Χρ. Κοκκόλης στον Inkefalonia 89,2 για το βανδαλισμένο και εγκαταλελειμμένο κτίριο μέσα στο Κάστρο της Άσσου: "Απαράδεκτο να έχει γίνει στέκι ναρκομανών και σκηνικό παραγωγής ερωτικών ταινιών!"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 14:34

Χρ. Κοκκόλης στον Inkefalonia 89,2 για το βανδαλισμένο και εγκαταλελειμμένο κτίριο μέσα στο Κάστρο της Άσσου: "Απαράδεκτο να έχει γίνει στέκι ναρκομανών και σκηνικό παραγωγής ερωτικών ταινιών!"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άσσου Χρήστος Κοκκόλης, για την απαράδεκτη κατάσταση στο βανδαλισμένο και εγκαταλελειμμένο κτίριο που βρίσκεται μέσα στο Ενετικό Κάστρο της Άσσου.

Ο κ. Κοκκόλης, αφού ευχαρίστησε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς για την φροντίδα τους, στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο του Κάστρου της Ασσου, κάνοντας παράλληλα και μία ιστορική αναδρομή για το πώς και για ποιους λόγους φτιάχτηκε.

«Το κτίριο είναι παντελώς εγκαταλελειμμένο, όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει. Το κτίριο ξεκίνησε και κατασκευάστηκε το 2000, από το Υπουργείο Πολιτισμού για να γίνει πολιτιστικό κέντρο. Ξεκινήσανε όμως χωρίς να έχουν τη συγκατάθεσή του ιδιοκτήτη για να μπούνε μέσα. Από κει και έπειτα, ξεκίνησε από τον ιδιοκτήτη μία δικαστική διαμάχη, η οποία ίσως και να μην έχει τελειώσει ακόμα. Γι'αυτό και το κτίριο δεν το έχει παραλάβει ακόμα ούτε ο δήμος Σάμης, ούτε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ούτε το Υπουργείο Πολιτισμού, ούτε κανείς. Συνέπειες είναι να βρίσκεται σε αυτό το χάλι. Βανδαλισμένο, με σκουπίδια και ασυντήρητο και όλα αυτά και αφού πέρασε και τον "Ιανό" έγινε η κατάσταση ακόμα χειρότερη. Πλέον δυστυχώς βρίσκουν καταφύγιο και ναρκομανείς, γιατί έχω βρει σύριγγες. Εκεί γίνεται το έλα να δεις, μάλιστα έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι έχουν χειριστεί και ερωτικές ταινίες εκεί μέσα. Μου έχουνε δείξει σκηνές και διαπίστωσαν ότι είναι μέσα στο χώρο εκείνο».

Τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της Άσσου, είναι πολύ σοβαρά και προκαλούν θλίψη, αλλά και οργή γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο!

Παράλληλα, ο κ. Κοκκόλης αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα της περιοχής του, στον τουρισμό που πήγε φέτος πολύ καλά, στα έργα που θα έπρεπε να γίνουν στο χωριό στην προκυμαία αλλά παραμένουν κολλημένα, για την αφαλάτωση που ακόμα δεν έχει προχωρήσει. Κλείνοντας τόνισε: «Θέλω να κάνω μία έκκληση στους αρμόδιους εδώ και τους πολιτικούς μας να το δούνε πιο ζεστά, γιατί είναι το νησί τους. Και να βάλουν την θέση τους, στην θέση του παραγωγού, στην θέση του ψαρά, του οικοδόμου, του εστιάτορα, του ξενοδόχου. Ας βοηθήσουν λίγο το νησί. Κάθε χρόνο θα έχουμε περισσότερο τουρισμό και είναι κρίμα ο τουρίστας να έρχεται εδώ να αφήνει τα λεφτά του και να διαπιστώνει αυτό το αίσχος».

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό 

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-172247852?si=eeb16b399bf9400b8cd0d7d47bbf68ea&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250