Σκληρή απάντηση Κράτσα σε Κουρή : Επέλεξε να παριστάνει το θύμα - Αποτελεί παρελθόν για εμάς (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 14:33

Σκληρή απάντηση Κράτσα σε Κουρή : Επέλεξε να παριστάνει το θύμα - Αποτελεί παρελθόν για εμάς (COSMOS 96,5)

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την παραίτηση του κου Σωτήρη Κουρή από την θέση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από την τουριστική κίνηση στα νησιά μας. Και η Κεφαλονιά είναι στο φόρτε της. Βρέθηκα στο νησί το τριήμερο του Αγίου Γερασίμου και είδα τον κόσμο να βγαίνει να διασκεδάζει, άλλωστε το είχαν όλοι ανάγκη μετά από 2 χρόνια».

Απάντηση προς τον κο Κουρή: «Ο κος Κουρής είναι πλέον παρελθόν για εμάς. Διάλεξε ένα δρόμο σύγκρουσης και εναντίωσης με την Περιφέρεια, εμείς όμως δεν ακολουθούμε. Ένας από τους λόγους που δεσμεύτηκα για την αναζωογόνηση και αναπτυξιακή πορεία στα νησιά μας, είναι η συνοχή και οι καλές σχέσεις με τους πάντες. Αυτό θέλει ο πολίτης. Αν έχετε παρατηρήσει ακόμα και στον αντιπολιτευτικό λόγο δεν απαντώ πάντα, για να μην ζει η κοινωνία την ένταση των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Οι συγκρούσεις δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου και βλάπτουν πολύ».

«Το τίποτα είναι στο μυαλό του κου Κουρή ή στις βλέψεις του. Επέλεξε να παριστάνει το θύμα. Στον κο Κουρή είχα προτείνει να είναι Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, θέση που δεν αποδέχτηκε και μετά του πρότεινα την θέση του  πρωτογενούς τομέα και της Ανάπτυξης Υπαίθρου και τον ευχαριστούμε για ότι έκανε. Φυσικά δημιούργησε προσδοκίες στον κόσμο, περισσότερες από τις δυνατότητες που είχαμε. Πάντα ήθελα να τον δικαιολογώ, γιατί ήξερα ότι ήθελα να πετύχει στον ρόλο του».

«Και οι υπηρεσίες μας είναι υποστελεχωμένες και ο κος Κουρής είχε παράπονα γι’ αυτό. Όμως οι ίδιες υπηρεσίες είπαν σε έμενα ότι είναι η πρώτη φορά που έρχονται τόσα λεφτά για έργα και τόσες μελέτες που δεν μπορούν να τις προλάβουν. Ναι, υπάρχουν δυσλειτουργίες αλλά δεν τα παρατάμε. Δουλεύουμε. Δεν μπορούμε να τα παρατάμε και να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους. Ο καθένας γράφει την ιστορία του».

Για τα έργα: «Όλα τα έργα υλοποιούνται αργά αλλά σταθερά. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα αντιπλημμυρικά  έργα. Καταλαβαίνουμε και την αγωνία του προέδρου της Αγίας Ευφημίας και η αλήθεια είναι ότι η Κεφαλονιά δεν ήταν οχυρωμένη. Κάνουμε μελέτες όσες περισσότερες μπορούμε και για πρώτη φορά έγιναν μελέτες για έργα 118 εκατομμυρίων ευρώ, καμία άλλη Περιφερειακή ενότητα  δεν είχε να επωμιστεί κάτι τέτοιο».

Αναφορικά με το οικονομικό βοήθημα προς του γιατρούς: «Οι γιατροί δεν μπορούν να επιχορηγηθούν από την Περιφέρεια. Δίνουμε ένα βοήθημα στους επικουρικούς, το οποία είναι ουσιαστικά επιδότηση διατροφής. Απαγορεύεται από τον νόμο να δοθεί επίδομα στους νέους γιατρούς. Το επιπλέον κίνητρο θα πρέπει να δοθεί από την Κυβέρνηση. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι το στεγαστικό πρόβλημα των γιατρών. Είναι δύσκολο να βρουν στέγη. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν κτίρια δημόσια ή δημοτικά και να γίνουν ξενώνες, μέχρι να βρει ο γιατρός ή ο εκπαιδευτικός άλλη κατοικία».




00 inkefalonia general ad 300X250