Το Πράσινο & Μωβ στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 20:43

Το Πράσινο & Μωβ στην Κεφαλονιά

Το Πράσινο & Μωβ στην Κεφαλονιά  

Με το βλέμμα στραμμένο στο Ιόνιο

unnamed

Στην Κεφαλονιά βρέθηκαν την 5η και 6η  Μαρτίου 2023, ο συνεπικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ, κ. Δομήνικος Χρυσίδης και τα μέλη της συμμαχίας στο νησί, κ. Βασιλική Λεβεντάκου και κ. Ιωάννης Κοσμάτος.

Οι εκπρόσωποι της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ συναντήθηκαν με φορείς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με μέλη και φίλους των κομμάτων της συμμαχίας στο νησί, ενώ επίκεινται διαδικτυακές συναντήσεις με φορείς και μέλη και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Στις συζητήσεις αναδείχθηκαν οι προκλήσεις του αντιμετωπίζει το νησί και σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, τις έρευνες εξορύξεων και την ενεργειακή μετάβαση, τον τουρισμό και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλό, τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο, εκπροσώπους του Εθνικού Δρυμού Αίνου με επικεφαλής τον κ. Ξανθάκη, τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Νομού με τον κ. Κωνσταντάκη, τον δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και εκπρόσωπο της παράταξης « Κεφαλονιά νησί για όλους» κ. Παντελιό, ενώ επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων DORIS-ARK με τις υπεύθυνες Marina-Maria Machado και Joyce Broekman.

●       Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν και αναπτύχτηκαν αφορούν  πρωτίστως την υγεία και τα προβλήματα που εμφανίζει η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αργοστολίου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λόγω έλλειψης επαρκών κινήτρων για την στελέχωσή του. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό ενδέχεται να διαδραματίσουν  οι τοπικές αυτοδιοικήσεις, όμως τίποτε δεν μπορεί να διορθωθεί, εάν η κεντρική πολιτική του Ε.Σ.Υ. δεν έχει όραμα και επαρκή χρηματοδότηση.

●       Με όλους τους φορείς συζητήθηκε η ανάγκη ισχυρότερης προστασίας της βιοποικιλότητας με συνεργασίες τοπικών και περιφερειακών υπηρεσιών για την επίλυση θεμάτων όπως, η διευθέτηση επιβίωσης των  ελεύθερων ιπποειδών του Εθνικού Δρυμού του Αίνου, η  διαχείριση φροντίδας των πτηνών στη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου, αλλά και η σωστή λειτουργία και μέριμνα του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Doris-ARK που υπάγεται στο Δήμο Αργοστολίου.

●       Από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν προέκυψε επίσης έκδηλη ανησυχία για τις έρευνες εξορύξεων λόγω, της οικολογικής επικινδυνότητας προσβολής της Ελληνικής Τάφρου, επεκτεινόμενη από το Ιόνιο μέχρι το Λυβικό πέλαγος, αλλά και ειδικά λόγω της μεγάλης σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής. Το Πράσινο & Μωβ προτείνει ένα σχέδιο απεξάρτησης από ορυκτά καύσιμα με ενεργειακή μετάβαση χωρίς εξορύξεις.

Δείτε εδώ το μήνυμα του συνεπικεφαλής  Δομήνικου Χρυσίδη, πριν την αναχώρησή του από την Κεφαλονιά για τη στήριξη του Πράσινου & Μωβ, στο αίτημα κινημάτων και πολιτών να ανακηρυχθεί θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή όλη η Ελληνική Τάφρος.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250