Δήμος Αργοστολίου: Αιτήσεις για απευθείας εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού-παραλίας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 14:28

Δήμος Αργοστολίου: Αιτήσεις για απευθείας εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού-παραλίας

Απευθείας εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού-παραλίας.

            Με την υπ’ αριθμ. 38609ΕΞ2023/10.03.2023 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών-Εσωτερικών-Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγινε καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και πλεύσιμου ποταμού.

            Με την παρούσα ενημερώνουμε ότι όσοι τυγχάνουν  ιδιοκτήτες όμορων με τον αιγιαλό ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής κ.λ.π., σύμφωνα με το άρθρο 4 της ως άνω ΚΥΑ, και επιθυμούν την παραχώρηση τμήματος αιγιαλού με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης  για τοποθέτηση ομπρελών-ξαπλωστρών καλούνται να υποβάλλουν στο Δήμο αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω προβλεπόμενα εκ του Νόμου δικαιολογητικά:

1. Άδεια λειτουργία /Γνωστοποίηση λειτουργίας ΚΥΕ,

2. Έναρξη δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτέες από τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν. 2971/2001 χρήσεις,

3. Δημοτική ενημερότητα,

4. Υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη του άρθρου 11 του Ν. 4281/2014 ή υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή «ΘΕΑΣΗ ΟΡΘΟΦΩΤΟΧΑΡΤΩΝ» του gov.gr ή απόσπασμα τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας, όπου αυτός υφίσταται. Στα ανωτέρω θα αποτυπώνεται υπό μορφή πολυγώνου ο αιτούμενος προς παραχώρηση χώρος έμπροσθεν της πρόσοψης της επιχείρησης, θα αναγράφεται το εμβαδόν αυτού και οι συντεταγμένες των κορυφών του πολυγώνου αυτού.

            Εφόσον η αίτηση υποβάλλεται από εταιρεία πρέπει να υπογράφεται από το Νόμιμο Εκπρόσωπο αυτής και η ιδιότητα του να προκύπτει από νόμιμο προσκομιζόμενο έγγραφο (καταστατικό). Οι ως άνω απευθείας παραχωρήσεις θα έχουν διάρκεια μέχρι  31-12-2025.

Οι αιτήσεις με τα νόμιμα δικαιολογητικά  θα παραδίδονται το αργότερο μέχρι την 06 Απριλίου 2023 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Α΄ Όροφος, αρμόδια υπάλληλος κα Μαρία Κυριακάτου (τηλέφωνο 2671360163) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στην Υπηρεσία  μόνο  κατόπιν ραντεβού στο παραπάνω τηλέφωνο.

            Σε περίπτωση που μέχρι την παραπάνω ημερομηνία δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση απευθείας χρήσης αιγιαλού ο Δήμος μας θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των τμημάτων αυτών κατά περίπτωση.

 Ακολουθεί υπόδειγμα αίτησης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Σπυρίδων Σαμούρης

ΑΙΤΗΣΗ 001