροστά και αναλάβαμε ευθύνες που δεν ήταν δικό μας. Αυτό που είναι πολύ πιθανό είναι τα Βεργώτεια να γίνουν τον Σεπτέμβρη γιατί η αντικατάσταση του ταρτάν είναι προς δημοπράτηση. Το ταρτάν δεν χάλασε τώρα, αλλά από την περίοδο της ΑΝΑΣΑ έτσι ήταν. Δεν θα απολογηθούμε επειδή βρήκαμε χρηματοδότηση και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τον Δήμο. Το ταρτάν θα γίνει με τις προδιαγραφές της IAAF, θα είναι από τα καλύτερα της Ελλάδος, για την καθυστέρηση φταίνε οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά από κει και πέρα είμαστε και θα είμαστε περήφανοι για τις επιλογές που κάνουμε».

Δρόμος στο Αδράκι

«Σήμερα τελειώνει η ασφαλτόστρωση στον δρόμο στο Αδράκι. Πρέπει να πούμε ότι καταφέραμε να κάνουμε αυτό το έργο παρά τα όποια θέματα, αλλά είναι αλήθεια ότι μένουν ακόμα πολλά να κάνουμε».

Έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης του δρόμου Αργοστόλι – Πόρος

«Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ζακύνθου θα εγκρίνουμε την περιβαλλοντική μελέτη του μεγάλου έργου, του δρόμου Αργοστόλι – Πόρος. Η μελέτη τελείωσε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θα την εγκρίνουμε και θα πάει στην Αποκεντρωμένη για την τελική έγκριση και μετά δημοπρατείται το έργο. Ένα έργο που δεν πίστευε ποτέ κανείς θα γίνει πραγματικότητα».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ