Νίκος Κουρκουμέλης στον Inkefalonia 89,2: «Με τα σημαντικά έργα που εκτελούνται, η Σκάλα αναβαθμίζεται!»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 12:26

Νίκος Κουρκουμέλης στον Inkefalonia 89,2: «Με τα σημαντικά έργα που εκτελούνται, η Σκάλα αναβαθμίζεται!»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Ελειού - Πρόννων και Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης, για τα σημαντικά έργα που είναι σε εξέλιξη στη περιοχή της Σκάλας, για τα όσα προγραμματίζονται και για την τουριστική σεζόν του 2023.

Για τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή της Σκάλας

«Ήρθε η ώρα να γίνουν κάποια πολύ έργα στην Σκάλα και στην υπόλοιπη περιοχή. Ολοκληρώνεται ένα τμήμα πεζόδρομου 200 μέτρων, κατασκευάζεται μια πλατεία και ασφαλτοστρώνονται πέντε δρόμοι. Για το υπόλοιπο χωριό έχει προγραμματιστεί από τα χρήματα που έρχονται από την Περιφέρεια για τον «Ιανό» με προγραμματική σύμβαση στον Δήμο Αργοστολίου και με μελέτη έτοιμη από τον Δήμο για την υπόλοιπη περιοχή. Τα έργα που γίνονται τώρα θα έχουν τελειώσει πριν την καλοκαιρινή περίοδο, η δεύτερη φάση μέσω Περιφέρειας δεν ξέρω αν θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, αλλά πολύ σύντομα θα ασφαλτοστρωθεί όλη η Σκάλα. Είμαι ικανοποιημένος γιατί είμαστε μέσα στους στόχους μας, γίνονται αυτά τα έργα, αναβαθμίζεται η Σκάλα. Αν μας δώσουν οι πολίτες την τιμή να εκπροσωπήσουμε και πάλι τον Δήμο, έχουμε προγραμματίσει πολλά και πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή. Στις παρεμβάσεις που έγιναν στην Σκάλα υπήρχαν αρχικά αντιδράσεις , όμως αυτή τη στιγμή είμαι δικαιωμένος και ότι έχει γίνει κατέληξε προς ωφέλεια του χωριού».  

Για την τουριστική σεζόν που ανοίγει σε περίπου ενάμιση μήνα

« Η Σκάλα δεν είναι από τους πρώτους χρονικά προορισμούς, ξεκινά η κίνηση από Απρίλιο, αλλά οργανωμένα η σεζόν ξεκινά τον Μάιο. Θα είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι φέτος θα είμαστε καλύτερα. Τα μηνύματα είναι πάρα πολύ καλά και οι κρατήσεις είναι καλύτερες από πέρσι. Όσον αφορά την επιμήκυνση και τα άκρα της τουριστικής περιόδου, ακόμα δεν είμαστε ικανοποιημένοι, όμως σιγά σιγά πιστεύω ότι θα το κατορθώσουμε. Έχουν γίνει προσπάθειες και περιμένουμε να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα και θα γίνουν. Η επόμενη 5ενταετία θα είναι πολύ καλύτερη για το νησί».

Για τα έργα που επίκεινται σε Σκάλα και Κατελειό

«Στην περιοχή του Ελειού Πρόνων υπήρχε εγκατάλειψη, οι υποδομές δεν είναι οι καλύτερες και έχουμε προβλήματα. Αναφέρομαι ειδικά στον Κατελειό δεν έχουμε κάνει πράγματα, αλλά υπάρχει προγραμματισμός για παρεμβάσεις. Στον Πόρο έγιναν κάποια πράγματα , αλλά χρειάζεται ακόμα πιο πολλά. Στην Σκάλα ένα έργο που είναι σε εκκρεμότητα είναι η παραλία, που αυτή τη στιγμή γίνεται η ανάλογη μελέτη, η οποία πριν τις Δημοτικές εκλογές θα έχει αναρτηθεί. Παράλληλα γίνεται και η μελέτη του Κατελειού. Πιστεύω ότι μόνο καλά θα γίνονται από δω και πέρα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-443291923?si=9cf7bfc17be0448d82030d671588fcae&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250