Η Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου για την δημοπράτηση του αγκυροβολίου της Αγίας Πελαγίας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 22:11

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου για την δημοπράτηση του αγκυροβολίου της Αγίας Πελαγίας

Η Δημοτική αρχή Μιχαλάτου [ ΠΑΣΟΚ – Επιχειρηματιές ] με πανηγυρικό δελτίο τύπου, ανακοίνωσε ότι δημοπρατήθηκε το Αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας στην περιοχή της Λειβαθούς, με σκοπό, την «αξιοποίηση» μιας εμβληματικής υποδομής για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Πανηγυρίζει ουσιαστικά η Δημοτική Αρχή σε συμφωνία με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου [ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ] στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί παραδίδει σε ιδιώτη την συγκεκριμένη υποδομή – φιλέτο για την δημιουργία και λειτουργία τουριστικού αγκυροβολίου μέχρι το 2036 (!) και μάλιστα έναντι του ευτελούς ετήσιου μισθώματος των 30.500 ευρώ!

Στην παραπάνω επιλογή της Δημοτικής Αρχής και των άλλων αστικών δυνάμεων (Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ) στο Δ.Συμβούλιο, αντιτάχθηκε σθεναρά η Λαϊκή Συσπείρωση, καταγγέλλοντας ότι αυτές οι δυνάμεις για άλλη μια φορά συμπεριφέρονται ως το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματιών, αφού μαζί με το κυνήγι φοροληστείας του λαού που είτε επιδίδονται είτε στηρίζουν, εκποιούν τώρα και τα «ασημικά», θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη μιας φούχτας συμφερόντων.

Την ίδια ώρα που αυτές οι δυνάμεις ταυτιζόμενες πλήρως με την μόνιμη επιδίωξη των αντιλαϊκών κυβερνήσεων να περικόπτουν κονδύλια προς την τοπική διοίκηση για να τροφοδοτούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, σιωπούν και παραιτούνται από την διεκδίκηση εκατομμυρίων ευρώ κρατικής επιχορήγησης, φορτώνουν το λαό με μεγάλα δάνεια, νέα χρέη και δυσβάστακτους φόρους μέσα από τους Δημοτικούς προϋπολογισμούς για να ανταποκριθούν στην πολυδιαφημισμένη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, κραδαίνουν ως πρόσχημα και μοχλό, τον κίνδυνο της απαξίωσης των υποδομών του δήμου, της χρεωκοπίας του κ.α., προκειμένου να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού την εκποίηση της περιουσίας του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση προειδοποιεί τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες αλιείς και συνολικά τον λαό της περιοχής, ότι αυτό συνιστά μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τα συμφέροντα τους, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά και άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, όπως άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί και σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Προειδοποιεί επίσης, ότι η παραπάνω απόφαση Δημοτικής Αρχής – «Αντιπολίτευσης» είναι μόνο η αρχή. Έπονται και άλλες, που αφορούν και άλλα ακίνητα – φιλέτα, ( «Θαλασσόμυλος» , τουριστικό περίπτερο στον Αίνο κ.λ.π.), αφού είναι διακηρυγμένος στόχος τους η εκποίηση της Δημοτικής περιουσίας και η παράδοση της σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους και της ανταγωνιστικότητας τους .  

Καλεί τους εργαζόμενους, τους αλιείς και συνολικά τον λαό της περιοχής να οργανώσουν το αγώνα τους, για να αποτρέψουν την παραπάνω εκποίηση που γίνεται με το πρόσχημα της αξιοποίησης. Να παλέψουν ώστε να αξιοποιήσουν αυτήν την υποδομή και συνολικότερα όλη τη δημόσια περιουσία αποκλειστικά προς όφελός τους, για να καλύψουν τις δικές τους επαγγελματικές ανάγκες αλλά και τις ανάγκες τους στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην ξεκούραση και την αναψυχή, κ.α.

Ο παραπάνω στόχος είναι αναγκαίος και εφικτός σήμερα, μόνο αν έμπρακτα καταδικάσουν αυτές τις δυνάμεις, μόνο αν συγκροτήσουν μια κοινωνική συμμαχία που στόχο θα έχει την ανατροπή συνολικά της εξουσίας των μεγάλων συμφερόντων, για να συγκροτήσουν την δική τους λαϊκή εξουσία και οικονομία με αποκλειστικό γνώμονα την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

                                                                                   Αργοστόλι 13 Ιούλη 2022              

                                                                            Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου




00 inkefalonia general ad 300X250