"Ξεμπλοκάρει" η Λάσση μετά από 33 χρόνια! Οδεύει προς ολοκλήρωση η πολεοδόμησή της, με την πράξη εφαρμογής που χρηματοδοτείται από τον Δήμο Αργοστολίου με 365.000 ευρω (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 18:50

"Ξεμπλοκάρει" η Λάσση μετά από 33 χρόνια! Οδεύει προς ολοκλήρωση η πολεοδόμησή της, με την πράξη εφαρμογής που χρηματοδοτείται από τον Δήμο Αργοστολίου με 365.000 ευρω (video)

Σημαντική εξέλιξη για την χρονίζουσα και χιλιοταλαιπωρημένη υπόθεση της πολεοδόμησης Λάσσης, χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου.

Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός, υπάρχει πλέον μία σημαντική τροποποίηση που αφορά την Λάσση και την ολοκλήρωση της πολεοδόμησής της.

Όταν το 2019 ο Δήμος Αργοστολίου είχε κάνει κατανομή των πιστώσεων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» είχε προβλέψει ένα ποσό για την πράξη εφαρμογής της Λάσσης. Τότε εκρεμοδικούσαν ενστάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όσον αφορά το Προεδρικό Διάταγμα του 2014. 

Τελικά στο τέλος του 2021, (31/12/2021)  βγήκε και η τελευταία απόφαση σχετίζεται με τις ενστάσεις της Λάσσης και συγκεκριμένα για το προεδρικό διάταγμα του 2014 και αυτή ήταν θετική για τον Δήμο Αργοστολίου.

Ένα θέμα που έχει ταλανίσει 33 χρόνια τον Δήμο Αργοστολίου.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός έκανε μία εκτενή αναφορά στην ιστορία της υπόθεσης.

«Έχουμε πλέον προεδρικό διάταγμα για την πολεοδόμηση της Λάσσης και μπορούμε να προχωρήσουμε στην πράξη εφαρμογής».

Παράλληλα, από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό, έγινε πρόταση για λόγους μνήμης, να πάρουν δύο δρόμοι τα ονόματα ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την υπόθεση της Λάσσης που σήμερα ευδοκιμεί.

Πρότεινε λοιπόν να γίνει ονοματοδοσία δύο δρόμων της περιοχής με το όνομα Γεράσιμος Τσουρούφλης και Στέφανος Βλάχος.

Γιώργος Χαλαβαζής 

Παρακάτω αναλυτικά η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Γιώργου Τσιλιμιδού 

{https://www.youtube.com/watch?v=iXY9G9M9XgU}




00 inkefalonia general ad 300X250