Δημήτρης Μεσσάρης στον Inkefalonia 89,2: «To Ληξούρι έχει μείνει πίσω, καιρός να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας του τόπου μας»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 21:09

Δημήτρης Μεσσάρης στον Inkefalonia 89,2: «To Ληξούρι έχει μείνει πίσω, καιρός να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας του τόπου μας»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αρχιτέκτων Μηχανικός και υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου Δημήτρης Μεσσάρης, για την απόφαση να διεκδικήσει την Δημαρχιακή Αρχή Ληξουρίου, το όραμα του για το Ληξούρι και τη στήριξη που τυγχάνει σ αυτό το εγχείρημα του.

Για την υποψηφιότητά του:

«Νομίζω ότι τουλάχιστον για μένα, έφτασε η ώρα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του κόσμου, με απώτερο σκοπό να προσφέρω και εγώ και οι άνθρωποι με τους οποίους θα συνεργαστώ και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια».

«Θεωρώ πως έχει μείνει αρκετά πίσω το Ληξούρι και επειδή οι εποχές αλλάζουν με πολύ γρήγορο τρόπο πλέον, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι χρειάζεται να συμμετέχουμε ενεργά στις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στον τόπο μας. Ο τόπος μας χρειάζεται πολλές και σημαντικές αλλαγές. Αλλαγές στον τρόπο διοίκησης, του εκσυγχρονισμού, στον τομέα της υγείας, του τουριστικού προϊόντος, του πρωτογενούς τομέα κλπ. Πραγματικά είμαστε πολύ πίσω σε πολλά πράγματα και πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» , για να αποφασίσουμε ότι πρέπει ενεργά πλέον να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας του τόπου μας».

«Θεωρώ ότι οι προθέσεις όλων όσων ασχολούνται με την πολιτική είναι καλές, όμως αυτό που έχει σημασία πάντα είναι το αποτέλεσμα. Εμείς όλοι που θέτουμε τον εαυτό μας στην κρίση του κόσμου για να αναλάβουμε την διαχείριση του τόπου μας , πρέπει να είμαστε υπόλογοι στους πολίτες μας. Δεν πρέπει να κατσικονόμαστε σε καρέκλες, θα πρέπει να παραμένουμε στην εξουσία μόνο εφόσον θεωρούμε τον εαυτό μας ότι υπηρετεί και μέχρι τόσο, όσο μπορούμε να αποδίδουμε. Εκ του αποτελέσματος δεν ικανοποιεί η σημερινή Δημοτική Αρχή και υπάρχει σε όλους τους τομείς μια απογοήτευση. Η υπόλοιπη Κεφαλονιά προχωρά ακόμη και ο Δήμος Σάμης που δεν είναι μια εύκολη περιοχή και εμείς μένουμε στάσιμοι».

Σ αυτό το σημείο ο κ. Δημήτρης Μεσσάρης αναφέρθηκε στην μακρόπνοη μελέτη που θα άλλαζε τον ρου των πόλεων πέριξ του κόλπου Κεφαλονιάς που έφτιαξε μαζί με τους συνεργάτες του από την εποχή της Δημαρχίας της Νόπης Αλεξανδροπούλου και η οποία περνώντας από συμπληγάδες πέτρες, «παρατήθηκε» - όπως ο ίδιος τόνισε- από τον σημερινό Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη, παρά την αρχική δέσμευση του για την εφαρμογή της στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ληξουρίου.

«Αυτά τα «μικρά παιδιά» (μελέτες) που έχω δημιουργήσει , έχω βαρεθεί να τα δίνω οπουδήποτε και πήρα την απόφαση να τα «μεγαλώσω» και να τα «ωριμάσω» με πολλούς ανθρώπους που με στηρίζουν και με τους ανθρώπους που αγωνιούν για το ότι κάποια στιγμή κάτι πρέπει να γίνει σ αυτό τον τόπο. Έχω σκοπό να ταχθώ σ αυτό το πράγμα , προκειμένου να μπορέσει η Παλική να αποκτήσει σιγά σιγά το όνομα και τη ζωή που της αξίζει. Παράλληλα με την θητεία του κ. Κατσιβέλη δημιουργήσαμε μία ομάδα Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών της Παλικής. Θεωρήσαμε ότι ως άνθρωποι που ζούμε τις οικογένειες μας από αυτό τον τόπο, θα πρέπει να λειτουργήσουμε ανταποδοτικά και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε το. κ Κατσιβέλη. Υπάρχει πολύ αγάπη από τους ανθρώπους για τον τόπο τους, όμως οι Δημοτικές Αρχές δεν δίνουν το βήμα στην κοινωνία να εκφραστεί και αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος πρόβλημα. Μέλημα δικό μας και πρώτο στη διαδικασία, είναι να κάνουμε κοινωνούς και συμμέτοχους στην αλλαγή του τόπου μας, τους ίδιους τους πολίτες».

Για τον Μάκη Μεταξά:

«Ο Μάκης Μεταξάς, δεύτερος πατέρας μου, ένας μεγάλος άνθρωπος και οραματιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάποια στιγμή παραιτήθηκε (από Δήμαρχος Ελειού - Πρόννων), μου είπε: «από την στιγμή που αποφάσισες να ασχοληθείς, θέλω να ξέρεις ότι πιο σημαντική δεν είναι η μέρα που θα μπεις , αλλά η μέρα που θα βγεις και θα χαρώ αυτή την μέρα να την ορίσεις εσύ και όχι τα πράγματα και να μην συρθείς από την εξουσία ».

Για το έργο της Αγροτικής Οδοποιίας:

«Το έργο της αγροτικής οδοποιίας που ανακοινώθηκε στο Ληξούρι, είναι πολύ σημαντικό και οποιοδήποτε έργο το στηρίζουμε, όμως θεωρώ ότι γίνεται στο τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής και ο κόσμος θα πρέπει να κρίνει πλέον με ωριμότητα. Ο τόπος ανήκει στο μέλλον του και δεν μπορούμε ως ώριμοι πολίτες να δεσμεύουμε το μέλλον ενός τόπου για να έχουμε εμείς μια προσωπική προσωρινή απολαβή για κάτι που δεν έχει ευρύτερο κοινωνικό αντίκτυπο. Τα παιδιά μας θα πρέπει να μάθουν να λειτουργούν ως κοινωνικά όντα σκεπτόμενα και να μην επιλέγου με βάση το προσωπικό τους συμφέρον. Οτιδήποτε γίνεται πρέπει να γίνεται με έναν κοινωνικό σκοπό και όχι μεμονωμένο».

Για τις δυνάμεις που τον στηρίζουν:

«Με στηρίζουν δύο παρατάξεις που είχαν κατέβει στις προηγούμενες εκλογές, του κ. Διονύση Αραβαντινού και του κ.Βασίλη Ρουχωτά. Είχαν πάρει μεγάλα ποσοστά στις προηγούμενες εκλογές, όμως αυτό δεν μας εφησυχάζει. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε της κοινωνίας το στοίχημα και αυτή η μεγάλη δυναμική που έχουμε , να πάει σε βάθος και να καταλάβει ο κάθε συμπολίτης μας ότι έχει έναν λόγο και έναν ρόλο στο Ληξούρι και την Παλική. Θα συμπορευθούμε με όλες τις γενιές των ανθρώπων που έχουν σκοπό να προσφέρουν , είτε με την εμπειρία τους , είτε με την νεανική τους ζωντάνια. Το μόνο εχέγγυο που σου εγγυάται ένα πολιτικό πλουραλισμό είναι η διαφορετικότητα στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων».

Για το πρόγραμμα της παράταξής του:

« Το πρόγραμμα μας έχει ήδη ξεκινήσει και συντάσσεται από ομάδα ανθρώπων που με στηρίζουν ανά τομέα. Θα είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα . Έχουμε πολύ όρεξη και ενθουσιασμό και το πρόγραμμα το δικό μας θα είναι και μια παρακαταθήκη για τον τόπο μας. Θα είναι για όλους τους Δημάρχους ένα εργαλείο δουλειάς και κοινωνικής διαβούλευσης. Μέσα από το πρόγραμμα που θα καταθέσουμε θέλουμε να δώσουμε το στίγμα του οράματος μας και να κινητοποιήσουμε την κοινωνία. Έχουμε όρεξη και πάθος να αλλάξουμε τα πράγματα, είμαστε ερωτευμένοι με τον τόπο μας και δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το Ληξούρι ως αποκομμένη οντότητα της υπόλοιπης Κεφαλονιάς. Είμαι μία μεμονωμένη οντότητα ενός ανθρώπου, ο οποίος τη δεδομένη χρονική στιγμή συγκυριακά, έχει την δυνατότητα να ενώσει πολλούς χώρους και αυτό για τον τόπο είναι ευεργέτημα. Αυτό δεν το καρπώνομαι ως Δημήτρης Μεσσάρης , το καρπώνομαι ως μέλος μιας κοινωνίας της οποίας δίνεται η δυνατότητα να πάει πιο μπροστά».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-87052795?si=8f27f943f53a48f08d6e04258e5f5335&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250