Πήρε ΦΕΚ η κυκλοφοριακή μελέτη του Αργοστολίου και ξεκινά η εφαρμογή της

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 14:01

Πήρε ΦΕΚ η κυκλοφοριακή μελέτη του Αργοστολίου και ξεκινά η εφαρμογή της

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΦΕΚ Η ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΙΝΕΤΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Μετά από μια πολύ απαιτητική τεχνικά και εξαιρετικά επίπονη διοικητικά προσπάθεια, δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ 1223 Β/06-03-2023 η Νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη της πόλης του Αργοστολίου.

Η βιώσιμη κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης μας, προκειμένου αυτή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος, ήταν βασική και μόνιμη επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, αρχίζει η σταδιακή εφαρμογή της εγκεκριμένης πλέον Κυκλοφοριακής Μελέτης η οποία αναμένεται να δώσει μια νέα προοπτική συνολικά στην κυκλοφοριακή, οικονομική και κοινωνική οργάνωση και λειτουργία του αστικού χώρου της πόλης του Αργοστολίου.

Όλες οι ρυθμίσεις που προβλέπονται είναι λογικά συσχετιζόμενες. Επομένως, αποτελούν τα κομμάτια ενός πάζλ τα οποία απαιτείται να τοποθετηθούν το ένα δίπλα στο άλλο, στο σύνολό τους, για να σχηματίσουν ολόκληρη την εικόνα και για να έχουμε το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα.

- Μονοδρομήσεις δρόμων.

- Δημιουργία ζωνών και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

- Δημιουργία πεζοδρόμων ή πεζοδρομημένων περιοχών.

- Δημιουργία ποδηλατοδρόμων - μικροκινητικότητα

- Βελτιώσεις στην κίνηση και στην ασφάλεια πεζών με ανακατασκευή πεζοδρομίων και διαβάσεων.

- Επεμβάσεις οδικής Ασφάλεια στις Περιοχές των Σχολείων με γεωμετρικό ανασχεδιασμό οδών.

- Δημοτική Συγκοινωνία

- Ελεγχόμενη Στάθμευση

- Δημοτική Αστυνομία

Ο κυκλοφοριακός σχεδιασμός δεν περιορίζει πλέον το αντικείμενό του μόνο στις μηχανοκίνητες ροές αλλά επηρεάζει κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την λειτουργία της πόλης. Γι’ αυτό απαιτείται να επενδυθούν σημαντικά κεφάλαια για την αναβάθμιση του ελεύθερου δημόσιου χώρου και του συμπλέγματος των αστικών οδών. Η Δημοτική Αρχή, μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου (Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ), έχει ήδη εξασφαλίσει ένα μεγάλο μέρος των απαιτούμενων κεφαλαίων.

Στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο μας, το Αργοστόλι βρίσκεται αντιμέτωπο με επείγουσες προκλήσεις. Η μελλοντική θέση της πόλης θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την ικανότητά μας να υιοθετήσουμε μια προσαρμοστική διαδικασία. Μια διαδικα


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250