Βασίλης Ρουχωτάς: "Το Αργοστόλι έχει φύγει μπροστά, ενώ το Ληξούρι από το 2014, δεν έχει κάνει ένα βήμα μπροστά"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 11:22

Βασίλης Ρουχωτάς: "Το Αργοστόλι έχει φύγει μπροστά, ενώ το Ληξούρι από το 2014, δεν έχει κάνει ένα βήμα μπροστά"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι”στον Inkefalonia 89,2 με την  Δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο  επικεφαλής της παράταξης  “ΠΑΛΛΗ – ΛΗΞΟΥΡΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ” Βασίλης Ρουχωτάς.

Ο κ. Ρουχωτάς αναφερόμενος στην ανυπαρξία έργων στον Δήμο Ληξουρίου, τόνισε εξ αρχής ότι όλα τα πράγματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και ενώ ο Δήμαρχος έχει πάρει αρκετά χρήματα δεν έχει υλοποιηθεί κανένα έργο ουσίας. « Είναι μεν η Δημοτική Αρχή από το 2019, αλλά ο κ. Δήμαρχος είναι γνώστης τω προβλημάτων της Παλλικής από το 2014 ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κεφαλονιάς και από το 2016 ως αντιδήμαρχος της Παλικής. Παρά τα αντιθέτως θρυλούμεθα, η προσφορά από εμάς ήταν δεδομένη , με προτάσεις, επανειλημμένα, οι οποίες απερρίφθησαν . Το 2020 όταν ψηφίζαμε το τεχνικό πρόγραμμα , όπως και το 2021 και το 2022, καταθέσαμε πρόγραμμα που επ ουδενί μείωνε το πρόγραμμα του Δημάρχου αντιθέτως, το βελτίωνε. Όταν δεν έχεις βάλλει καθόλου στο τεχνικό σου πρόγραμμα μελέτες και σου προτείνουμε μελέτες, είναι κοντά στο νου κι η γνώση. Ήξερε και τα προβλήματα και τις δυσκολίες , επομένως το δεν ήξερα για τον κ. Κατσιβέλη, δεν μπορεί να ευσταθείσει. Απο το 2014, έπαθε ζημιά το θέατρο, έως αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε θέατρο και όσα παραδείγματα και αν παραθέσω, στον ίδιο παρανομαστή καταλήγουν. Έχει πάρει χρήματα τα οποία λιμνάζουν, η δεν έχουν γίνει μελέτες».

Ο κ. Ρουχωτάς αναφέρθηκε επίσης στην απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου και για το Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης, Οκτωβρίου άφησε να εννοηθεί, ότι η μη παρουσία των παρατάξεων Ρουχωτά- Αραβαντινού ωφέλησε την Δημοτική Αρχή και τον Βουλευτή κ. Καππάτο: « Θα κατατίθεντο αλήθειες, σε μια καταστροφή όπως ο σεισμός του 2014 και ο Ιανός, είναι επιβεβλημένο καθήκον στην κυβέρνηση και στους βουλευτές της να φροντίσουν να βγάλουν όσο περισσότερα χρήματα. Είναι επιχειρηματολογία ,ότι θα έπρεπε να βάλλουμε «μέσον» για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές μας; Δηλαδή εάν δεν πήγαινε ο κ. Καππάτος στον τάδε και δείνα Υπουργό , δεν θα μας έστελναν λεφτά; Ας το πει δημοσίως. Μπορούν να μου πουν το επιπλέον που έγινε; Τι να πω, ότι πάει η πολιτεία μου μπροστά, έχω δρόμο για να έρθω στο Ληξούρι, έχω Δημαρχείο, έχω θέατρο; Το ΤΕΙ στο Ληξούρι μας τελείωσε και πήρανε όλη την περιουσία του από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα. Εμείς όταν τελειώσαμε την θητεία μας, παραδώσαμε δύο τμήματα σε πλήρη ανάπτυξη. Κάποιος υψηλά ιστάμενος μου είπε ότι τα ΤΕΙ τα κλείνουν οι νόμοι και όχι η Διοικούσα Επιτροπή, απάντησα ότι  το θέμα είναι τι εντύπωση έχει όλη η περιοχή του Ληξουριού και ας φρόντιζαν οι αρμόδιοι να μην γίνει αυτό που έγινε. Τι να μας πει ο κ. Βουλευτής, ότι στον επόμενο ένα χρόνο μπορεί να λυθούν τα προβλήματα της Παλικής;».

Ο κ. Ρουχωτάς, χαρακτήρισε επίσης ως ιλαροτραγωδία  το ότι τα χρήματα που δόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής το 2014 δεν έχουν ακόμα απορροφηθεί (Μαντζαβινάτειο κλπ), ενημέρωσε ότι το «νέο» έργο που ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή Ληξουρίου και αφορά στον δρόμο των Χαυδάτων αφορά την εν εξελίξει εργολαβία που σέρνεται 9 χρόνια . Αφού χαρακτήρισε την ηγεσία του τόπου αναποτελεσματική, αναφέρθηκε στο Αργοστόλι λέγοντας ότι έχει φύγει μπροστά ,ενώ το Ληξούρι από το 2014, δεν έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. « Να μας ενημερώσουν για τα προβλήματα της Παλικής, εμείς τα ξέρουμε καλύτερα από όλους και ξέρουμε δυστυχώς ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν λύσεις, τις εφαρμόζουν με το αραμπά , επομένως, τι θα μου λεγε ο κ. Καππάτος, μια και το θέτει ότι τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση. Είναι επίπεδα αρμοδιοτήτων και διοίκησης , πάμε στο κυβερνητικό έργο που είναι στο επίπεδο του κ Βουλευτή , η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη που βρίσκεται. Αντί να πουν ευχαριστώ που δεν πήγαμε στη συζήτηση, λένε ότι απέχουμε και δεν φροντίζουμε να λυθούν τα προβλήματα με διάλογο. Με χαμηλούς τόνους είπαμε τέσσερις κουβεντούλες  και στην ερώτηση γιατί δεν λυθήκανε μέχρι τώρα τα προβλήματα μας, υπάρχει απάντηση;».

Τέλος ο κ Ρουχωτάς άφησε αιχμές για τις απ ευθείας αναθέσεις και στα ποσοστά έκπτωσης της Περιφέρειας (δρόμος Αργοστολίου αεροδρομίου και σε υδραυλικά έργα στην Κέρκυρα) , ζήτησε την άποψη του Βουλευτή γι αυτά και έκλεισε με το: «Δεινόν προς κέντρα λακτίζειν».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250