Θεόφιλος για γήπεδο Αργοστολίου: Ο Δήμος έφτιαξε τη μελέτη, η Περιφέρεια θα εκτελέσει το έργο (INKEFALONIA 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 13:20

Θεόφιλος για γήπεδο Αργοστολίου: Ο Δήμος έφτιαξε τη μελέτη, η Περιφέρεια θα εκτελέσει το έργο (INKEFALONIA 89,2)

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για το θέμα που προέκυψε με την ακύρωση του διεθνούς μίτινγκ Βεργώτεια 2023 που ήταν  προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο στάδιο «Ανδρέας Βεργωτής» στις 13 Μαΐου, λόγω ακαταλληλότητας του ταρτάν του γηπέδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαλάτος:

«Στα Βεργώτεια κάθε χρόνο γίνονται όλο και πιο σπουδαίοι αγώνες και με την συμμετοχή αθλητών που στοχεύουν σε ρεκόρ, οπότε είναι αυξημένες οι ανάγκες για ταρτάν με σύγχρονες προδιαγραφές . Το ταρτάν είναι αυτό που υπήρχε , όπως υπήρχε και από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την Δημοτική Αρχή. Βάλαμε ως στόχο όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου να εκσυγχρονιστούν και να φέρουμε ξανά τα παιδιά στα γήπεδα και στα άκρα της τουριστικής περιόδου να φέρουμε κόσμο στην Κεφαλονιά με αθλητικές διοργανώσεις, όπως το διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές με αναπηρίες που θα έχουμε την άλλη εβδομάδα. Στο κολυμβητήριο Αργοστολίου, προ λίγων ημερών ήταν ο Γυμναστικό Σύλλογος «Ιάσων» και έκανε τις προετοιμασίες του και κάνουμε προσπάθειες να διοργανώσουμε και αγώνες beach volley και άλλα δρώμενα στον αθλητισμό».

«Απαντώντας στις ανακοινώσεις του κ. Παρίση και του κ .Ανουσάκη , εμείς επενδύσαμε και φτιάξαμε γήπεδα. Τις επόμενες μέρες βγαίνει και νέα εργολαβία για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, στο οποίο έχουν γίνει ήδη σημαντικές εργασίες και που για πολλά χρόνια δεν είχε πέσει ούτε ένα ευρώ. Μελετήσαμε τους εξωτερικούς χώρους μπάσκετ δίπλα στο κλειστό και κάναμε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια η οποία εκτελεί το έργο που θα ολοκληρωθεί 21 Μαίου.

Φτιάξαμε μελέτη για το ταρτάν του γηπέδου Αργοστολίου, απευθυνθήκαμε στον κ. Αυγενάκη για χρηματοδότηση, δεν είχαμε χρηματοδότηση από το Υπουργείο και το εντάξαμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της Περιφέρειας. Εγκρίθηκε και το ταρτάν με 1.050.000 ευρώ στο γήπεδο του Αργοστολίου και το 8Χ8 στα Ομαλά και η αλλαγή του αγωνιστικού χώρου στο Ενωσιακό Γήπεδο στα Φαρακλάτα. Αυτή τη στιγμή είναι στην διαδικασία να εκτελέσει η Περιφέρεια και τα τρία. Καταφέραμε και να ενταχθεί το έργο, και να εκτελεστεί από την Περιφέρεια. Χρονοτριβήσαμε γιατί το δημόσιο δεν τρέχει με ρυθμούς ιδιώτη, πρέπει να ελεγχθεί η μελέτη, να περάσει απο το Ελεγκτικό Συνέδριο, να ελεγχθούν οι συμβάσεις, να συνεδριάσουν Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο και όλα αυτά θέλουν χρόνο και διαδικασίες που δεν μπορούν να προβλεφθούν. Είπαμε να μεταφερθούν οι αγώνες για το Σεπτέμβριο, όμως προφανώς δεν προλαβαίνουμε και θα πάμε την επόμενη χρονιά. Και στο κολυμβητήριο ταλαιπωρηθήκαν οι αθλητές και οι Σύλλογοι όταν ήταν κλειστό για να γίνει η επισκευή του, όμως σε λίγο καιρό θα είναι ένα ‘’κόσμημα’’.

Το ταρτάν του Αργοστολίου δεν χάλασε, είναι το παλιό που δεν πληροί τις προδιαγραφές για τέτοιους αγώνες, ο Δήμος δεν είχε στο ταμείο του ένα εκατομμύριο ευρώ για να το αποκαταστήσει μόνος του. ‘Επρεπε λοιπόν να γίνει η μελέτη και μετά να βρεθεί η χρηματοδότηση. Θεωρώ ότι και ο κ. Μεταξάς και οι άλλοι διοργανωτές στα Βεργώτεια καταλαβαίνουν και ξέρουν ότι από του χρόνου θα έχουμε ένα στάδιο που θα μπορούν να γίνονται αγώνες για τα επόμενα χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα».

«Σ’ αυτούς που βγήκαν τώρα σε μια εκλογική περίοδο Εθνικών εκλογών να ανεβάσουν τους τόνους και να δείξουν ότι είναι παρόντες και διεκδικούν τον Δήμο Αργοστολίου και μας εγκαλούν, απαντώ ότι στην δική μου θητεία έγιναν τα γήπεδα Διλινάτων , Κεραμειών, γήπεδο στάδιο Κουρκουμελάτων, ταρτάν στο γήπεδο Αργοστολίου, επισκευή του κλειστού γυμναστηρίου, τα ανοιχτά στάδια, το κολυμβητήριο. Επενδύσαμε 3 έως 4 εκατομμύρια ευρώ στον αθλητισμό, που την 1/1/2024, θα είναι προς χρήση των παιδιών. Να μας πουν αυτοί αν 9 χρόνια έκαναν κάτι, άφησαν όλα τα γήπεδα και το κολυμβητήριο να διαλυθούν; Ο κ. Ανουσάκης ήταν ο κύριος συνεργάτης του κ. Παρίση και έχουν μαζί την ευθύνη».

«Τώρα πρέπει να απασχολήσουν τον κόσμο οι εθνικές εκλογές, να ακούσουν τα προγράμματα των κομμάτων και να αποφασίσουν 21 Μαΐου που πρέπει να πάει η χώρα μας και μετά τις εθνικές εκλογές, έχουμε καιρό εμείς να μιλήσουμε, να κάνουμε διάλογο και να βάλουμε στον κόσμο τα διλλήματα για τις τοπικές εκλογές. Έχουμε χρόνο, όμως περισσότερα είναι τα αναμεταξύ τους προβλήματα για το ποιος θα επικρατήσει, θα εμπλακεί η δεν θα εμπλακεί στις εκλογές και όχι να ασχοληθούν με την Δημοτική Αρχή. Όταν θα γίνει διάλογος για την τοπική αυτοδιοίκηση, έχουμε να πούμε τι κάναμε εμείς και τι έκαναν αυτοί».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-184988837?si=4eabb9a2b899446dbe8379a6ef062f8e&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250