Δ. Μαντζουράτος στον Inkefalonia 89,2: "Νομίζω ότι δεν θα απογοητευτεί ο κόσμος από τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 19:50

Δ. Μαντζουράτος στον Inkefalonia 89,2: "Νομίζω ότι δεν θα απογοητευτεί ο κόσμος από τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με την Δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΕΛΜΕ- ΚΙ και επικεφαλής της ΛΑΣΣΥ στον Δήμο Ληξουρίου Δημήτρης Μαντζουράτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου: « Ήταν μια δυναμική κινητοποίηση που είχε και περισσότερα σωματεία που για μας είναι ένας σημαντικός δείκτης, αλλά και συμμετοχή σε επίπεδο συμμετοχών. Στον  εκπαιδευτικό κλάδο, είχαμε ένα ποσοστό συμμετοχής 30%, που είχαμε εδώ και χρόνια να δούμε, είχε στοιχεία χειραφέτησης του κινήματος σε μια λογική πάλη κι αγώνα έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον αρμαγεδδώνα ο οποίος  σοβεί και ο οποίος μας κατατρώγει».

Στα αίτια που δημιούργησαν την οικονομική κρίση: « Μία κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός δεν είναι η αιτία του κακού. Προφανώς η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που παίρνει τα σημερινά μέτρα, αλλά η ακρίβεια έχει δομικά συστατικά, είναι πρόβλημα στρατηγικού χαρακτήρα. Έχουμε ένα δρόμο καπιταλιστικής ανάπτυξης, ο οποίος συσσωρεύει τεράστια φτώχια στον κόσμο και μεγάλα πλούτη στα λίγα χέρια. Αυτό διακονείται από όλες τις κυβερνήσεις , ζήσαμε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με μνημόνιο, ζήσαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τα διπλάσια μνημόνια που είχαν υπογράψει οι άλλοι, ζούμε σήμερα τη ΝΔ με καινούργιες «συμβάσεις» μνημονιακού τύπου και  νομίζω ότι έχει χτυπήσει πλέον κόκκινο».

Στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη: « Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού λαού το τελευταίο διάστημα είναι στην ίδια λογική. Στη λογική ότι μπορούμε να έχουμε και υψηλά κέρδη και ταυτόχρονα αναχαίτιση της φτώχειας, αυτό δε γίνεται. Καταγράψαμε τεράστιο αριθμό αφίξεων , μεγάλα ποσά από το τουριστικό κεφάλαιο και την ίδια ώρα η φτώχεια των ξενοδοχοϋπαλλήλων και οι εργασιακές τους σχέσεις είναι στα τάρταρα Η πολιτική είναι συστημική, γι αυτό κι εμείς είμαστε η κατεύθυνση του κινήματος που εντοπίζουμε τον ένοχο, ονοματίζουμε το πρόβλημα και λέμε και από πού θα τα πάρει. Θα τα πάρουν από τους επιχειρηματικούς ομίλους ».

Ο κ. Μαντζουράτος ανέλυσε τα κακώς κείμενα της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, τον τρόπο χειρισμούς της από την δική μας κυβέρνηση και τις εξωχώριες, επέστρεψε στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ  για τους χειρισμούς του ως κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας, στην επιδοματική πολιτική σήμερα που δεν επαρκεί, στην φτωχοποίηση των Δήμων και εμμέσως πλην σαφώς των πολιτών,  ενώ στον αντίποδα θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Στο αν το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει , κάτι που αποτέλεσε όπλο για τον Σύριζα στο παρελθόν, ο κ Μαντζουράτος απάντησε: « Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για συνεργασίες και λέει ότι εγώ μπορώ να συνεργαστώ  απο τον Καμμένο , μέχρι το ΚΚΕ, καταλαβαίνετε πόσο φερέγγυα μπορεί να είναι αυτή η πολιτική για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι γι αυτούς που ήταν πραγματικά κυβέρνηση ήταν για το μεγάλο κεφάλαιο, υπέγραψε δύο μνημόνια, ιδιωτικοποίησε ένα μεγάλο κομμάτι της ΔΕΗ. Δεν  είναι υπέρ της πράσινης ανάπτυξης που ουσιαστικά προώθησε την απολιγνιτοποίηση και γέμισε τον κόσμο με ανεμογεννήτριες , που παράγουν με 5ενταπλάσιο κόστος ρεύμα και την πληρώνει ο Ελληνικός λαός σήμερα; Την στιγμή που οι Γερμανοί καίνε λιγνίτη, εμείς κάναμε απολιγνιτοποίηση. Δεν ήταν αυτές οι κυβερνήσεις που έβγαλαν αντεργατικούς νόμους , στα σωματεία το 50%+ 1 για την γενική συνέλευση , όταν εκλέγεται κυβέρνηση με 30%; Δεν σταματά ο κατάλογος και ο ένας χτίζει πάνω στον άλλο. Στην εκπαίδευση αυτή τη στιγμή η Κεραμέως χτίζει πάνω στους νόμους του Γαβρόγλου. Στο Μαντζαβινάτειο επί ΣΥΡΙΖΑ, φύγανε οι περισσότεροι γιατροί και επί ΝΔ, φτάσαμε να μην υπάρχει γιατρός, όπως και στο Γ. Νοσοκομείο. Είναι ενιαία η πολιτική . Αν είναι να φτιάξουμε μια κυβέρνηση, η οποία δεν θα πάρει αντιλαϊκά μέτρα κυβερνούμε αύριο το πρωί, κρα κάνουν να συνεργαστεί  σ αυτή την κυβέρνηση  το ΚΚΕ, όμως δεν τους κάνουμε την χάρη, γιατί εμείς θέλουμε ο λαός να καταλάβει ότι αυτού του είδους οι κυβερνήσεις δεν είναι γι αυτόν. Στις εκλογές αυτές, πρέπει να βγεί δυνατό το ΚΚΕ, για να αντιπαρατεθεί μ αυτή την πολιτική. Είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει».

Όσον αφορά  τα αιτήματα Πανελλαδικής κινητοποίησης, ανέφερε ότι είναι κοστολογημένα ,αναφέρθηκε στις πηγές που μπορούν να αντληθούν τα χρήματα για να ενισχύσουν τους πολίτες , ενώ ταυτόχρονα ανέλυσε τα της μείωσης της αγοραστικής δύναμης του πολίτη και αντιστάθμισε με προτάσεις  κάλυψης της διαφοράς.

Τέλος όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ τοπικά για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, απάντησε ότι το κόμμα έχει καθορίσει τα κριτήρια τα οποία πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι του και σύμφωνα με αυτά θα γίνουν οι επιλογές προσώπων και τόνισε: «Νομίζω ότι δεν θα απογοητευτεί ο κόσμος από τους υποψήφιους, το κόμμα με τις συλλογικές του εργασίες θα αποφασίσει, και αν αποφασίσει ότι θα πρέπει να είμαι κι εγώ, δεν έχω λόγο να αρνηθώ».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250