Βαλλιανάτος στον COSMOS 96,5: “Βάλαμε τα θεμέλια για να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο όπως του πρέπει”

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2023 11:48

Βαλλιανάτος στον COSMOS 96,5: “Βάλαμε τα θεμέλια για να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο όπως του πρέπει”

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα»  και μίλησε για την λειτουργεία του Συμβουλίου την χρονιά που πέρασε.

“Το Δημοτικό Συμβούλιο λειτούργησε σε πολύ καλά πλαίσια αν θυμηθούμε παλαιότερα ότι τα συμβούλια τελείωναν 2 και 3 τη νύχτα. Τώρα μέσα σε περίπου ένα τρίωρο συζητάμε 20 θέματα. Αυτό σημαίνει ότι οι Δημοτικές παρατάξεις και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργούν με ένα πνεύμα συνεργασίας. Υπήρξαν πολλές φορές που είχαμε μικρό οξύνσεις, φυσιολογικό. Πιστεύω ότι και οι φορείς και η κοινωνία όποτε χρειάστηκε συνεργάστηκαν. Γενικά ήταν ένα Δημοτικό Συμβούλιο που «έβγαλε» έργο”.

“Η δουλειά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δύσκολη, γιατί 30 άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις δεν μπορούν να συντονιστούν εύκολα. Πρέπει να είσαι εκεί, χωρίς να μπορείς να φύγεις. Υπήρξαν ευχάριστες στιγμές, όπως όταν πάρθηκε η απόφαση για το Μουσείο Γερασίμου Σκλάβου. Υπήρξαν και άλλες αποφάσεις για έργα, τα οποία εκτελούνται όπως οδοποιία, πλατείες στα χωριά, το κλειστό Γυμναστήριο και οι έξω χώροι του, το Κολυμβητήριο… Είναι πολλά έργα που είτε εκτελούνται είτε ετοιμάζονται οι υπογραφές. Πρέπει όμως να πούμε ότι αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με την Πολεοδομία, η οποία έχει έλλειψη προσωπικού αλλά δεν είναι στο δικό μας χέρι”.

“Βέβαια υπήρξα και οι στιγμές που είπα «Τι ήθελα και έμπλεξα;». Πάντα υπάρχουν αυτές οι στιγμές, αλλά πιστεύω ότι πλέον έχουν μπει τα θεμέλια για να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο όπως του πρέπει και θεωρώ ότι όποιος αναλάβει τον επόμενο χρόνο θα το λειτουργήσει έτσι. Πάντα τηρούσα την αντικειμενικότητα και θα συνεχίσω να το κάνω, δηλαδή δεν με ενδιαφέρει αν είσαι δικός μου ή όχι, θα πρέπει να σέβεται ο ένας τον άλλον”.

“Το κλίμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είναι το οξυμένο, όπως με τις εθνικές. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κόμμα. Η παράταξη μας για παράδειγμα έχει από όλα τα κόμματα και ανεξάρτητους. Η κοινωνία όταν ψηφίζει για την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν βλέπει κόμμα. Στα Δημοτικά Συμβούλια καλώ και τις οργανώσεις των κομμάτων και τους δίνω τον λόγο, όμως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να έχουμε κομματικό Δήμο, γιατί ο κόσμος πλέον δεν τον θέλει αυτό. Και βεβαίως ο Δήμαρχος πρέπει να συνεργάζεται με τον κάθε Βουλευτή. Ανεξαρτήτως κόμματος. Ακόμα και αν κάποιοι αντιδρούν, αυτό θα συνεχίσει να γίνεται”.




00 inkefalonia general ad 300X250