Παναγής Δρακουλόγκωνας στον Cosmos 96,5: «Θα ήθελα να ξαναβρεθώ στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 11:26

Παναγής Δρακουλόγκωνας στον Cosmos 96,5: «Θα ήθελα να ξαναβρεθώ στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,   φιλοξενήθηκε ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και περιφερειακός Σύμβουλος με την « ΑΝΑΣΑ» Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος  συνοπτικά αναφέρθηκε :

Στην θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης: « Όταν την Άνοιξη του 2014 μας είχε δώσει την εντολή η κοινωνία να πάμε εμείς μπροστά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δύο πράγματα είχαμε υποσχεθεί στον κόσμο. Ότι θα δουλέψουμε και ότι δε θα αλλάξουμε. Όλη αυτή την πενταετία που ήμασταν στην Περιφερειακή Αρχή, μπορεί να μην αισθάνομαι υπερήφανος για κάτι, δεν ντρέπομαι όμως και για τίποτα. Κρατήσαμε τον λόγο μας και δουλέψαμε και δεν αλλάξαμε. Αυτό ο κόσμος το εκτίμησε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, από κει και πέρα, μπροστά είναι τα σπουδαία και το παρελθόν είναι μόνο για να διδάσκει».

Στα αρνητικά της σημερινής Περιφερειακής Αρχής: « Η κοινωνία ενοχλείται από την απραξία της Περιφερειακής Αρχής. Στο βαθμό που με αφορά προσωπικά, σέβομαι την προσπάθεια, τον αγώνα και τον μόχθο που καταβάλλει ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός. Δεν μπορώ να μειώσω σε τίποτα την δουλειά που κάνει και το ενδιαφέρον που δείχνει, θα ήταν άδικο εκ μέρους μου για έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ ως φίλο και Αντιπεριφερειάρχη. Μακάρι να γίνουν όσο περισσότερα πράγματα μπορούν. Δυστυχώς όμως βγήκαμε αληθινοί στην πρόβλεψη μας και η Περιφερειακή Αρχή πέραν της προσπάθειας που καταβάλλει εδώ ο Αντιπεριφερειάρχης, είναι μια Περιφερειακή Αρχή της Κυριακής χαρά και της Δευτέρα λύπη. Πολλά λόγια, πολλά θα και στην ουσία μέχρι στιγμής τρία χρόνια τίποτα. Κι εμείς είχαμε δυσκολίες, αλλά αυτή την περίοδο και οι χρηματοδοτήσεις είναι πολύ καλύτερες. Εμείς είχαμε δημοπρατήσει 59 νέα έργα στην πενταετία μας τα 47 τα παραδώσαμε κιόλας και τώρα ψάχνω να βρω να έχει δημοπρατηθεί στα τρία χρόνια έστω ένα στην Κεφαλονιά. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον απολογισμό της Περιφερειακής αρχής για το 2021ως έργο, παρουσίασε τα γήπεδα της Σκάλας, των Μακριωτίκων, του Αγίου Αντωνίου, το Λιμάνι του Πισαετού, του μπροστά Αετού, την ένταξη στο ΕΣΠΑ του Μυκηναϊκού Τάφου των Τζανάτων και την χρηματοδότηση που πρόκειται να γίνει στο Οδυσσειακό Κέντρο στην Ιθάκη. Το Οδυσσειακό Κέντρο θα χρηματοδοτηθεί με χρήματα που με δική μας προσπάθεια κερδίσαμε στην επιστροφή των εγγυητικών επιστολών για το Λιμάνι του Πισαετού και είπαμε  ότι θα πάνε στην Ιθάκη. Τα τρία γήπεδα εκτός του ότι είχαν ολοκληρωθεί πριν από το 21, είναι έργα τα οποία είχαμε αφήσει με ανάδοχο, το Λιμάνι του Πισαετού είναι ένα έργο το οποίο παραδώσαμε ολοκληρωμένο σε ποσοστό 85%, με αγώνα για να το απεντάξουμε από τον προηγούμενο εργολάβο, να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ, να το δημοπρατήσουμε και να το συμβασιοποιήσουμε.  Το έργο στον Μπροστά Αετό έγινε με μελέτη που η Περιφερειακή Αρχή της «ΑΝΑΣΑ» είχε ολοκληρώσει. Στην ουσία ο απολογισμός της Περιφερειακής Αρχής του 2021, ήταν ένα μικρό μέρος  της προσπάθειας και του αγώνα μας αυτά τα πέντε χρόνια και δεν μπορούσα να αισθανθώ πιο όμορφα μ αυτό τον απολογισμό».

Στους προσεχείς πολιτικούς στόχους του: «Δεν διεκδίκησα ποτέ μου με το ζόρι τίτλους, ούτε πίστεψα ότι μου οφείλει κάτι ο κόσμος. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ το 2019 που δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε το έργο μας, είχα αγαπήσει πάρα πολύ αυτό που έκανα στην Περιφέρεια, έγινε ένα κομμάτι του εαυτού μου και  θα ήθελα να ξαναπροσπαθήσω να βρεθώ στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς. Όσο γι αυτά που ακούγονται για τις βουλευτικές εκλογές, θα ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Από το 2010 που άρχισε η κρίση έγιναν τρείς Αυτοδιοικητικές εκλογές, πέντε βουλευτικές, δύο ευρωεκλογές, το δημοψήφισμα για το ναι η όχι, έγινε ο αγώνας των κατοίκων της Σάμης και της Παλικής για το σπάσιμο του Δήμου, έγινε η προσπάθεια ενάντια στις εξορύξεις και  η προσπάθεια ενάντια στις ανεμογεννήτριες. Αυτά τα 12 χρόνια, κάποιοι άνθρωποι  ήταν παρόντες και κάποιοι απόντες , η και απέναντι. Ο Παναγής Δρακουλόγκωνας, θα συνεχίσει με αυτούς που ήταν παρόντες σε όλη αυτή την προσπάθεια και είναι πολλοί.  Όπου είναι αυτοί οι άνθρωποι, εκεί θα πάω και στην κεντρική πολιτική σκηνή, όχι μ αυτούς που 12 χρόνια ήταν απέναντι. Εγώ και πιστεύω ο οποιοσδήποτε, με ποιόν θα πάει ,μ αυτόν που φάγανε μαζί το χώμα της φύσης, η μ αυτόν που έφαγε το μέλι με τους άλλους. Είναι και θέμα της παράταξης και του επικεφαλής της παράταξης του Θοδωρή Γαλιατσάτου. Εγώ δε χτυπάω πόρτα να πω παιδιά πάρτε με  εδώ και αν δεν με πάρουν εκεί να πάω στους άλλους, εκεί  που είμαι εκεί μένω. Το 2012 μου ζητήθηκε και τέθηκα στην πρώτη γραμμή με τον Σύριζα. Το 2019 πάλι μου ζητήθηκε να είμαι υποψήφιος βουλευτής, όμως υπήρχε το ασυμβίβαστο. Αν μου ζητηθεί, ευχαρίστως να πάω, αν δεν μου ζητηθεί, δεν έχω πρόβλημα. Το μόνο που λέω ξεκάθαρα, είναι ότι θα ήθελα άλλη μια θητεία στην Περιφέρεια. Ότι άλλο μου ζητηθεί από το χώρο το συγκεκριμένο, εγώ είμαι διαθέσιμος, αλλά στηρίζοντας αυτούς οι οποίοι ήταν παρόντες σε όλη αυτή την προσπάθεια». Λένε για επιστροφή μου στο ΠΑΣΟΚ, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κοπιάσει, ο Λευτέρης Κρητικός έχει αναλάβει να κάνει κάτι δύσκολο και μέσα από την καθημερινή του παρουσία προσφέρει και στον χώρο που εκφράζει. Δεν έρχεται ο πολιτικός χώρος να σου δώσει τα φώτα, εσύ είσαι που θα φωτίσεις το χώρο σου και σιγά σιγά από μια μικρή πυγολαμπίδα να κάνεις το χώρο σου ένα μεγάλο προβολέα. Μετράει τι έχεις προσφέρει στην κοινωνία με την καθημερινή σου παρουσία και όχι τι έχεις προσφέρει στον εαυτό σου και το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν άνθρωποι σαν τον Λευτέρη, τον νυν βουλευτή, σαν εμάς, είναι να ξέρει η κοινωνία τα ελαττώματα σου και να σε τιμά γνωρίζοντας τα. Δεν μπορείς να έρχεσαι στον κόσμο κρυπτόμενος στον κόσμο με ένα μανδύα η ένα φωτοστέφανο. Αυτοί που σε ξέρουν θα σε κρίνουν». 

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250