Κεραυνοί Κουρή μέσω του COSMOS 96,5 κατά Περιφερειακής Αρχής - "Να πάνε σπίτι τους"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 14:10

Κεραυνοί Κουρή μέσω του COSMOS 96,5 κατά Περιφερειακής Αρχής - "Να πάνε σπίτι τους"

Στον COSMOS 96,5 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοϊζο & Σπυριδούλα Αναλυτή μίλησε ο πρόσφατα παραιτηθείς αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Κουρής.

Ο κ. Κουρής τόνισε ότι είναι υποστηρικτής της Περιφέρειας (ως θεσμός) και ότι οι κάτοικοι των Επτανήσων έχουν μόνο θετικά οφέλη από τη λειτουργία της.

Απαντώντας στο ερώτημα τι τον ώθησε να παραιτηθεί τόνισε ότι ένας από τους λόγους ήταν η κάκιστη συμπεριφορά παραγόντων προς το πρόσωπό του.

«Είμαι 40 χρόνια κ. Αλοίζο στον Τ.Α. και δεν ανέχομαι συμπεριφορές που προσβάλλουν την προσωπικότητά μου» είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μη ολοκλήρωσης του δρομολογημένου προγράμματος που συνέταξε.

«Είναι τρία χρόνια τώρα, κάνω υπομονή, έχω συντάξει ένα πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης σε όλα τα Ιόνια και αγωνίζομαι μέσα από την Περιφέρεια να προχωρήσω ορισμένα θέματα τα οποία είναι στοκαρισμένα και δεν προχωράνε.

Στην Κεφαλονιά δεν εκτελείται κανένα ουσιαστικό έργο παρότι έχουμε τη δυνατότητα και το χρήμα. Ούτε μικρό , ούτε μεγάλο, με αποκορύφωμα τα έργα του Ιανού τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, παρ’ ότι έχουμε μια μεγάλη χρηματική επιχορήγηση , η οποία φθάνει τα 30 εκατομμύρια».

Ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής

Ο κ. Κουρής έστρεψε τα βέλη του κατά της Ρόδης Κράτσα , επιρρίπτοντας της την ευθύνη για τις καθυστερήσεις.

«Για αυτά , ευθηνή είναι της Περιφερειακής Αρχής. Εσκεμμένη ή όχι, δεν γίνονται έργα. Άρα , υπάρχει ανικανότητα.

 Όταν έρχεται ένας Πρωθυπουργός και λέει ότι θα βάλω μια τριμελή επιτροπή υφυπουργών (Τριαντόπουλος , Καραγιάννης & Πέτσας) να παρακολουθεί τα έργα της Κεφαλονιάς … το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης υπάρχει, τα χρήματα υπάρχουν , δεν μπορεί όμως να παραχθεί ουσιαστικό έργο, άρα κάποιος έχει την ευθύνη»

Οι κατανομές των χρημάτων για την Κεφαλονιά

«Στις κατανομές των χρημάτων ιδιαίτερα της Κεφαλονιάς, όπου έπρεπε να λαμβάνω μέρος , όπου πάντα ήταν θεσμός ο Αντιπεριφερειάρχης ή ο Νομάρχης να καλεί τους συνεργάτες του και τους δικούς του, του συνδυασμού και να χαράσσουν μια κοινή πορεία , εγώ δεν είχα τίποτα υπόψιν. Ποτέ δεν έλαβα πρόσκληση για να συμμετάσχω σε τέτοιες συναντήσεις και έβλεπα όλες τις κατανομές και τις πιστώσεις στο Π.Σ. , τα οποία τα ψήφιζα, γιατί δεν ήθελα να εναντιωθώ στην παράταξη μου.

Αλλά μέχρι ενός σημείου. Και από τη στιγμή που βλέπω ότι ούτε μικρό έργο παράγεται, ούτε μεγάλο..αυτό είναι καθαρότατα θέμα διοίκησης και διαχείρισης της ΠΕ Κεφαλονιάς.

Από τη στιγμή που κάποιος παίρνει θέσεις, τις παίρνει για να παράγει έργο στον τόπο του.»

«Πας σπίτι σου..»

«Όταν έχεις 90 εκατομμύρια σε έργα, σε τεχνικό πρόγραμμα και έχεις απορρόφηση 1,2% πας σπίτι σου. Τελεία. Η θητεία του κ. Γαλιατσάτου είχε απορρόφηση 3,3% για την Κεφαλονιά.

Εμείς πάμε χειρότερα, ενώ έπρεπε να έχουμε πολύ μεγαλύτερη απορρόφηση», ανέφερε εμφατικά.

Οι επιθέσεις από τους πολίτες

«Εγώ, δεν μπορώ να δέχομαι επιθέσεις από πολίτες της Κεφαλονιάς για έργο για το οποίο δεν είμαι υπεύθυνος και να αναλαμβάνω τις ευθύνες γι’ αυτό το θέμα.

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, πήρα το καπελάκι μου και έφυγα. […],

Δεν μπορούσα να πάρω το βάρος από τους πολίτες να με βρίσκουν και να μου λένε ότι δεν ανάβουν τα φώτα της Κρανιάς , ότι δεν έχουμε καθαρίσει τους δρόμους από τα χορτάρια.

Και εγώ ντρεπόμουνα κ. Αλοίζο».

Για το δρόμο Αεροδρομίου – Κρανιάς & η αιχμή για το λιμάνι Αργοστολίου

«Ονειρεύτηκα και προγραμμάτισα τον δρόμο αεροδρόμιο – Κρανιά , από το 2012. Είχα βγάλει 110.000 για την προμελέτη, την οποία παρέδωσα στον κ. Γαλιατσάτο.

Ο κ. Γαλιατσάτος προς τιμήν του ασχολήθηκε  με το θέμα και χρηματοδότησε με 8 εκ. τη μελέτη κατασκευής. Το 2018 έγινε η προκήρυξη και δεν έχει προχωρήσει ακόμη. Αυτά τα έργα ουσίας έπρεπε να συζητάμε , να τα τρέχουμε, να γίνονται σημαία μας»

To λιμάνι του Αργοστολίου είχε χαθεί και επανήλθε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και η Περιφέρεια.. κουκουρούκου !

‘Ήθελε το λιμάνι να πάει στην Πεσσάδα και δεν ξέρω για ποιους λόγους.. Και μετά λέγανε να μην πάει στο Δράπανο, γιατι υπάρχουν ιδιωτικά συμφέροντα και να το πάμε στα νταμάρια.. Δηλαδή ντροπή μας.. Μια μελέτη του λιμανιού με όλες τις αδειοδοτήσεις και να περιμένουμε τη μελετήτρια να μας φέρει πάλι το εμπορικό λιμάνι μέσα στα πόδια μας, όπου εκεί έπρεπε να είναι μια μεγάλη προβλήτα μέγκα γιοτ»

Για τα έργα του Ιανού

«Το ότι δεν έχουμε ξεκινήσει κανένα έργο του Ιανού, δεν σας κάνει εντύπωση», διερωτήθηκε ο κ. Κουρής και συμπλήρωσε : «Δυο χρόνια , έπρεπε να έχουν τελειώσει τα έργα. Είχαμε και την ανάλογη νομοθεσία από την κυβέρνηση για να το κάνουμε αυτό.

Ούτε οι μελέτες  δεν έχουν ξεκινήσει. Μας έδωσαν 28 ζωντανά εκατομμύρια και δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη».

 Φιλοδοξίες

Απαντώντας σε ερώτημα για πιθανή διεκδίκηση του Δήμου Αργοστολίου ως τον βαθύτερο λόγο ο οποίος τον οδήγησε σε διαφωνία με την Περιφερειακή Αρχή τόνισε : “Αν ήμουν πολιτικάντης, θα κράταγα και μια πισινή προς όλους, για να στηριχθώ από όλους. Αλλά επειδή είμαι ευθύς και μου αρέσει να τα λέω προς όλους , μου αρέσει να συγκρούομαι , ιδιαίτερα όταν βλέπω ότι η κίνηση είναι εις βάρος της Κεφαλονιάς μας».

Υπηρετώ τη Ν.Δ. από το 1974. Επί της ουσίας , όχι στα χαρτιά. Δεν είμαι απλώς μέλος , αλλά ενεργός και πιστεύω στις Αρχές της.

Αν τώρα ήρθανε μερικοί σε θέσεις και νομίζουν ότι θα δημιουργήσουν δεσποτίες και  παρατάξεις, αυτό είναι λάθος. Τους έχει καταλάβει ο κόσμος.

Γιατί δεν παραιτήθηκε από Σύμβουλος

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν παραιτήθηκε από Περιφερειακός σύμβουλος τόνισε :

«Τους 1600 ψήφους που πήρα τους τιμώ  Αυτοί 1.600 ψήφοι είναι δικοί μου»

Ακούστε το ηχητικό




00 inkefalonia general ad 300X250